Hlavní navigace

Blogy

  • Niečo málo o displeji notebooku

    Aký je najlepší displej v notebooku? No predsa taký, ktorý je akurát veľký, zobrazí veľmi veľa bodov, má perfektné pozorovanie zo všetkých možných aj nemožných uhlov, čo najnižšiu spotrebu, výborné ovládanie jasu a všetkého možného… dúfam, že s tým niekto súhlasí. A ak nie, prosím, nehádžte po mne ostré ani tupé predmety :)
    18. 8. 2009 9:41 (aktualizováno)
  • Vybírám MP3 přehrávač

    A jako vždy je to neskutečný proces, kdy se snažím brát v úvahu mnoho parametrů a funkcí. Hlavně nic nezanedbat, protože doufám, že se mnou zůstane nadlouho a kdybych na něj měl nadávat pokaždé, když jej použiju, to by mne zabilo. prodral jsem se nakonec ke dvěma modelům. Osobně nejsem nějaký vášnivý obdivovatel  designu, radši si vyberu pracanta. Nejlépe to pochopíte na tom, když řeknu, jaký přehrávač jsem používal až do dnešního dne. v roce 2003 jsem si pořídil přehrávač XCLEF HD-500. Ve své d
    16. 8. 2009 22:01 (aktualizováno)
  • K čemu je dobrý firemní e-mail GE Money?

    Klasický spam se dá filtrovat, ale tohle je pro mě novinka. Spam, který přišel z GE Money. Podle hlavičky i obsahu mailu, není nejmenších pochyb, že to dotyčná osoba skutečně poslala z firemního mailu. Když se podíváte na obsah webu, tak je to nějaké „letadlo“ – každý tomu říká jinak, ale princip je stejný.
    16. 8. 2009 2:27 (aktualizováno)
  • 64 bitů? Nemám... není důvod

    Když se s někým pustíte do debaty o operačním systému, poměrně rychle přijde otázka: máš 32 nebo 64 bitů? Pojďme se zamyslet nad tím, proč vlastně přejít na modernější bitíky a co nám to přinese. Uživatelé Linuxu se rozdělují na dvě skupiny: 32 a 64bitové. Občas se mě někdo ptá, do které z těchto skupin patřím a jak se má rozhodnout on. Zkusím tedy vyložit aktuální vztah mezi 32 a 64 bity.
    10. 10. 2011 11:27 (aktualizováno)
  • Google Chrome pro Linux existuje

    … a ne že ne. Pořád se mi od různých lidí množí dotazy na Google Chrome. Podle mnohých verze pro Linux neexistuje. Opak je ale pravdou. Řada lidí je přesvědčená o tom, že Google Chrome pro Linux stále ještě neexistuje. Před několika měsíci jsem tu psal o balíčku Chromium, což je sice Chrome, ale zároveň ne tak úplně. Většina lidí si stále myslí, že zůstalo jen u Chromia a originální Chrome pro Linux neexistuje. Omyl!
    11. 8. 2009 10:21 (aktualizováno)
  • Hádanka s holčičkami a kočkami

    Chcete si v letním počasí trochu potrápit mozkové závity a kalkulačku? Mám pro vás veselou úlohu se samými sedmičkami a nožičkami. Už je to poměrně dávno, co jsem tu publikoval slovní úlohu se psem. Byla velmi úspěšná a luštilo ji hodně lidí. Je vidět, že jste přemýšliví a že vás podobné hrátky baví. Protože mě baví taky, rozhodl jsem se dávat sem postupně různé podobné hádanky pro pobavení. Tady je jedna z nich.
    10. 8. 2009 21:07
  • Krátke zamyslenie nad reklamou v TV...

    Tento krátky príspevok nesúvisí priamo s Linuxom či s Internetom. Súvisí však s takou tou bežnou zábavou. Však kto nie je maniak do PC a nebehá po vonku stále, ten si rád sadne na tú svoju zadnú časť tela a čumí na bedňu. Dnes som si všimol takú veľmi zaujímavú vec. Ak televízia zakúpi práva na vysielanie filmu, tak samozrejme chce, aby sa tie peniaze vrátili vo forme ziskov za reklamu pred, počas a po skončení vysielania filmu…
    9. 8. 2009 20:11 (aktualizováno)
  • Kedy budeme konečne voliť elektronicky?

    Otázka na úvod – čo majú spoločné rôzne parlamentné, prezidentské či európske voľby? Odpovedí je hneď niekoľko: – nízka účasť voličov – vysoké náklady pre štát – pomalosť a nemodernosť Inak povedané, Jožko z Rezňa pod Tĺčikom musí skočiť na pešobus a po hodine príde do dediny, kde je volebná miesnosť. Tam dostane 25 papierov, jeden z nich hodí do urny a 24 vyhodí. Ešte predtým ho musia nájsť v záznamoch. Nakoniec ide zase domov…
  • Hillary o přechodu. O tom z IE na Firefox

    Hillary Clintonové se zeptali, zda dovolí zaměstnancům používat prohlížeč Firefox. A jaká byla reakce? [youtube 5Z4UEr2ekOY] Na SitePointu, kde jsem tento příspěvek našel (a kde najdete i částečný přepis, pokud byste z videa něčemu nerozuměli), dokonce tvrdí, že v tuto chvíli mají zaměstnanci (zřejmě na ministerstvu zahraničních věcí, které má Hillary na starosti, ale možná i jinde, to není upřesněné) nařízeno používat IE6.
    9. 8. 2009 10:16 (aktualizováno)
  • Proč si se mnou nechcete hrát?!

    Dostal se ke mě moc pěkný obrázek reflektující situaci na poli webových prohlížečů. Pokud se chcete pobavit, nabízím jej i vám. Autorem je John Martz a obrázek je uvolněný pod licencí CC by-nd. To mi bohužel zabraňuje udělat překlad přímo do obrázku, ale pro ty z vás, kteří nevládnou angličtinou, alespoň překlad bublin zleva doprava…
    3. 8. 2009 22:18 (aktualizováno)