Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Video

  • Jak změnit rozlišení obrazovky při špatné detekci displeje

    Rozhodl jsem se podělit o zkušenost při řešení potíží s nastavením rozlišení displeje, snad to někomu ušetří čas a nervy. Před lety jsem zakoupil notebook s grafikou od Intelu (pro přesnost GMA 3500, což ale není až tak důležité, podobné potíže mohou nastat i u jiných typů), nainstaloval tehdy Ubuntu 10.10 a radoval se, že vše jede „out-of-the-box“. Trochu mi bylo divné, že výrobce udává rozlišení 1600×900 a mě Linux nabízí „jen“ 1440×768, ale nevadilo mi to…
  • Zamknutí klávesnice a myši při přehrávání videa

    Krátký tip pro ty z vás, kteří mají děti a občas jim pouští pohádky nebo písničky na počítači. Náš Matěj miluje pohádky a písničky a pouštíme mu je obvykle z notebooku. Jeho ručičky nenechavé ovšem sahají na klávesnici a umí roztodivné věci. Rodiče pak jen přemýšlejí, jak se sakra tohle dá v tom MPlayeru nastavit a jak z toho ven.
    29. 11. 2013 12:37
  • Žluté tečky na YouTube v Chrome a co s nimi

    Po poslední aktualizaci Chrome na verzi 24 se mi v YouTube videu začaly objevovat žluté tečky. Vám taky? Před pár dny přijela aktualizace Chrome 24 a videa na YouTube začaly vykazovat náhodné žluté sněžení. Asi takto: Googlil jsem řešení, našel jsem několik různých fór, ale prakticky žádné řešení. Pomohlo až Gentoo fórum, které jsem našel až ve chvíli, kdy jsem do dotazu přidal označení své grafické karty.
    22. 1. 2013 13:11 (aktualizováno)
  • Vytvořit 2d animaci je v linuxu dřina

    Legenda: Když se má pětiletá dcerka zotavovala po operaci kýly, snažil jsem se vymyslet něco, co jí udrží delší dobu v posteli v klidu. Ráda maluje a vymýšlí příběhy, tak jsme se domluvili, že vyrobíme kreslenou pohádku. Byly jsme oba nadšení, já zároveň tušil, že to bude dřina. Jako motivace k tomu to dotáhnout posloužila vyhlášená soutěž Můj příběh v minutě – takže minutová animace. Dcerka vymyslela příběh o dvou kočkách, nakreslila postavičky a prostředí, nakonec to odvyprávěla…
  • Televize v telefonu či tabletu

    Před dvěma měsíci jsem si koupil televizní tuner Tivizen Nano (od společnosti iCube), který přináší DVB-T do smartfounů, tabletů i na desktop. K zařízení se tento televizní tuner připojí pomocí wifi (sám vytvoří hot spot) a vše se ovládá a zobrazuje přes aplikaci Tivizen DVB-T wi-fi, dostupné pro platformy Android, iOS, Windows a Mac. Aplikace umožňuje alutomatické ladění a také záznam vysílání s možností time-shift.
  • Video: jak vyextrahovat zvuk, opravit ho a vrátit

    Potřeboval jsem upravit zvuk v jednom rodinném videu. Nakonec se mi to povedlo pomocí ffmpeg, takže zveřejním postup. Dnes jsem točil svého syna na video na svůj ZTE Blade a co čert nechtěl, během natáčení krátké sekvence mi zrovna přišla zpráva od Oskara. Na videu to je a bohužel slyšet velmi nahlas. Rozhodl jsem se to opravit.
    14. 10. 2012 21:48 (aktualizováno)
  • Tablet ASUS Transformer Prime z pohledu uživatele linuxu

    Tablety mě zajímají zhruba rok a půl, dlouho jsem je vnímal jako šikovné hračky a pro mě zatím zbytečný luxus. S příchodem Android Honeycomb a staršího sourozence (TF101) modelu, kterým se tu budu zabývat, jsem zpozorněl – ultrapřenosné zařízení s připojitelnou klávesnicí a velkou výdrží na baterie by mohlo být použitelné nejen na hraní a prohlížení internetu, ale také na práci…
  • MPlayer a zvýšení rychlosti bez „héliového efektu“

    MPlayer je výborný přehrávač, který používám na přehrávání veškerého audiovizuálního obsahu. Umí i zrychlovat tempo, aniž by posouval výšku zvuku směrem nahoru. Kamarád mi před časem vyprávěl, že kouká na Star Trek a že kouká při vyšší rychlosti. Když jsem se ho ptal na frekvenční deformaci zvuku, kterou to musí způsobovat, řekl mi o patchi ScaleTempo, který to řeší. Já jsem včera přišel na to, že MPlayer (alespoň ten z Debianu) má tuto funkci už integrovanou.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • iVysílání ČT24 třeba ve VLC

    Řešil jsem (a vyřešil) problém s přehráváním ČT24 jinde než ve Flashi. Poradím vám kompletní postup, odzkoušený ve VLC i MPlayer. Včera jsem byl u známých, kteří nemají televizi. Občas ale koukají na ČT24 kvůli zpravodajství a pouští si to v iVysílání na počítači s Mintem. Zrovna to tam běželo a podle trhanosti to vypadalo spíš na rozhlas s fotografiemi. Jejich obstarožní počítač v kuchyni prostě nestíhal to video ve Flashi pouštět. Ptali se mě na to, jestli s tím není možno něco udělat…
    8. 9. 2011 12:03 (aktualizováno)
  • DLNA, Android a Linux

    Bude tu řeč o síťovém přenosu multimediálních dat pomocí DLNA do televize, která tento „protokol“ nepodporuje. Nejprve stručně popíšu, co je DLNA a jak funguje, pak se zaměřím na relativně novou krabičku HTC Media Link, kterou jsem si nechal poslat z UK a důkladně jí otestoval. Nakonec se podíváme na její použití s Androidem a Linuxem.