Hlavní navigace

Clebův blog

  • 3 znamení že se z Google stává Microsoft

    Býval jsem úplně normální člověk. Miloval jsem Google, měl jsem Samsung s Androidem a hromadou aplikací, vše jsem hledal na Googlu a bez Google mapy jsem nedal ani ránu. Poté ale zdraví mého půl roku starého Samsunga začalo pokulhávat a když přestal fungovat úplně, nechal jsem si ho opravit. Protože jsem neměl náhradní chytrý telefon, zapůjčili mi dobří lidé z Vodafone náhradní – Nokii s exotickým systémem Windows.
    30. 3. 2014 12:33 (aktualizováno)
  • 4 nezbytné programy, kvůli kterým nemůže nikdo používat linux

    Pod každým článkem o windows, o linuxu, nebo o spořičích obrazovky, vznikne nakonec flame o tom, jestli je lepší linux nebo windows. A přestože tyto diskuze mají asi podobné opodstatnění jako diskuze sparta VS slavia, nikdy mi to nedá, a vždy se svého oblíbeného minoritního systému zastanu. Diskuze se nakonec vždy stočí asi ke 4 programům, které v linuxu nejsou.
    12. 12. 2009 15:21 (aktualizováno)
  • Chrome OS: Nekompletní recenze nehotového systému

    Na gdgt.com se už delší dobu dá stáhnout build nového systému od google, který nese název Chrome OS (jak jinak.) Neodolal jsem, a stáhnul jsem si image do virtualboxu (vlastně je do vmware, ale na tom nezáleží) a začal jsem testovat. Tady se pokusím shrnout své dojmy z rané vývojové verze chrome OS.
    29. 11. 2009 18:19
  • Torrenty nebudou, my budem

    Na živě.cz vyšel článek o tom, že po TPB se nyní ochránci autorských práv zaměří na tracker mininova. Zpráva není nijak moc zajímavá, ale zaujala mě diskuze pod ní. Skoro to vypadá, jako by se s tím některým lidem zbořil svět, nebo přinejmenším změnil na šedé místo bez zábavy. Diskuze je plná příspěvků typu „Tak už nebudem sledovat filmy, poslouchat hudbu a hrát hry“. Jako by lidi zapomněli, že z internetu se dá reálně stahovat teprv pár let.
    27. 8. 2009 12:37
  • Snaha cpát vše do prohlížeče

    Nedávno vyšel tady na rootu článek o hře Quake live – je to quake 3, akorát desetkrát pomalejší a běží z neznámého důvodu v prohlížeči. Už dlouho jsem si chtěl založit tady na rootu blog, ale až nesmyslnost téhle hry mě k tomu konečně dokopala. Quake Live je totiž asi nejradikálnější důsledek dnešní snahy napsat všechny existující progamy znovu  hůř pro prohlížeč. Máte je všude. Začalo to možná e-mailovými klienty – ty schvaluju, e-mail je dobré mít dostupné odkudkoli…
    23. 8. 2009 12:51