Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Vývoj

  • Co je špatně na Androidu?

    Android je úspěšný, rozšířený, má linuxové jádro, tak co je teda špatně? Chyba je v tom, že omezuje uživatele ohledně výdrže na baterii. Ale nemůžeme to házet na výrobce hardwaru a nedostatečnou kapacitu baterie. O tom to vůbec není. Je to problém celkového architektonického návrhu ze softwarového hlediska. Můžete mít linuxové jádro. Můžete mít aplikace v Javě (Dalviku). A pořád to není podstata problému špatné výdrže na baterie při běžném používání…
    26. 3. 2014 10:48 (aktualizováno)
  • Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Přeinstaloval jsem před nedávnem svůj notebook. Z Ubuntu 12.10 na Ubuntu 13.04. A udělal jsem dobře. Ačkoliv jde o verzi, která vyjde teprve 25. dubna 2013, už nyní je v takovém stavu, že práce a použitelnost jsou na lepší úrovni než současná verze 12.10. Samozřejmě povýšení nedoporučuji laikům, pouze zkušeným uživatelům ;)Verze 13.04 má již jádro 3.8.xx a pokud bych měl tuto verzi nazvat nějakým příhodným ekvivalentem, pak bych asi zvolil název „Stabilní“. Ano, Ubuntu 13.04 je velice stabilní a
    23. 3. 2013 19:00 (aktualizováno)
  • Microsoft Most Voluable Professional (MVP) - stante sa trotlom diskusných skupín

    Minule sa mi dostal do rúk tento leták. Ak chcete v lepšom rozlíšení potom na tomto odkaze. Veľmi zaujímavé čítanie. Microsoft hľadá externistov. A tých rozdeľuje do 3 skupín: Microsoft Influencer Microsoft Influencer muže být kdokoliv, kdo je nadšenec do technológií a zároveň ovlivňuje lidi ve svém okolí. Je jedno, zda je to IT odborník, vývojár, designér, architekt či někdo jiný…
    4. 1. 2012 20:27 (aktualizováno)
  • Windows Phone 7 - liga zúfalcov

    Na tému spojenia MS a Nokie sa namlátilo slamy dosť. Tak ja nebudem výnimkou. Pridám pohľad vývojára, ktorý mal tú možnosť zúčastniť sa prezentácie Windows Phone 7 – představení, vývoj aplikací a her. Šiel som tam s nedoverou a čakal som neaké masívne „uplácanie“ vývojárov a lákanie: „poďte k nám vyvýjať svoj embedded SW“. Čo som čakal sa nenaplnilo, sklamanie bolo veľké a ako som tak sledoval v sále, nebol som sám. Naklonený WP7 zostali len zúfalci, ktorí ešte stále veria že to má budúcnosť.
    23. 5. 2011 21:52 (aktualizováno)
  • Variabilita - problém čítačiek elektronických kníh

    Dnes som v rádiu počul debatu o eknihách. Ako zaujímave argumenty mi prišli tieto: eknihy vraj čítame o 15% dlhšie ako tlačené eknihy nemožeme tzv. zbežne prelistovať Priznám sa aj ja radšej čítam časopisy/knihy na papieri ako elektronicky. Samozrejme som sa snažil zistiť dovod, ale neako som ten správny nenašiel. Absolvoval som aj niekoľko debát s inými, ale stále som mal pocit, že tie ich argumenty sú akési nepresné, že kĺzajú po povrchu, obsahujú obľubené klišé, ale nevystihujú problém.
    16. 2. 2011 17:12 (aktualizováno)
  • Jakub Nešetřil: Hackathon doporučuji nejen programátorům, ale i firmám a univerzitám

    Posledně Jakub Nešetřil popisoval význam hackathonů pro vývojáře. Zmínil se také o mezinárovním hackathonu NodeKnockout, a přidal tipy těm, kdo by chtěli nějaký hackathon vyhrát. Více si můžete přečíst v minulé části rozhovoru. Dnes se zaměříme na hackathony ve firemním a univerzitním prostředí. Jakube, existují hackathony, které se odehrávají jen uvnitř firmy. Slyšel jsi o nich? Jaký to má význam? (Pozn.: Vysvětlení, co je to hackathon najdete v první části rozhovoru.)
    9. 11. 2010 10:07 (aktualizováno)
  • Hackathon je jako bezpečný sex. (Programátorské) požitky bez následků.

    Jakub Nešetřil se nedávno s kolegy účastnil celosvětového hackathonu a vyhrál. Já jsem Jakuba na tohle téma vyzpovídal. Co jsou hackathony zač? Proč se jich vůbec účastnit? Co vám osobně mohou přinést? A také jsem zjišťoval tipy pro ty, kdo by chtěli takový hackathon zkusit vyhrát. Jakube, nedávno ses zúčastnil velkého mezinárodního hackathonu, o co se jednalo?
    9. 11. 2010 10:22 (aktualizováno)
  • Linux a hry - práve toto spojenie má budúcnosť

    Práve nedávno vyšiel tu na root.cz článok, ktorý fundovane a pravdivo popisuje neblahú situáciu okolo hier na linux platforme. Napriek tomu že s argumentami súhlasím, myslím si že GNU/Linux je budúcnosťou herného priemyslu. Prečo? Lebo GNU/Linux ponúka možnosť vytvoriť  bootovateľné DVD na ktorom je okrem hry aj celý operačný systém a nielen to.
    19. 9. 2010 19:40 (aktualizováno)
  • Detekce indexovacího robota

    Řešil jsem nedávno detekci indexovacího robota v php přes HTTP_USER_AGENT. Bohužel to je nedostatečné. Použil jsem klíčová slova jako ‚bot‘, ‚seznam‘, ‚google‘ apod. Stále však určité procento přístupů vykazovalo špatnou detekci. Ta špatná detekce byla pouze od serverů Googlu tohoto typu: IP: 66–249–68–65
  • Jak pojmenovávat při programování

    Jo to je otázka nad kterou premýšlím už nějaký čas k napsání tohoto příspěvku mě nakoplo vydání článku Jak psát hezký kód I na zdrojáku. Když jsem začínal programovat tak jsem to mastil jako prase s postupem času jsem ale musel, abych se ve svých kódech vyznal, začít používat nějaký ten coding style.
    14. 4. 2010 7:03 (aktualizováno)