Hlavní navigace

Hadí projekty z hlubin Sítě

  • Bug v Python-OpenID 2

    Pokud provozujete svůj OpenID server na Pythonu, používáte knihovny od JanRain a zvažujete upgrade na verzi 2 (venku je RC2), posečkejte ještě chvíli. RC2 obsahuje chybu, která v kombinaci s jinou oblíbenou chybou v klientské knihovně znemožňuje přihlášení na mnohých stránkách (minimálně na wikitravel a netscape). Serverová knihovny odesílá sreg odpověď ve formátu 2.0 i pokud obdrží požadavek ve verzi 1.1. Pokud klientská knihovna nepoužívá neočekávaná sreg data při počítání podpisu, přihlášení
    24. 4. 2007 10:56
  • Microsoft podporuje OpenID

    OpenID je mou oblíbenou technologií (a jsem překvapen, jak málo pozornosti se jí dostává u nás). A nyní se rozšíří ještě více, jsouc podporována Microsoftem.
    7. 2. 2007 15:29 (aktualizováno)
  • Na e-mail Bitmapy/PDF/SVG/PS používat budeš

    Dobře, trošku přeháním, ale ta firma mě nepřestává fascinovat: Microsoft Outlook 2007 používá na renderování HTML mailů Microsoft Word. Naštěstí to spíše bude znamenat, že i okýnkaři budou posílat staré dobré plaintextové maily místo hromady blikajícího HTML balastu, nicméně…nemůžu se nesmát. Schopnost použít na každou věc tu nejnevhodnější technologii je prostě kouzelná.
    10. 1. 2007 11:41 (aktualizováno)
  • Linux! Jedině Linux! aneb Napiš svému ministrovi

    Jsou okamžiky, kdy mám chuť přejít na něco velmi obskurního a pokud možno ne open-source (třeba nějakou variantu VMS) jen proto, abych nikdy nebyl dáván dohromady s jakousi linux komunitou…
    14. 12. 2006 12:19
  • Kořenový blog a představení projektů

    Tož jsem se rozhodl začít psát i sem na kořen, plánujíc podmnožinu mého diáře, která bude sloužit spíš coby informační zdroj o mých OSS projektech. Průměrného kořena (tedy, čtenáře root.cz) zcela jistě nezajímají moje ostatní kydy okolo vývoje, naopak můžu v marné naději sníti, že se někomu něco z následujícího zalíbí natolik, že se přidá ,)
    8. 12. 2006 22:05 (aktualizováno)