Hlavní navigace

Pavoukův blog

  • Jaké informace Turris "bonzuje"?

    Konečně. Turris se dočkal a od neděle sedí na svém pravém místě – na tom, které jsem CZ.NIC popsal. Po pár dnech běhu tedy konečně vypadly nějaké statistiky, které všechny tolik zajímají. Než se k nim ale dostaneme, vrátím se ještě trochu k předchozímu příspěvku a doplním pár informací a odpovím na dotazy z diskuze pod příspěvkem.
    25. 4. 2014 11:48 (aktualizováno)
  • První spuštění a seznámení s Turrisem

    Pár hodin po sepsání příspěvku o rozbalování routeru přišel čas jej spustit. Nastrkal jsem do něj všechny kabely a po minutce jsem už byl ve webovém rozhraní/průvodci. Router během startu nepípal (jako to dělají třeba Mikrotiky). Průvodce se skládá z osmi kroků, ve kterých se nastaví heslo, WAN rozhraní (DHCP klient, statická IP, …), IP a DHCP server na LAN, WLAN (2.4/5GHz, heslo, …), dojde k aktualizaci systémových balíků (ano, přijde i OpenSSL-1.0.1g :-) ), řekně mi registrační klíč pro web Tu
    12. 4. 2014 17:42 (aktualizováno)
  • Rozbalení routeru Turris

    Balíkový přepravce DPD mi dnes volal už v 6:46, ale na noc mobil vypínám, takže se mi dovolali až kolem desáté. Hned jak jsem měl balík v ruce, bylo jasné, že se bude během vybalování fotit, jde o docela historickou událost… Chlapík z DPD mi dal do ruky balík, řekl bych střední velikosti, krabice v pevném igelitovém pytli, na omak zjevně v bublinkách, což se následně i potvrdilo (z bublinek měla radost manželka, z routeru ne takovou jako já… a bude hůř, router mi teď sebere nějaký čas :-) ).
    11. 4. 2014 15:47 (aktualizováno)
  • Dorazil mi Turris

    Tenhle blog vzniknul na návrh Petra Krčmáře. Chtěl bych zde předávat primárně zkušenosti s routerem Turris od sdružení CZ.NIC, který mi byl dnes doručen. Stal jsem se tak jedním z tisíce vlastníků. A mám patřičnou radost :-) V blízké době lze očekávat zveřejnění fotek z vybalování routeru. Plánuji také dát dohromady pár informací (co se mi podaří dohledat) o cestě k získání routeru.
    11. 4. 2014 14:58 (aktualizováno)