Hlavní navigace

Témata označená nálepkou hudba

  • Bitwig Studio - skládejte a produkujte hudbu v Linuxu profesionálně

    Článek je tu pro všechny, kteří mají rádi hudbu a nějak jí aktivně tvoří – skládají vlastní věci (klidně i do šuplíku), míchají muziku pro své DJ projekty nebo experimentují se zvuky. Chci se s vámi podělit o roční zkušenosti s multiplatformním DAW programem Bitwig Studio, který je podle mne tím nejlepším, co můžeme na Linuxu použít a jedním z nejlepších software svého druhu vůbec…
    14. 7. 2017 17:25
  • Recenze: Mike Oldfield - Man on the Rocks

    Po dlouhých šesti letech vydal Mike Oldfield své 24. řadové album s názvem Man on the Rocks. Koupil jsem, poslechl (několikrát) a zde jsou mé dojmy. Mika Oldfielda jistě není potřeba příliš představovat, tento nesmělý skladatel a multiinstrumentalista se uvedl už v roce 1973 legendárním albem Tubular Bells, které ho učinilo navždy nesmrtelným. Je pravdou, že v druhé polovině devadesátých let jeho hvězda pohasla, ale i tak se čas od času dočkáme něčeho nového pro své přehrávače.
  • Helpdesk pro Ježíška

    Častým tématem hovorů s kolegy po právě proběhnuvších svátcích bylo to, jak naše malé děti vnímají Ježíška a jak k nám přišel, tedy z technického pohledu na věc. Vyslechl jsem si několik verzí řešení a představím vám i svou verzi. Jak jsem zjistil, není to úplně jednoduché. Dá se vůbec moderní technika do celého procesu zapojit? Ano a vše výrazně zjednodušuje!
  • Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť?

    Na serveru novinky.cz dnes vyšel článek Pepa Vojtek: Vypalování CD je neúcta k naší práci. Konkrétně mne zaujalo několik pasáží: Ale pro mě je stáhnout si CD zadarmo stejné jako ukrást auto. Za ukradený chleba jsem zloděj a následují problémy se zákonem. Myslím, že by internet měl být hlídaný a za stahování by měly být postihy.
    13. 5. 2012 16:40 (aktualizováno)
  • Žrádlo pro váš MP3 přehrávač

    Ve svém nepravidelném pravidelníku občas zveřejňuji odkaz na zajímavou hudbu zdarma. Protože se mi toho zase nahromadilo více, podělím se s vámi. Takže hurá na ccmixter.org!Pro nováčky jen zopakuju, že odkazovaná hudba je šířena pod licencí Creative Commons tj. můžete jí šířit zdarma a za jistých podmínek i upravovat a upravenou verzi i šířit. Písničky nemusíte stahovat, stačí kliknout na tlačítko Play…
    4. 6. 2011 1:13
  • Došla vám hudba k poslechu?

    Velmi nepravidelně zveřejňuji zápisky popisující mé posluchačské zážitky.Tentokrát jsem po velmi dlouhé době zabrousil na ccmixter.org a hledal jsem něco na poslouchání. Pomocí různých křížových odkazů jsem narazil na člověka publikujícího pod jménem Admiralbob77. Jeho výtvory jsou velmi kvalitní a svým zpracováním se plně vyrovnají jakékoliv komerční produkci daného typu.
    17. 6. 2010 1:25
  • Bo nám ta zima nekončí...

    … tak je teba si odpočinout u nějaké hudby. A už jsem tu dlouho nenabízel tipy na zajímavou hudbu pod licencí Creative Commons. Je čas to rychle napravit. Monitoring provádím téměř neustále. Takže Jamendo – a hned zostra. Oblíbení Juanitos vydali nové album The Best vol.2. A hned se na něm objevilo několik pecek. Trvale mne oslovuje hit Dynamite Funky Baby.
    16. 3. 2010 2:22 (aktualizováno)
  • Ako to vyzerá, keď sa pustím do videa :)

    Robili ste niekedy nejaké video? Niekto áno, niekto nie. Pre niekoho každodenný chlebík, pre iného strach a hrôza pri pomyslení na to. Moje schopnosti ohľadne multimédií, či už ide o hudbu, fotografovanie alebo tvorbu videí je… s poriadnou dávkou optimizmu geniálne. Ak ale dáme preč optimizmus a pozrieme sa na fakty, tak to žiadna sláva nie je.
    9. 11. 2009 14:10
  • Čo to vlastne počúvate?

    Na blogu Petra Krčmářa (alebo Krčmáře? Kto to tu poznal gramatiku? :P) som našiel (a nie len ja) niečo na tému online hry. Veselé, zaujímavé a také… spevné? Až sa to čoraz väčšiemu množstvu ľudí páčilo. A tak ma napadlo, čo tak zistiť, kto vlastne čo počúva? Na LinuxOS.sk bola o tom anketa, ktorá sa dá „vyžrebovať“ na tejto adrese. Dožil som sa tam niekoľko názorov, typu „môj hudobný štýl tam nie je“ a tak podobne…
    13. 9. 2009 11:11
  • Když chci být hyperkorektní, přestřelím

    Přesně tohle mne napadlo při čtení článku na Lupě, respektive rozhovoru s panem Romanem Strejčkem. Jestli netušíte, o koho jde (přidávám se k vám) vězte, že je to předseda Ochranného svazu autorského, což je ona organizace, která si osnovuje právo bít se za umělce a vybírat poplatky za hudební produkci.