Hlavní navigace

max

  • Decentralizací úřadů směrem k e-governmentu?

    Každý rok se koná minimálně jedna konference na téma IT ve státní správě. Co se na ní řeší? Nevím, žádné jsem se neúčastnil a časy, kdy jsem pomyslný trend „e-governmentu“ trochu sledoval jsou ty tam. Proč? Protože e-government byla nuda. Alespoň pro mne. Z pohledů zásadního, který by mne zajímal (otevřené vs. uzavřené standardy), se totiž nic podstatnějšího celé roky nedělo…
    31. 10. 2007 7:00 (aktualizováno)
  • Pojďme se bavit monopolem Microsoftu

    Kdo za něj může? Podle mne jsou na vině z poloviny úřady a z poloviny uživatelé. Úřady pro to, že nedělají svojí práci poctivě a uživatelé pro to, že si to nechají líbit. Monopoly ještě nikdy žádné ekonomice nepomohly.
    23. 10. 2007 10:10
  • Používání otevřených standardů je potřeba uzákonit

    Všichni víme, že Microsoft ovládá svými Windows daleko přes 90% trhu s operačními systémy pro desktop. Co ho ovšem drží v sedle, proč už dávno svoji dominanci neztratil? Jeho úspěch tkví v uzavřených (proprietárních) datových standardech, ať už pro dokumenty, audio či video. Chtějí se úřady opravdu uzamknout tak, že v budoucnosti budou muset i nadále používat software od Microsoftu, aby mohly přistupovat ke svým dokumentům…
    3. 10. 2007 6:00 (aktualizováno)
  • Nasazení OpenOffice.org a Microsoft Office XP souběžně

    Provozujete ve Vaší firmě či organizaci některou z verzí Microsoft Office, ale přesto byste chtěli minimálně vyzkoušet, či v lepším případě úplně přejít na volný kancelářský balík OpenOffice.org? Tady je velice jednoduchý tip, který Vám umožní používat oba programy současně bez větších komplikací.
    28. 9. 2007 8:00 (aktualizováno)
  • Používání Linuxu je legální

    Tak jsem před časem spatřil hezkou AdSense reklamu na Linux – byla na serveru ABCLinuxu.cz a zněla následovně: Používat Linux je legální (odkazuje na proc.linux.cz) Ukážeme Vám jak je přechod snadný Seznam ekvivalentních aplikací Troufám si říci, že takto koncipovaná reklama má hlavu i patu. Jen tak dále!
    24. 9. 2007 11:11 (aktualizováno)