Hlavní navigace

Zápisky o vývoji

  • Můj blog má reklamu

    Článek z tohoto blogu se zhruba po 2 týdnech své existence dostal na prestižní stránku http://blog.root.cz/ a jeho jméno se dostalo i do http://blog.root.cz/seznam-blogu/. I Onkel Sam – Google začal zobrazovat odkazy na mé článečky. Takže se dá očekávat vzrůstající návštěvnost. Vítejte. K článkům by mělo jít přidat i názor. Nejlepší se mi zdá metoda striktně moderované diskuze, kde jsou zvěřejňovány příspěvky k věci pod podmínkou, že jsou slušné.
    23. 9. 2008 21:57
  • 3. Java 5: Horton - Progamy, data, poměnné a výpočty

    Proměnná je pojmenovaný kousek paměti, který používáte k uložení informace. Jestliže definujete proměnnou typu Klobouk, pak do ní může te ukládat pouze Objekt typu klobouk. Zkoušet tam dávat něco jiného opravdu nezkoušejte. Na to máme testovací tým a právního zástupce, aby nás ochránil… Název proměnné může být v UNICODE formátu, tedy v národních abecedách.
    16. 9. 2008 20:44
  • Linux ve webovém prohlížeči

    Operační systémy unixového typu lze také vyzkoušet v prohlížeči. Narazil jsem na  systém EyeOS, který přináší zajímavé grafické prostředí. Z apliakcí jmenujme eyeMail, eyeFeeds, eyeContact, eyeCalc. Jednoduchý tabulkový procesor EyeSheet - vyzkoušel sem a umí alespoň sčítat buňky. Takže předpokládám něco jako Lotus 1–2–3 v GUI podobě…
    11. 9. 2008 12:06
  • 2. Java 5: Horton - Co jsou to objekty

    Objekty jsou všechno kolem nás. Například strom, reprezentuje určitou třídu, ze které se odvazují konkrétní druhy stromů. (podtřídy) Tedy např. Dub, Jasan nebo Sekvoj. Třída je tedy vzor určující, čím je vytvořen určitý druh objektu. Podtřída je také třídou, dědí všechny vlastnosti rodičovské třídy a navíc obsahuje vlastní specifikace.
    10. 9. 2008 19:41 (aktualizováno)
  • 1. Koukám na knihu Java 5 : Ivor Horton

    Vzhledem k zaměření celého serveru a nedávnému článku o příspěvku 250 Kč pro blogery sem se rozhodl napsat další článek. Jedná se naprosto amatérské čtení Javy, a proto článek silně nedoporučuji odborníkům. Snad bude vhodný alespoň jako náhled, kde jsou úskalí a třeba eventuelně někomu poslouží jako příručka. Mě to zase pomůže se naučit alepoň základy a vydělat v práci o pár desítek tisíc víc :-)).
    9. 9. 2008 21:42 (aktualizováno)
  • Ahoj všichni

    Dobrý den. Vítejte na xhulesj.blog.root.cz. Pojem Kalokagathia vyjadřuje, že krása a ctnost patří k sobě. Vyjadřuje ideál harmonického souladu a vyváženosti tělesné i duševní krásy a dobroty, ctnosti a statečnosti. Tato stará antická přestava ideálu člověka mě zaujala. Myslím, že každý by měl usilovat o o svůj vlastní vývoj v mnoha oblastech. Věnovat bychom se měli především tomu, co nás baví a na co máme talent.  V oblastech, které nám jdou méně se snažit alepoň o minimální základ.
    7. 9. 2008 22:31 (aktualizováno)