Hlavní navigace

Nic o všem

  • Vícejazyčná kontrola pravopisu

    Spousta lidí se dnes pohybuje ve vícejazyčném prostředí, zcela typické je to pro zaměstnance českých poboček zahraničních společností. Chce-li člověk dodržovat alespoň elementární štábní kulturu (tedy nepsat „cesky“ a pokud možno bez chyb), nese s sebou nutnost komunikovat více jazyky zvýšenou potřebu odpovídající kontroly pravopisu.
    12. 12. 2014 11:10 (aktualizováno)
  • Za všechny hry, co jsem kdy ukradl

    Když se u nás na začátku 90. let začaly šířit všemožné 286 a jejich následovníci, byl běžný způsob získání programového vybavení pochod s balíčkem disket k obdařenějšímu kamarádovi. Pokud šlo o něco většího, nebylo výjimkou, že si člověk cestu ještě ze dvakrát zopakoval, aby nahradil části archivu, které cestu na magnetickém médiu nepřežily.
    13. 8. 2011 11:10 (aktualizováno)
  • Jeden den v zemi Kanban

    Když jsem se rozhlížel, co bych si tak načetl o Scrumu, prolétl jsem článek na Zdrojáku, abych pak pokračoval do cizojazyčných vod. Vcelku záhy jsem narazil na knihu Scrum and XP from Trenches od Henrika Kniberga. Publikace popisuje konkrétní  implementaci Scrumu v jedné švédské firmě. Čtivou formou protáhne člověka jednotlivými prvky metodologie, aby ho na konci vyplivla s povšechnou představou o čem ten Scrum může být.
    13. 2. 2011 0:26