Hlavní navigace

Blogy

  • Kvalitní odborné e-knihy

    V rámci jednoho firemního projektu jsem sháněl nějakou dokumentaci, případně knihu pro začátečníky pro různé opensource projekty. Narazil jsem na stránky nakladatelství Packt Publishing. K dispozici je mnoho titulů a z těch, které jsem viděl můžu říci, že čtení je to pohodlné a kvalitně zpracované.
    8. 7. 2011 12:05 (aktualizováno)
  • Viral vodafonu

    Dnes jsem na nějakém webu viděl (z donucení) další nepřeskočitelnou video reklamu. Tentokrát na vodafone. V ní skáče igráček instalatér na pódiu a rapováním hledá zákazníky pro svou instalatérskou firmu. Pointa mi nějak uniká, ale číslo na zádech instalatéra jsem si poznamenal: 776/977121. Co myslíte, je to nějaké soukromé číslo a když tam zavolám, nějaký naštvaný pán mi vynadá, že mu stále někdo volá, a bude mě chtít dát k soudu? :) Kdo tam zavolá? :)
    6. 7. 2011 15:51 (aktualizováno)
  • Podle babičky bude rok 2012 poslední

    Čas od času navštívím svoje prarodiče z máminy strany, a téměř při každé návštěvě dřív nebo pozděj sklouzne téma k náboženství a konci světa. Moje babička s železnou pravidelností sleduje dění po celém světě a veškeré přírodní katastrofy (jako zemětřesení, tsunami) či pohromy (výbuch čehokoli kdekoli) je pro ni jen další střípek do skládačky s jednoznačným závěrem: konec se blíží, a jediná cesta ven je skrz Ježíše.
    4. 7. 2011 12:00
  • Penízky pro vás na přilepšenou

    Přesně pod tímto titulkem se na jednom „dámském“ webu objevil článek popisující obchodní model jedné společnosti. Já jsem se k informacím o ní dostal skrz svou ženu, která to má od jedné ze známých z kurzu plavání dětí. A začala u nás doma na toto téma debata. A protože víc hlav, víc ví, chci rozjet debatu i zde.
    29. 6. 2011 10:12 (aktualizováno)
  • Kindle za pár (sto)korun

    Stále si vnitřně pohrávám s ideou, že si pořídím čtečku Amazon Kindle. Zatím jsem se nerozhoupal (a nenašetřil), ale zcela náhodou jsem narazil na poměrně zajímavou nabídku od subjektu, který to má v náplni práce, ale rozhodně bych to od něj asi nečekal. Předplaťte si nás a Kindle je váš. Tento článek určitě není reklamní, ale informační. Narazil jsem na stránku, kde je k mání roční předplatné novin a k němu dostanete čtečku Amazon Kindle 3 (Wi-Fi). Nabídka vypadá docela dost lákavě…
    28. 6. 2011 9:22 (aktualizováno)
  • Priority běžného uživatele

    Stýkám se samozřejmě s poměrně širokou skupinou uživatelů počítačů, jejichž nároky a znalosti vůbec nespočívají v tom, zda používat nějaký konkrétní operační systém či ne. Jsou hodně orientovaní na aplikace. A že je to orientace někdy až ďábelská… Naprosto konkrétní příklad. Žena, v mladším důchodovém věku. Čerstvá důchodkyně, která na své pracovní pozici používala počítač s Windows a k tomu SAP. Doma má poněkud postarší notebook Dell Latitude D 610. Notebooku je asi 8 let, ale plně postačuje úč
  • Snadný prachy s mojeID

    V komentářích k minulému příspěvku jsem byl kritizován za názor, že se na internetu válí snadný prachy. Jisté hlasy dokonce namítaly, že nic jako snadný prachy ani neexistuje. Dnes se tedy s vámi podělím o jeden konkrétní příklad, jak na internetu ke snadným penězům přijít, a to konkrétně díky mojeID.
    25. 6. 2011 11:02 (aktualizováno)
  • Blogovací soutěž na rootu

    Zapojil jsem se jako několik dalších autorů do soutěže na rootu o nejlepší blog post. Něco málo blogovat jsem chtěl už dávno, a soutěž byla nutným a postačujícím impulsem k tomu se zaregistrovat a začít. Ne že bych nutně potřeboval klávesnici (mám jich dost) nebo NAS (bez redundance je úplně o ničem), vlastně ani sám nevím proč mě to blogovat přimělo, ale stalo se.
    22. 6. 2011 20:48 (aktualizováno)
  • Epic FAIL, alebo neposlušná kontrola pravopisu

    Pri surfovaní po internete možno nájsť čokoľvek. Nie je tajomstvom, že nie každý je na IT expert a keď treba urobiť niečo narýchlo, tak sa to urobiť dá aj úplne inak, ako by to niekoho napadlo. Narazil som na nasledovný obrázok (plná kvalita z originálneho umiestnenia). Asi je každému jasné, ako to vzniklo. Pôvodný obrázok a do neho cez MS Word dopísaný text a následne odfotené. Ako inak by sa aj dalo niečo takéto vytvoriť?
    22. 6. 2011 10:33 (aktualizováno)
  • Do úterý bude český internet bez cenzury. Ale co potom?

    Času je málo. A zatímco sociálními sítěmi zpráva o petici Internet bez cenzury již úspěšně koluje, na blogerské scéně je celkem ticho po pěšině. Pojďme to změnit. Pokud si myslíte, že není správně, aby všichni poskytovatelé internetu v ČR jej museli se zákona začít cenzurovat v rámci ochrany proti loterijním hrám (tj…
    18. 6. 2011 19:29 (aktualizováno)