Hlavní navigace

Blogy

  • CyanogenMod 7.1 na ZTE Blade

    Před týdnem vyšel CyanogenMod 7.1. Počkal jsem pár dní a včera jsem provedl instalaci do svého ZTE Blade. Jaké jsou zkušenosti? CyanogenMod 7.1 je k dispozici asi týden, ale já jsem se k instalaci do svého ZTE Blade dostal teprve včera. Byla naprosto triviální, ze stránky k tomu určené jsem si stáhl všechny tři soubory: samotný systém, Google Apps (ano, tady je i Market) a vylepšený Google Talk. Všechno jsem hodil na kartu do adresáře ROM.
    24. 11. 2011 11:29 (aktualizováno)
  • Google Talk si sám nastavuje citlivost mikrofonu

    Nemám rád automatické věci, které se snaží být chytřejší než uživatel. Naposledy jsem měl problém s Google Talkem. Občas telefonujeme s některými kolegy pomocí Google Talk. Je to velmi jednoduché, stačí stáhnout jeden balíček, nainstalovat plugin do prohlížeče a už to funguje. Krásně běží audio i video, kvalita je perfektní a umí to i videokonference s více lidmi. Mám to vyzkoušené a je to moc šikovné.
    13. 10. 2011 22:13 (aktualizováno)
  • Jeden nepovedený útok

    Kdysi dávno jsem u kamaráda viděl, jak se hlásil do phpMyAdminu na jeho serveru. Zadal nějakou naprosto šílenou URL a byl tam, žádné přihlašování. Je tajná URL adresa k webovskému administračnímu rozhraní (k čemukoli) dostatečným zabezpečením? Samozřejmě že není, ale je to úplně jedno…
    13. 10. 2011 14:53 (aktualizováno)
  • Klávesnice: koho tohle napadlo?

    Klávesnice je obvykle nepodstatná stokorunová záležitost, ale její významná funkce je, aby se na ní dobře psalo. Nevím jak je to dlouho, ale od určité doby se rozmohly klávesnice s plochými klávesami u notebooků (i netbooků). Podle nabídek eshopů jsou to běžné levné notebooky. Klávesy jsou jako beztvaré kostky bez průhybu pro bříško prstu.
  • Pár zajímavých čísel z Google

    Narazil jsem na zajímavý web, kde Google prezentuje některá čísla týkající se vyhledávání a reklam. Věděli jste třeba, že… Celkem 16 % dotazů pro vyhledávač je zcela unikátních a zadaných poprvé. Denně Google odpoví na více než miliardu vyhledávacích dotazů. Průměrně je odpověď vyřízena za čtvrt sekundy. Průměrně musí odpověď cestovat 2400 kilometrů zpět k uživateli. Za posledních osm let Google vyřídil 450 miliard unikátních dotazů. Více než polovina dotazů nepochází z USA…
    12. 10. 2011 11:56 (aktualizováno)
  • Krotíme telefon s Androidem

    Lidé, kteří používají chytré telefony převážně na práci, často řeší, jak svůj telefon také spravovat. Pokud máte značku HTC, používáte HTC sync. Pokud Samsung, existuje software Kies. Často se ale stává, že dodávaný software nefunguje jak by měl či nemáte ten správný a jediný podporovaný OS. Je čas se poohlédnout po univerzálnějším řešení. To existuje a navíc se objevila nová, funkcemi ještě nabitější verze.
    12. 10. 2011 9:55 (aktualizováno)
  • Tvůrčí psaní pro každého 3

    O předchozích dílech Tvůrčího psaní Markéty Dočekalové jsem se tu už kdysi zmiňoval. Oba dva díly se líbily, tak jsem se začetl i do třetího. Třetí díl se z celkové série poněkud vymyká. Soustředí se na specifickou formu psaní – psaní scénářů pro televizi. Oproti předchozím dílům se prakticky nevěnuje psaní jako takovému, ale problematice, kterou psaní pro televizi přináší počínaje složením typické televizní redakce a konče autorským zákoníkem.
    12. 10. 2011 0:51
  • Půl roku se čtečkou Amazon Kindle

    Přesně před půl rokem jsem dostal čtečku Amazon Kindle. Nastal tedy čas se ohlédnout a podělit se o zkušenosti s tímto výborným zařízením. Čtu hodně. Přečtu několik desítek knih ročně. A čtu hlavně elektronicky. Začal jsem před deseti lety na Palmu IIIx a od té doby jsem „zuřivým podporovatelem“ elektronické četby.
    10. 10. 2011 11:22 (aktualizováno)
  • Jaké jsou žluté vlaky?

    Na konci září začaly mezi Prahou a Havířovem jezdit dlouho slibované „žluté vlaky,“ tedy vlaky českého podnikatele Radima Jančury. Rozhodl jsem se je vyzkoušet a sepsat drobnou recenzi. Předem se omlouvám, že tento post nebude vůbec o linuxu a jen velice málo o počítačích. Vše začíná rezervací Jako pravidelný uživatel spojů společnosti Student Agency to pro mě není žádná novinka, nicméně ostatní to může překvapit: Ve žlutých spojích se nestojí…
    15. 10. 2011 16:54 (aktualizováno)
  • Hardvérová muzika?

    Už neviem celkom ako, ale postupným klikaním na odkazy som sa z Dragonforce dopracoval k niektorým naozaj šialeným hudobným klasikám. Vlastne klasiky úplne bežné, medzinárodne známe a zaujímavé – zahrané na naozaj netradičných hudobných nástrojoch. Nuž, posúďte sami. Skener ako hudobný nástroj? A prečo nie?
    8. 10. 2011 20:31