Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Android

  • Android Market skončil. Vítej Google Play!

    Takhle se vám večer připojím telefonem s OS Android na Android Market a naráz po mě chce odsouhlasit nějaký Google Play. Ale já si nechci hrát, já chci aktualizovat aplikace! Postupně zjišťuji, že je to záměr a že Google Market „prekabátil“… Když zadáte do prohlížeče adresu market.android.com, budete automaticky přesměrováni na play.google.com. Prostředí je navlas stejné. Když si pustíte aplikaci na telefonu, zaskočí vás již zmiňovaný dotaz na odsouhlasení pravidel jakéhosi Google Play.
    7. 3. 2012 9:07 (aktualizováno)
  • Tablet ASUS Transformer Prime z pohledu uživatele linuxu

    Tablety mě zajímají zhruba rok a půl, dlouho jsem je vnímal jako šikovné hračky a pro mě zatím zbytečný luxus. S příchodem Android Honeycomb a staršího sourozence (TF101) modelu, kterým se tu budu zabývat, jsem zpozorněl – ultrapřenosné zařízení s připojitelnou klávesnicí a velkou výdrží na baterie by mohlo být použitelné nejen na hraní a prohlížení internetu, ale také na práci…
  • Přenos aplikací v Androidu na novou paměťovou kartu

    Pořídil jsem si větší paměťovou kartu a snažil se z té staré přelít data. Na první pokus se mi ale nepodařilo přenést aplikace. Naštěstí to byla triviální chyba. Ke svému ZTE Blade jsem dostal 2GB paměťovou kartu. Pro start dobrá, ale po čase začalo být těsno. Když už jsem musel mazat Cimrmany, protože aplikace řvaly, že dochází místo, rozhodl jsem se pro výměnu.
    11. 2. 2012 17:56 (aktualizováno)
  • Android a Linux jako všeobecně známé pojmy

    Všimli jste si, že v souvislosti s Androidem se vůbec nemluví o Linuxu? Když se nad tím zamyslíte a představíte si znalost pojmů Android a Linux každý pojem zvlášť, tak je to docela logické. Google v propagaci pojem Linux vůbec nepoužívá. Dělá to tak od jeho vzniku a zpravodajské weby ho následují. Troufnu si tvrdit, že většina běžných lidí, co používají PC, tak slovo Linux znají…
  • Jak tisknout z Androidu

    Předem musím napsat, že zatím nemám tablet, takže mé zkušenosti vycházejí z mobilní verze Android 2.3, která nativně tisk nepodporuje, je třeba vybrat si z nabídky třetích stran. Uvítám, pokud se podělíte o zkušenosti z trojkové (či čtyřkové) verze. Pro tisk textového či grafického obsahu přímo z telefonu jsem objevil tři druhy řešení…
  • CyanogenMod 7.1 na ZTE Blade

    Před týdnem vyšel CyanogenMod 7.1. Počkal jsem pár dní a včera jsem provedl instalaci do svého ZTE Blade. Jaké jsou zkušenosti? CyanogenMod 7.1 je k dispozici asi týden, ale já jsem se k instalaci do svého ZTE Blade dostal teprve včera. Byla naprosto triviální, ze stránky k tomu určené jsem si stáhl všechny tři soubory: samotný systém, Google Apps (ano, tady je i Market) a vylepšený Google Talk. Všechno jsem hodil na kartu do adresáře ROM.
    24. 11. 2011 11:29 (aktualizováno)
  • ZTE Blade: instalace CyanogenMod 7

    Před několika dny jsem tu psal o svém novém telefonu ZTE Blade. Mám v něm alternativní systém CyanogenMod, který je lepší než originál. Když jsem si kupoval ZTE Blade, přečetl jsem si v recenzích, že dodávaný systém není nic moc a je záhodno ho vyměnit za něco lepšího. O koupi tohoto modelu rozhodl i fakt, že jej podporuje CyanogenMod a upgrade by proto neměl být problém. Navíc mám po ruce Adama, který má s Androidem velké zkušenosti, takže bylo rozhodnuto.
    25. 12. 2011 0:12 (aktualizováno)
  • ZTE Blade: našlapaný Android za pár korun

    Pořídil jsem si nový telefon. iPhone už mě hodně omezoval a Android za ty dva roky dospěl do velmi pozoruhodného stádia. Nastal čas ke změně. Už delší dobu jsem byl nespokojený se svým iPhone. Je sice pořád v perfektní kondici, ale některé věci mě na něm hodně omezovaly a na starším telefonu už nefungovaly některé nové aplikace. Začal jsem postupně dozrávat k tomu, že změním telefon i platformu. Android byl jasná volba, dneska je to dospělý systém. Jen jsem nebyl přesvědčený o žádném zařízení.
    10. 10. 2011 11:23 (aktualizováno)
  • Quo vadis, linux?

    Volně přeloženo: Tak jak to tedy bude… Jsem zvědavý člověk, mám rád inovace, rád si hraju a experimentuju – i proto používám už řadu let linux jako desktopový systém. Asi před rokem nastala u mě změna – místo abych se těšil na nová vydní distribuce jsem se jich začal bát! A nevím, jestli je to tím, že zvolna stárnu a stávám se nepřizpůsobivým občanem nebo to není mnou, ale vývojem linuxu. A čeho se bojím…
    18. 9. 2011 14:01 (aktualizováno)
  • Život v rozšířené realitě

    Tak trochu prázdninové téma, ke kterému mě inspirovala náhodně objevená aplikace v Android Marketu s názvem Satellite AR, která vám ukáže, jaké satelity vám létají nad hlavou. Praktické využití téměř nulové, snad „jen“ ke vzdělávacím účelům, ale spíše na hraní. Vypadá to pěkně a prima je propojení na informace o vámi vybraném satelitu na webu.