Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Android

  • Ovládání linuxu androidem a naopak

    Když jsem psal o MyPhoneExploreru a hledal jiné možnosti propojení telefonu s androidem a počítače s linuxem, zjistil jsem, že jsou zajímavější možnosti než jen správa dat. Podělím se s vámi o možnosti ovládání linuxu z telefonu (a naopak), o využití telefonu jako dálkového ovladače prezentace či multimediální produkce  pod linuxem. Seznam zakončí aplikace, které z telefonu udělají wifi kameru nebo „zvukovou kartu“.
  • Hackathon je jako bezpečný sex. (Programátorské) požitky bez následků.

    Jakub Nešetřil se nedávno s kolegy účastnil celosvětového hackathonu a vyhrál. Já jsem Jakuba na tohle téma vyzpovídal. Co jsou hackathony zač? Proč se jich vůbec účastnit? Co vám osobně mohou přinést? A také jsem zjišťoval tipy pro ty, kdo by chtěli takový hackathon zkusit vyhrát. Jakube, nedávno ses zúčastnil velkého mezinárodního hackathonu, o co se jednalo?
    9. 11. 2010 10:22 (aktualizováno)
  • MyPhoneExplorer - správa Androidu pod Linuxem s asistencí Windows

    Začátkem října vyšla nová verze MyPhoneExplorer (freeware) pro správu mobilních telefonů a zároveň vyšel i klient pro telefony se systémem Android.  Kromě zálohy kontaktů, SMS a kalendáře můžeme tyto v pěkném intuitivním prostředí vše pohodlně ovládat z počítače, dále máme přístup k obsahu karty, vnitřní paměti telefonu i seznamu nainstalovaných aplikací či ke stavu baterie. Nová verze podporuje přenos dat přes wifi.
  • Chystá Google vlastní mobil?

    Na světlo světa prosákla informace o tom, že Google tajně připravuje vlastní mobilní telefon. Spojil se prý s nejmenovaným výrobcem a dočkat bychom se prý měli ještě letos. Přístroj by měl vsadit především na nízkou cenu a moderní technologie. Asi nepřekvapí, že softwarově firma vsadila na vlastní produkt – otevřený operační systém Android, který mnozí pozorovatelé považují za příštího krále chytrých telefonů.
    10. 10. 2011 11:41 (aktualizováno)
  • Kódy Google Android konečně vydány

    Google se už rok tváří, že vyvíjí otevřený operační systém pro mobilní telefony. Mnoho uživatelů nad touto větou jen nevěřícně kroutí hlavou. Google ale konečně udělal, co slíbil – vydal kódy. Je to rok, co Google oznámil, že připravuje novou mobilní platformu Android. Okamžitě začal sklízet chválu za podobnou snahu, konkurenci Windows Mobile a dalších uzavřených systémů.
    10. 10. 2011 11:41 (aktualizováno)
  • Video: HTC Dream na platformě Android

    Na telefony s linuxovou platformou Android se těší většina linuxáků. Na reálné přístroje si ale ještě budeme muset počkat. Možná ta doba ale není daleko. HTC už má Dream, který Android využívá. Společnost HTC, kterou známe i u nás jako dodavatele chytrých telefonů, před časem oznámila, že je připravena do konce roku uvolnit nový přístroj, který bude jako operační systém využívat linuxovou mobilní platformu Android.
    10. 10. 2011 11:42 (aktualizováno)
  • Video: Google Android v praxi

    O novém operačním systému Google Android jsme už četli všichni. Spíš než plané sliby nás ale zajímá, jak to bude vypadat a co to bude umět. Podívejte se na video, které Androida představuje. Pokud netušíte, co je to Google Android, pak vězte, že se jedná o novou linuxovou platformu pro kapesní počítače a mobilní telefony, kterou vyvíjí Google a asi čtyřicet dalších firem…
    10. 10. 2011 11:42 (aktualizováno)