Hlavní navigace

Android Market skončil. Vítej Google Play!

7. 3. 2012 9:07 (aktualizováno) Svatopluk Vít

Takhle se vám večer připojím telefonem s OS Android na Android Market a naráz po mě chce odsouhlasit nějaký Google Play. Ale já si nechci hrát, já chci aktualizovat aplikace! Postupně zjišťuji, že je to záměr a že Google Market „prekabátil“…

Když zadáte do prohlížeče adresu market.android.com, budete automaticky přesměrováni na play.google.com. Prostředí je navlas stejné. Když si pustíte aplikaci na telefonu, zaskočí vás již zmiňovaný dotaz na odsouhlasení pravidel jakéhosi Google Play.

Takže jsem to potvrdil a začal hledat. Kromě toho, že Google opět rozdává placené aplikace za hubičku, asi nic nezpozorujete. Prostředí je stejné, jen je tam nové logo. Asi toho bude více, ale na první pohled se to chová takto.

Doplněno 7.3. : V telefonu mi zmizela ikona Market, místo ní tam mám Obchod Play a musel jsem předělat zástupce v liště ADW Ex.

Nicméně vaší pozornosti doporučuji několik aplikací a her, které seženete za nějakých 5O amerických centů…

World of Goo – zajímavá strategická hra s „ropnými částicemi“. Já ji znám ze svého Nintendo Wii a těch 6O centů jsem za ní na mobilu dal.

Osmos HD – docela zajímavá a chytlavá hra, kdy ovládáte svou „amébu“ a snažíte se přežít. Hra má dobrou hudbu a zajímavý náboj.

Endomondo Sports Tracker Pro – pokud používáte telefon jako GPS a sportujete s ním, patrně asi Endomondo znáte. Je to chytrá mašinka, která měří vámi uběhnutou vzdálenost, zobrazuje ji do mapy apod. Ale za 5O centů je to ještě lepší.

SwiftKey X Keyboard – dle mnohých jedna z nejlepších klávesnic pro Android. Já jsem ale propadl kouzlu Swype.

Fotoaparát ZOOM FX – náhrada standardní Android aplikace na focení. Umí efekty a pokud s mobilem fotíte, jistě ji oceníte. A zase se opakuji – za 50 centů ji musíte mít!

Pocket League Story – Další hra z dílny Kairosoftu. Oblíbil jsem si jejich Game Dev Story (strategie, budování herní firmy, cílem je vydat novou počítačovou hru a být s ní úspěšný) a Grand Prix Story (správa a rozvoj automobilové stáje). Je to další hra v osvědčeném konceptu, teď povedete fotbalový tým.

Sound Hound – Máte v hlavě melodii písničky z rádia a nevíte, kdo ji zpívá? APlikace Sound Hound vám to řekne. Necháte ji skladbě naslouchat a ona už se o zbytek postará sama.

Některé hry úplně nehraju, ale v „padesáticentové edici“ jsou k dispozici i pecky typu Dead Space, Asphalt 6 a Need for Speed Hot Pursuit, N.O.V.A 2. A je toho více. Pospěšte si, nabídka bude asi jen chvilku. Dá se tak za cenu cca 2 standardních her pořídit mnohem více…

Sdílet