Hlavní navigace

Blogy

  • Heuréka!

    Můj vlastní otec, invalidní důchodce, 56 let. Telefonní hovor, dnes odpoledne tj. 28.12.2007. Počítačový nadšenec a dlouholetý uživatel MS operačních systémů a znalý normálních, běžných postupů. Volá a veselým hlasem oznamuje… "Tak jsem včera neměl co dělat. Narazil jsem na nějaký odkaz. Stáhnul jsem si Linux. Bylo to ve formě na rozbalení na CD (rozuměj ISO soubor). Tak jsem to stáhnul, mělo to asi 700 mega. Vypálil jsem to na CD.
    28. 4. 2008 13:39 (aktualizováno)
  • A internetová kriminalita vybují!

    Dnes médii proběhla zajímavá, avšak pro mne celkem nepřekvapující zpráva. České policii kupodivu chybí odborníci, kteří by mohli bojovat s kriminalitou na internetu. Ačkoliv plán předpokládal, že v jednotlivých krajích vzniknou speciální týmy čítající až 9 lidí, skutečnost je jiná. Jsou jen na prezidiu a je jich 6.
  • Odpočívej v pokoji Netscape

    AOL oznámila datum ukončení podpory prohlížeče Netscape na 2. února 2008. Další verze prohlížeče již nebudou následovat. Milí přátelé, važení pozůstalí, sešli jsme se zde, abychom uctili památku prohlížeče, jenž se na věky zapsal do historie webu. Prohlížeče, který nás provázel prvními webovými stránkami. Prohlížeče, s jehož pomocí jsme objevovali krásy pravého surfování.
    24. 4. 2008 13:16 (aktualizováno)
  • Roztomilý bug na Seznamu

    Dnes jsem narazil na kuriózní bug Seznamu, který se projeví, pokud v něm vyhledáváte <marquee>. Jak se bug projevuje, to už musíte objevit sami. Není to složité. (Update: Pokud jste to nestihli, nemusíte zkoušet, problém byl vyřešen.) Zkoušel jsem pro zajímavost i další HTML značky, ale u nich se efekt neprojevil. Což je dobře, jak by nám hned potrvrdilo devět bezpečnostních expertů z deseti. Tak je docela možné, že se jedná o velikonoční vajíčko některého z vývojářů Seznamu.
    24. 4. 2008 13:16 (aktualizováno)
  • Starý rok odchází, nový přichází...

    Starý rok odchází a za pár dnů tady máme nový rok 2008. Většina lidí v tomto období bilancuje, co se povedlo a co naopak ne. Spousta lidí na závěr roku dohání resty, které se nahromadily za celý rok, aby tak vstoupili do nového roku s „čistým štítem“. Také já tak trošičku hodnotím a přemýšlím, co jsem stihl udělat a jestli jsem stihl udělat to, co jsem zamýšlel. Ne vše se samozřejmě povede a ne vše se dotáhne do takové podoby, kterou si člověk představoval.
    31. 10. 2012 12:07 (aktualizováno)
  • Internet Explorer 8 zvládá Acid test

    Nedávno jsem psal, že „prvních informací o IE8 se dočkáme nejspíše brzy, snad ještě letos“. Tak a je to tu! Microsoft po relativním PR neúspěchu IE7 nás zřejmě chce s IE8 šokovat. A je třeba uznat, že se mu to nadmíru daří. Dnes se totiž na oficiálním blogu tvůrců Internet Exploreru objevila zpráva, na kterou řada webdesignerů čekala již dlouhé roky…
    24. 4. 2008 13:17 (aktualizováno)
  • Linux vlastně netáhne ekonomiku IT

    Napadla mě taková myšlenka jestli je v masovém zájmu ekonomiky kolem IT resp. hlavně desktopu, aby se prosazoval Linux. MS Vista totiž roztáčí kolotoč upgradu hardware. V zájmu výrobců a na konci prodejců je tedy jednoznačně prosazovat MS Vista, protože se tím roztočí ekonomika produkce nového hardwaru a prodejci se s tím svezou. Pokud se podívám na Linux, tak například OpenSUSE se v poslední nové verzi ještě zrychlil a příchod KDE 4 bude opět například vyžadovat i méně RAM k samotnému běhu…
    19. 12. 2007 14:30 (aktualizováno)
  • Nové diskusní fórum pro Root.cz

    Právě byl na serveru Lupa.cz spuštěn nový diskusní systém. Protože je to náš sesterský server, stejný systém bude brzy nastartován také na Root.cz. Jaké novinky nabídne? Co všechno se pro uživatele změní? O novince v jedenáct hodin dopoledne informoval Tomáš Krause v delší zprávičce na Lupě. Na přípravě nového diskusního systému jsme poměrně úzce spolupracovali také my, protože prvotní impuls vzešel právě z redakce Roota.
    18. 12. 2007 12:48 (aktualizováno)
  • Opera Mini a tipy pro webdesignéry

    Až do pátku jsem byl mobilním internetem nepoznamenaný. V pátek jsem se konečně stal majitelem telefonu, se kterým jsem se mohl pokusit o své první krůčky. Stal jsem se takovým batoletem mobilního webu. Zklamání z Czech Internet Forum 2007 Mám ještě v živé paměti Czech Internet Forum 2007, kde jsem se těšil zejména na debatu o mobilním internetu. Byl jsem však zklamán. Zástupci mobilních operátorů se snažili, aby neřekli vůbec nic a pan moderátor byl slabý na to, aby tuto situaci zlomil…
    24. 4. 2008 13:18 (aktualizováno)
  • Warez na kolejích, kdy tohle skončí?

    Hudbu a filmy nechám nakonec a začnu softwarem. Pokud firma používá ke své činnosti nějaký drahý software, tak ho má samozřejmě legálně zakoupený. Ale když ta firma chce zaměstnance, tak vyžaduje, aby s tím softwarem už uměl. Už vidím jak si studenti koupí AutoCAD, Photoshop, Corel nebo cokoliv jiného, jenom s tím cílem, aby se s tím naučili a pak tu licenci nevyužili, protože to pak v zaměstnání dostanou jako pracovní nástroj…
    14. 12. 2007 21:08