Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Internet

  • Již brzy na našem e-shopu

    Chystáme rozšíření triček o černé tričko s Tuxem na levé přední straně a bílými nápisy – linuxové hlášky, hesla ap. Trička budou ve velikostech: S. M. L. XL a XXL a velikost Tuxe bude cca 12cm na výšku. Předběžná podoba je tato…
    19. 2. 2013 17:06 (aktualizováno)
  • Tak se to rozjíždí...

    Nedávno jsem tady informoval o tom, že jsme rozjeli nový linuxový e-shop LinuxMarket. Ano – vše už běží jak má, přidali jsme první hardware – mini PC s Androidem za akční cenu 1.400,–Kč (na Alza.cz ho mají za 2.600,–Kč!!!). Dále zavádíme službu Trička na zakázku, kde si sami vyberete barvu trička, velikost a logo Vaší oblíbené distribuce. Jde o zakázkovou výrobu na kusy, takže cena bude o něco vyšší než u triček, které máme skladem.
    31. 10. 2012 12:14 (aktualizováno)
  • HTML tabulky na web: jiný úhel pohledu

    Tady v článku na rootu je diskuze o použití CSS a tabulek pro layout. V žádném z příspěvků jsem však nenarazil na hodnocení z hlediska rychlosti, náročnosti datového přenosu a náročnosti na zpracování na straně klienta. Tabulky už se používají mnohem déle než 10 let. Myslím si, že kód, který v prohlížečích zpracovává tabulky bude dost možná optimalizovaný pro tehdejší výpočetní výkon.
    16. 10. 2012 17:35
  • LinuxMarket

    Koukám, že jsem zde naposledy přispíval v roce 2008. A celé čtyři roky nic… Ale to neznamená, že jsem se po celou tu dobu nevěnoval Linuxu ;) Samozřejmě – už jsem u Ubuntu 12.10, u Fedory 17 a čekám na Fedoru 18. Jinak jsem nelelkoval a ve spolupráci se serverem Linuxsoft.cz jsem připravil malý e-shop s předměty s tématikou Linuxu.
    1. 10. 2012 21:42 (aktualizováno)
  • Proč nemám rád captive portály aneb internet není jen web

    Captive portály jsou zlo, které vidím čím dál častěji nejen na různých veřejných hot spotech. Jsou s nimi spojeny různé problémy, kvůli kterým je nemám rád. Na fóru se někdo ptá na tvorbu captive portálu. Nejdřív jsem tam chtěl napsat svůj názor na věc, ale neudělal jsem to. Jednak to toho člověka asi nezajímá a hlavně je to na delší povídání. Takže jsem si ho nechal rovnou do blogu.
    14. 8. 2012 11:13 (aktualizováno)
  • Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť?

    Na serveru novinky.cz dnes vyšel článek Pepa Vojtek: Vypalování CD je neúcta k naší práci. Konkrétně mne zaujalo několik pasáží: Ale pro mě je stáhnout si CD zadarmo stejné jako ukrást auto. Za ukradený chleba jsem zloděj a následují problémy se zákonem. Myslím, že by internet měl být hlídaný a za stahování by měly být postihy.
    13. 5. 2012 16:40 (aktualizováno)
  • Kongres USA diskutuje o novém zákonu pro cenzuru internetu

    Není to tak dlouho, co jsme se zbavovali podivných zákonů jménem ACTA, SOPA a PIPA, které měly zřejmě za úkol o něco utáhnout opasek svobodě internetu, a už se objevují další snahy o jeho omezení. Jedná se o návrh zákona se zkratkou CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection), pod označením H.R. 3532.
  • Na ktoré prehliadače optimalizovať v roku 2012?

    Na rôznych miestach, samozrejme aj tu na Roote či na zdrojáku, sa píše o IPv6, HTML5, CSS3, rôznych CMS a ďalších skratkách. Nie, nejdem tu dávať múdrosti, no zaujíma ma Váš názor na ďalšiu skratku, IE. Význam pravdepodobne ani nemusím objasňovať. Píšem z toho dôvodu, že sa trochu zahrávam s HTML5 a podobnými novotami. A, samozrejme, niečo nové a niečo staré, to sa dokopy dať dá, no treba na to poriadnu dávku trpezlivosti a železné nervy…
  • ACTA nemá smysl

    Zastánci dohody ACTA v naší vládě tvrdí, že tato dohoda je nutná, aby pomohla ochránit takzvané duševní vlastnictví našich firem, proti zneužívaní v zahraničí. Tvrdí, že je významná pro naše vývojáře mobilních aplikací a tvrdí, že pro občany České republiky nepředstavuje žádná omezení. To tedy znamená, že zástupci naší vlády nám zcela nepokrytě lžou (ne, že by to bylo něco nového), protože nic z toho není pravda.
  • Zadarmo není zadarmo, aneb co nás stojí pirátění

    Lidé se často ptají, jak mohou producenti a prodejci hudby, videa, knih a programů konkurovat pirátům, když při pirátském stažení to máte přeci zadarmo. A já říkám mohou a finta je v tom, že zadarmo prostě v ekonomice neexistuje. Vždy a s každou činností vznikají náklady a spotřebitel se rozhoduje na základě užitku, který získá a bude svoje prostředky investovat tak, aby jej maximalizoval.
    29. 1. 2012 10:39 (aktualizováno)