Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ekonomika

  • iDNES rozjíždí hate proti pirátům eBooků

    Poslední dobou sleduji na iDNESu jakousi kampaň proti pirátům eBooků. Tento hate zřejmě souvisí s rozjezdem vlastního eShopu s elektronickými knihami, ale to není tak důležité. Zajímavé je, že obecně téměř všechny články zmiňují základní příčiny problémů vydavatelů, které si rozvedeme níže, ale i přesto je vždy jediným tématem, jak nám ti zlí piráti ubližují a škodí, že se ten byznys vůbec nevyplácí.
  • ACTA nemá smysl

    Zastánci dohody ACTA v naší vládě tvrdí, že tato dohoda je nutná, aby pomohla ochránit takzvané duševní vlastnictví našich firem, proti zneužívaní v zahraničí. Tvrdí, že je významná pro naše vývojáře mobilních aplikací a tvrdí, že pro občany České republiky nepředstavuje žádná omezení. To tedy znamená, že zástupci naší vlády nám zcela nepokrytě lžou (ne, že by to bylo něco nového), protože nic z toho není pravda.
  • Tweetie: Vysoké daně nejen pro IT

    Patnáctý den v měsíci je pro mnoho zaměstnanců den výplaty. Podíval sem se tedy, kolik bere takový typický IT pracovník. Podle tabulek si řekne zhruba o 40 000 Kč hrubé mzdy. Jaká je skutečnost? Superhrubá mzda: 53 600 Kč Plat (čistý)                29 630 Kč Stát mu vezme:      23 970 kč, tj 44,7% mzdy
    15. 4. 2010 23:02