Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Internet

  • Optimalizace metodou pokus-omyl

    Při provozování vlastního webu a sledováním ostatních webů jako návštěvník, jsem přišel na pár věcí. A v neposlední řadě, nějaký HW a SW k tomu sám musím používat, jako každý. Rychlost načítání stránky Seberychlejší přípojka k netu nic neřeší. V první až druhé sekundě se na jedno spojení nedostanete výš než na 100KB/s. Odhaduji, že to je samotným principem TCP/IP a navyšováním rychlosti pokud to linka dovolí. Pokud prohlížeč naváže celkem 10 spojení už to je 1MB/s…
    29. 4. 2013 11:47 (aktualizováno)
  • LinuxMarket a Slovensko

    Takže linuxáci ze Slovenska již můžou objednávat z LinuxMarketu. Slovenských zákazníků přibývá, takže jsme upravili poštovní moduly i ceny v €. Za posledních 14 dní šly třeba na Slovensko tučňáci ve střední velikosti (55cm), spousta samolepek a nějaké ty trička. Zboží do Slovenské republiky zasíláme Českou poštou a pouze po zaplacení bankovním převodem – dobírka pomocí České pošty je šíleně drahá…ostatně i poštovné na Slovensko je docela předražené, ale za tohle my nemůžeme ;)
    30. 4. 2013 6:53 (aktualizováno)
  • Novoty na LinuxMarketu

    Tak nám přibyly novinky na LinuxMarketu ;) Nové plyšové hračky, nové hrnky, nové služby. A novinek bude přibývat – děláme online konfigurátor triček, kde si budete moct sami naklikat barvu a velikost trička, logo distribuce či obrázek a umístnění loga nebo obrázku na tričku. Nyní je v nabídce celkem 55 druhů zboží a služeb!
    14. 4. 2013 7:58 (aktualizováno)
  • Telekomunikační "apríl", desáté výročí

    Jak jsem tak dnes na zpravodajských webech narážel na spíše trapné aprílové články, tak jsem si vzpomněl na jeden vypečený „vtípek“ v podání Eurotelu, který minimálně znejistil široké masy a vlastně i nachytal tím, že mu málo kdo věřil, i když to byla nakonec pravda. Největším pochybovačům to tenkrát trvalo i několik dnů. Dnes je tomu přesně deset let a tak jsem si nemohl odpustit trošku nostalgicky zavzpomínat.
    1. 4. 2013 15:56 (aktualizováno)
  • Nechápu přístup některých lidí

    Jak víte, jsem zakladatelem a správcem linuxového e-shopu LinuxMarket. Když jsem loni s tímto nápadem přišel, nejprve jsem zjišťoval situaci na „trhu“ a když jsem viděl, že zde nic podobného (až asi na dva jaksi neaktivní obchůdky, butiky) v ČR není, tak jsem si řekl, že tohle je věc, která zde chybí, linuxáci budou mít svůj e-shop s věcmi s tématikou linuxu a že budu tímto linuxové komunitě prospěšný.
    18. 3. 2013 10:42 (aktualizováno)
  • Plakátek...

    Plakátek ke stažení: Můžete si plakátek ve velikosti A4 v PDF stáhnout, vytisknout v jakémkoliv množství a dát třeba na nástěnku ve škole, na koleji, v práci ap.
    11. 3. 2013 13:45 (aktualizováno)
  • Sleva zprava zleva ;)

    Tak jsem dneska trošku ladil LinuxMarket – vrátil jsem původní barevné schéma, protože přicházely ohlasy, že ta hnědo-červeno-oranžová na tlačítkách, odkazech ap. je nevýrazná a nepřehledná. Kvůli tomu jsem odladil, respektive udělal nové logo e-shopu: A vzhledem k tomu, že budu přecházet k jinému výrobci (potiskovateli) triček (jenom z legislativních důvodů) tak jsem slevnil tři typy triček…
    3. 3. 2013 19:01 (aktualizováno)
  • Google Analytics výstup z webu s knihami (celý rok 2012)

    V správičke o jQuery a IE som napísal niečo k zachovávaniu kompatibility. Zaujala ma správička i zaujímavá diskusia a tiež ma na základe tvrdení, ktoré sa na tejto adrese našli, napadlo urobiť krátky blogový príspevok. Špeciálne ma zaujala táto myšlienka, ktorej autorom je neregistrovaný Dedleg: Tí, čo sa venujú webovým technológiam rozhodne nepoužívaju IE
  • Náš zákazník, náš pán...

    Loni jsme spustili projekt LinuxMarket, který i přes počáteční těžkosti v rozjezdu, našel svoje místo. Ovšem, bylo před Vánoci a na těch dvou měsících v loňském roce, kdy e-shop fungoval na redakčním systému WordPress s pluginem e-Commerce, to bylo znát. Nebudu zde uvádět konkrétní čísla, ale já i majitel linuxsoft.cz, pan Pavel Kysilka jsme byli mile překvapeni.
    18. 2. 2013 4:51 (aktualizováno)
  • Ubuntu pro smartphone: O tomhle už jsem kdysi psal...

    První zmínka byla v blogu Jak jsem snil o budoucnosti desktopu (10/2007). Tehdy se na běžnou flashku vešly tak maximálně konfigurační soubory. Později (12/2007) jsem objevil WizPy a Android byl v plenkách. Vývoj výkonu v mobilních zařízeních stoupal a já měl opět jinou představu o budoucnosti (08/2009), chtěl jsem všechno v jednom zařízení, cenově dostupné technologie už na to byly, alespoň co se týká kapacity úložiště s funkčností jako bylo WizPy v roce 2007 (akorát to nebyl mobil)…