Hlavní navigace

Témata označená nálepkou EU

  • Co je EU?

    Název článku jsem si půjčil z výsledků Google Trends z UK, kdy Britové doslova „pět minut po dvanácté” zjišťují, co že to vlastně udělali.„Brexit” je velké téma, které ovlivní nás všechny a proto je obtížné se mu vyhnout, či se nevyjádřit, takže si nebudu dělat násilí a pár slov zde napíšu. Výsledky Google Trends těsně po vyhlášení Brexitu.
    25. 6. 2016 12:14 (aktualizováno)
  • ACTA nemá smysl

    Zastánci dohody ACTA v naší vládě tvrdí, že tato dohoda je nutná, aby pomohla ochránit takzvané duševní vlastnictví našich firem, proti zneužívaní v zahraničí. Tvrdí, že je významná pro naše vývojáře mobilních aplikací a tvrdí, že pro občany České republiky nepředstavuje žádná omezení. To tedy znamená, že zástupci naší vlády nám zcela nepokrytě lžou (ne, že by to bylo něco nového), protože nic z toho není pravda.
  • ACTA – ohrožení svobody

    Poslední dobou se velmi řeší věci jako ACTA, SOPA, PIPA a kauza Megaupload, a to je správné, protože tato témata jsou velmi důležitá a dotýkají se nás všech, včetně těch, kteří o tomto tématu netuší, nezajímá je to, či jen prostě nechápou o čem je řeč. Velmi často se pak diskuze stáčí ke sdílení děl chráněných kopírovacím monopolem na Internetu a dopadu těchto aktivit na jednu, či druhou stranu sporu.
  • O2, T-Mobile, Vodafone a ďalší zlodeji

    Tak dnes zase. Znova po roku sa nám do médií vrátila téma regulácie mobilných operátorov. EU sa nepáči že za poslanie SMS správy zo zahraničia sa platia nehorázne sumy. V prípade ČR bezmála 12 Kč. A tak sa mobilný operátori dočkajú ďalšej regulácie. Tento krát je tu návrh stlačiť cenu SMS na normálnych 3Kč.
    24. 9. 2008 20:07 (aktualizováno)