Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Internet

  • INTERNET - Výborný nástroj na mystifikáciu

    Určite sa vám to stalo. Stretnete sa s cudzincom a reč sa zvrtne na nároné jedlo. Česi to majú ľahké, „Vepřo-Knedlo-Zelo“ (moje obľúbené) je ľahké na vysvetlenie a myslím že má aj anglické pomenovanie. Ale čo slovenské národné jedlo? Brynzové halušky čo viem sa do angličtiny preložiť nedajú. Tak a teraz sa dostávam k veci. Môj nápad je nasledovný. Vymyslím slovíčko (slovné spojenie) a prehlásim „takto sa prekladajú brynzové halušky“.
    22. 12. 2006 10:27
  • Rozdelenie Microsoftu? - Už sa stalo

    Tak takýto bulvárny článok ma napadol dnes ráno. Pozeral som poštu na Hotmail.com (ináč vlajková loď MS čo sa freemailu týka) a ako je zvykom kopec spamu. Rôzne super ponuky od firiem ktoré som niekedy mailom kontaktoval, green karty ale, a to ma rozosmialo Newslleter od MS v spamovom koši. No paráda myslím si MS je už rozdelený a zvádza sám so sebou tvrdý konkurenčný boj…
    13. 12. 2006 9:00 (aktualizováno)
  • Mobilní web 2.0

    V posledním týdnu mě zaujalo několik textů na téma Mobile 2.0, případně Mobile Web 2.0. Primární byla informace o konferenci mobile 2.0 (6. listopadu, San Francisko), od které se odvíjí celá pavučina odkazů. Mobile (Web) 2.0 je něco jako buzzword na druhou. Samotný Web 2.0 je dost nejednoznačně přijímané téma. Teď k tomu přidejme mobilní web, o kterém se v poslední době hodně mluví, ale až tolik se toho v praxi zase neděje. Nicméně předsudky stranou, třeba na tom mobilním webu 2.0 něco je.
    18. 2. 2007 23:42 (aktualizováno)
  • [G,K]mail Snadno a Rychle

    Tento článek je o nastavení poštovního klienta KMail pro  Dále klikneme na doplňky a zaškrtneme: Šifrování: Použít SSL, Metoda autentizace: Čistý text Nyní se vrátíme do do menu Účty → Odesílání → Přidat → SMTP Nyní klikneme na bezpečnost a zadáme: Šifrování: SSL, Metoda autentizace: Plain Nyní mini-tip: Pro kontrolu zda-li nám přišel e-mail můžeme použít to, že bude kmail v „system tray“: Nastavení → Nastavit KMail → Vzhled – Systémová část panelu → Povolit ikonu v systémové části panelu → Vždy
    7. 9. 2007 23:33 (aktualizováno)
  • Objevte Google

    Nějak jsem se tak nudil, nikdy jsem to nepotřeboval, ale zkoumal jsem detailně stránky Google. Donedávna to pro mě bylo jenom synonymum nejlepšího vyhledávače a k tomu ještě nejlepšího mailu. Měl jsem ale tu čest objevit novinky, které mě jsou velmi sympatické, a to nejen po stránce vzhledu, který je jak se od Google očekává strohý a zároveň perfektní.
    2. 11. 2006 18:16 (aktualizováno)
  • Brouk na googlí mapě

    Internetoví lidé jsou velmi vynalézaví a hlavně hodně zvídaví. Na googlích mapách se už našlo podivných věcí habakuk. Tou poslední je první skutečný bug. Těžko říct, jak se tam dostal, ale pravděpodobně ho někdo rozplácl na mikrofilm, ze kterého se později podklady digitalizovaly. Podle toho, jak bug vypadá to bude forficula auricularia čili škvor obecný.
    2. 2. 2009 14:50 (aktualizováno)
  • Trademark Web 2.0

    Na začátku léta jsem se na Root.cz zmiňoval o pozdvižení, které vyvolalo zjištění, že termín „Web 2.0“ v názvu události je ochrannou známkou firmy CMP blízce spolupracující s O'Reilly. Podle dostupných informací to vypadalo, že Tim O'Reilly jezdí po světě, propaguje open source a otevřené datové formáty a bojuje proti patentům, zatímco jeho firma používá přesně ty praktiky, které on za potlesku publika kritizuje.
    18. 2. 2007 23:30 (aktualizováno)
  • Desive jyxoblogovatko

    Mam stastne a uspesne za sebou sepsani prvniho postu do sveho blogu, ovsem byla to zkusenost natolik desiva, ze mi to neda a podstoupim ji jeste jednou. Propriste si hezky vsechno sepisu ve vimu a sem to jen po serii triku ku zobrazeni kurzoru v editacnim okenku prepastuji. Pokud mi vubec bude stat kvuli rootu za to poustet Firefox.
    30. 8. 2006 17:08