Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Video

  • Ovládání linuxu androidem a naopak

    Když jsem psal o MyPhoneExploreru a hledal jiné možnosti propojení telefonu s androidem a počítače s linuxem, zjistil jsem, že jsou zajímavější možnosti než jen správa dat. Podělím se s vámi o možnosti ovládání linuxu z telefonu (a naopak), o využití telefonu jako dálkového ovladače prezentace či multimediální produkce  pod linuxem. Seznam zakončí aplikace, které z telefonu udělají wifi kameru nebo „zvukovou kartu“.
  • Chuck Norris v české reklamě

    Několik známých se mě v poslední době ptalo, jestli jsem v televizi viděl nové reklamy s Chuckem Norrisem. Jsou velmi povedené, podívejte se. Na televizi se dívám velmi málo a když už, tak velmi selektivně – na rekordér si nahraju jeden pořad, na ten se podívám a tím to zase na měsíc končí. Ale několik lidí mě upozornilo na reklamy s Chuckem Norrisem, takže jsem si je našel na webu a musím říct, že mě hodně pobavily. T-Mobile se skutečně překonal a zasadil Chucka do běžné české domácnosti…
    2. 11. 2010 10:17
  • Něco pro hračičky: Tablet na kreslení i ovládání systému

    Nedávno jsem objevil na našem trhu tablet Wacom Bamboo Fun Small Pen & Touch. Zaujal mě solidními parametry jako tablet (kresba, úprava digitální fotografie…), ale také jako multi-touch zařízení pro ovládání systému. Tablet jsem si chtěl koupit už dlouho a tak jsem si koupil Bamboo. Chci se s vámi podělit o informace, jak ho zprovoznit v linuxu (Ubuntu), co funguje a co ne.
  • Jak vytvořit z videa a fotek DVD

    A máme tu další prázdninové téma – přivezete si z výletu či dovolené video, fotky a rádi byste vytvořili pro sebe či blízké DVD.Příznivci youtube či MP4 mohou nabídnout, že DVD už začíná být anachronizmem, tuhle diskuzi bych nechal stranou, navíc si prostě nebudou číst část o authoringu…
  • Návod: jak si teď hned vyzkoušet WebM video

    Nový webový video formát WebM není jen hudba budoucnosti, teď hned si ho můžete vyzkoušet na YouTube. Na co ještě čekáte? Google přišel zřejmě s internetovou video revolucí. Svůj formát VP8 proměnil ve WebM. Tento formát zřejmě nahradí Flash video na webu a konečně bude tag <video> v HTML5 použitelný. Pokud o tomhle nic nevíte, doporučuji nejprve přečíst článek Google otevřel svůj video formát: Flashi zvoní hrana. Tam najdete všechny informace i souvislosti.
    10. 10. 2011 11:35 (aktualizováno)
  • Google Chrome je rychlejší než zvuk, blesk i brambora

    Narazil jsem na moc hezké video, které ukazuje na ohromnou rychlost Chrome. Fantastická a nápaditá reklama na prohlížeč, která určitě stojí za vidění. Už je to několik měsíců, co jsem přešel na Chrome a jsem moc spokojeným uživatelem. Vyhovuje mi jeho stabilita a především neuvěřitelná rychlost. Chrome je totiž rychlejší než zvuk, blesk i brambora. To prokázali vědci z nezávislé laboratoře bramborových rychlohranolkovačů. Nevěříte? Zde, hleďte!
    6. 5. 2010 11:08 (aktualizováno)
  • Jak dostat z videa jen zvukovou stopu

    Občas potřebuji získat z video souboru jen zvuk. Hodí se to zejména u různých přednášek, které chcete poslouchat na cestách. Martin Hassman psal v blogu o své přednášce o geolokaci. Pustil jsem si začátek a zaujalo mě to. Tak jsem si řekl, že bych si mohl přednášku poslechnout na cestách z MP3 přehrávače v mobilu. Dělávám to tak, protože na cestách autobusem má člověk čas a v klidu si přednášku poslechne. Navíc video obvykle není nutné a většinu informací získáte ze samotného zvuku.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • Kde všude najdeme otevřené zdroje?

    Stále je mi velmi příjemné, že v dnešním business světě existují a rozvíjejí se oblasti, které fungují na pravidlech vzájemnosti, otevřené dostupnosti a nabídce ke spolurpáci. Původně jsem si naivně myslel, že je to pouze svět software a linuxových distribucí, kde můžeme bezplatně používat výsledky práce druhých a podle chuti a svých možností se na této práci podílet.
  • Fotky v pohybu - jak v linuxu vytvořit slideshow

    Při vytváření domácího videa, povídání z našeho cestování po světě pro přátele nebo profesionálních (a neotřelých) prezentací se nám může hodit, když budeme umět z fotografií vytvořit „slideshow“ – video s pěknými přechody mezi obrázky podbarvené hudbou či nahraným komentářem. V linuxu si jako obvykle můžeme vybrat, programy se liší svou složitostí v ovládání, možnostmi nastavení i výběrem výstupního formátu…
  • Čtyři kvalitní programy pro konverzi videa v linuxu

    I když sami netočíme vlastní video, může se nám občas hodit celkem snadný způsob jak překonvertovat film nebo videoklip z jednoho formátu do druhého. Například si chceme udělat zálohu našeho DVD, chceme si video pustit na netbooku nebo v mobilu. V linuxu obecně máme pro tento případ řadu možností, zřejmě s masovým nárůstem nejrůznějších mobilních zařízení se nabídka software v poslední době stále rozšiřuje – vše samozřejmě zdarma…