Hlavní navigace

Témata označená nálepkou MPlayer

  • MPlayer a zvýšení rychlosti bez „héliového efektu“

    MPlayer je výborný přehrávač, který používám na přehrávání veškerého audiovizuálního obsahu. Umí i zrychlovat tempo, aniž by posouval výšku zvuku směrem nahoru. Kamarád mi před časem vyprávěl, že kouká na Star Trek a že kouká při vyšší rychlosti. Když jsem se ho ptal na frekvenční deformaci zvuku, kterou to musí způsobovat, řekl mi o patchi ScaleTempo, který to řeší. Já jsem včera přišel na to, že MPlayer (alespoň ten z Debianu) má tuto funkci už integrovanou.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • Jak dostat z videa jen zvukovou stopu

    Občas potřebuji získat z video souboru jen zvuk. Hodí se to zejména u různých přednášek, které chcete poslouchat na cestách. Martin Hassman psal v blogu o své přednášce o geolokaci. Pustil jsem si začátek a zaujalo mě to. Tak jsem si řekl, že bych si mohl přednášku poslechnout na cestách z MP3 přehrávače v mobilu. Dělávám to tak, protože na cestách autobusem má člověk čas a v klidu si přednášku poslechne. Navíc video obvykle není nutné a většinu informací získáte ze samotného zvuku.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • iVysilání archiv ČT a Ubuntu

    Nedávno jsem tady na Rootu vydal článek o přehrávání archivu České televize v Linuxu. Dnes jsem narazil na další zajímavý postup, který jsem právě vyzkoušel na dvou počítačích s Ubuntu. Můj původní článek se jmenuje Archiv pořadů ČT a Linux a k rozchození archivu jsem využil rozšíření MediaPlayerConnectivity. Postup je samozřejmě funkční a používám jej.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • Jak na vertikální synchronizaci v MPlayeru

    Nedávno si mi jeden kolega stěžoval, že má v Linuxu problémy s přehráváním videa. Nakonec zjistil, že je problém v nefunkční vertikální synchronizaci. Já mám jednoduché řešení, které problém opraví. Problém se projevuje u grafických karet Intel, které nemají v ovladačích v X.org aktivovanou podporu vertikální synchronizace. Efekt se jmenuje tearing. Zjistil jsem, že mám v notebooku právě takovou kartu a problém se u mě projevuje také…
    23. 1. 2013 19:06 (aktualizováno)
  • Jak jsem konvertoval mp3

    Opět jeden z mých zápisů pro budoucí generace a mou děravou hlavu. Potřeboval jsem hromadně zkonvertovat haldu nevhodně uložených mp3 souborů. Napsal jsem si kvůli tomu malý skript. Vlastním jeden klasický, ale velmi starý mp3 přehrávač: Diva od Daisy Multimedia. Ten můj má konkrétně asi šest let, ale funguje, je na tužkové baterky a na CF kartu a já zatím nemám důvod jej měnit.
    10. 10. 2011 11:44 (aktualizováno)