Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Video

  • Flash 10.1 a akcelerace videa

    Adobe vydal betaverzi nového Flash Playeru verze 10.1. Hlavní novinkou je podpora akcelerovaného videa. Vyzkoušel jsem a chová se to překvapivě velmi dobře. Před pár dny YouTube oznámilo, že uživatelům nabídne možnost vkládat video v HD rozlišení. Už existuje demonstrační video jednoho milého pséka, na kterém si můžete HD YouTube vyzkoušet.
    18. 11. 2009 13:52 (aktualizováno)
  • Dlouhé čekání na Hobita

    Už je to nějaký ten rok, co jsem se dozvěděl, že se po Pánovi prstenů natáčí i Hobit. Zvědavě jsem hledal nějaký první trailer, ale kde nic tu nic (a pokud něco, tak jen podstrčená verze od fanoušků). Navíc IMDB tvrdí až cosi o roku 2011. Vzpomněl jsem si na starého kresleného Hobita a potěšilo mě, že je aspoň celý k nalezení na YouTube.
    12. 11. 2009 0:22 (aktualizováno)
  • Audio a video komunikace na netu

    Určitě jste zaregistrovali nějaké zvěsti o možném „vypnutí“ Skype. Hledal jsem na webu a našel jsem pár zajímavostí/informací týkajících se tohoto tématu. Skype tu existuje poměrně dlouho, ale že by se mělo objevit nějaké řešení s podobnou funkčností v oblasti free software to nevypadá. Google protlačuje rozšíření XMPP protokolu o hlas ve svém Google Talku. To je asi jediný pokrok, který se v této oblasti dosud projevil…
  • iPod Nano a video

    Ak vlastníte iPod Nano štvrtej generácie, určite ste už rozmýšľali, ako doň dostať video. Nemyslím tým len spôsob, ale aj parametre videa, ako rozlíšenie, dátový tok (bitrate) a iné. Určite viete, že tento iPod podporuje formát .mp4 a .mov, takže sa bez konverzie takmer iste neobídete. A takisto by bolo zbytočné videá nechávať vo vyššom rozlíšení pri vysokom bitrate. iPod má rozlíšenie displeja 320 × 240 px…
    30. 6. 2009 10:45
  • Na začátku byl jenom Web

    Na začátky byl jenom Web, a proto se jednalo o přirozenou cestu k publikování zpráv. Potom ovšem… [youtube PoNlEZopQyA] Pro zájemce o původu tohoto videa.
    16. 7. 2009 14:37 (aktualizováno)
  • Houston, máme problém!

    Po tom, čo som opakovane schytal kritiku toho môjho zeleného zázraku, a tiež po tom, čo som bol nie len svojou maličkosťou dokopaný znížiť počet programov na hlavnom Greenie CD, som narazil na dávny problém. Veľmi dávny – multimédiá. Pridať nejaký prehrávač či odobrať, to sa dá. Urobiť dobré riešenie pre každého, to sa dá – len to potom už práve pre každého nie je.
  • Jak vám může Twitter zničit život?

    Prostě tím, že ho budete používat AŽ MOC. [youtube NlZcHwsa6CU] Tak doufejme, že tohle se mě nestane 8-) BTW je zajímavé, že mezi videi o Twitteru nenajdete téměř jediné, které bychom mohli označit za normální. Že by nějaký signál? 8-)
    17. 4. 2009 8:57 (aktualizováno)
  • iVysilání archiv ČT a Ubuntu

    Nedávno jsem tady na Rootu vydal článek o přehrávání archivu České televize v Linuxu. Dnes jsem narazil na další zajímavý postup, který jsem právě vyzkoušel na dvou počítačích s Ubuntu. Můj původní článek se jmenuje Archiv pořadů ČT a Linux a k rozchození archivu jsem využil rozšíření MediaPlayerConnectivity. Postup je samozřejmě funkční a používám jej.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • Horor jménem Google

    Horory – příběhy, které nás děsí. The Googling je série několikaminutových filmečků, které se pokouší o téma hororu (a v zásadě se jim to i docela daří). Spojuje je jeden ústřední motiv – Google. Na rozdíl od jiných filmů, ve kterých se Google také objevuje (např. předposlední Bondovka), zde nehraje roli křoví, ale je ústředním motivem.
    6. 2. 2009 23:01 (aktualizováno)
  • Coraline brzy na plátnech kin

    Pokud můžete Neila Gaimana, pak vás určitě potěší, že brzy se na plátna kin dostane filmová verze knihy Coraline. Kniha vyšla i v češtině. Pro nedočkavce tu mám pár videí. (BTW všimněte si, že mezi herci najdeme i tvář známou z reklam Apple a mladou herečku, která hrála ve Spielbergově seriálu Taken tu malou holčičku se zázračnými schopnostmi.)
    17. 4. 2009 8:53 (aktualizováno)