Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ostatní

  • Infografika vás chytne

    Díky tomu, že čtu jeden papírový magazín, který vychází každý týden, čtu i jejich online verzi. V jednom článku jsem objevil odkaz na zajímavý web – Information is Beautiful. Na stránce jee mnoho odkazů na různé grafy prezentující zajímavé statistiky či čísla. V zápisku najdete několik ukázek. Jak již bylo řečeno, je to výběr odkazů uveřejněných na stránce Information is Beautiful. Začnu poněkud žertovně…
    21. 4. 2010 9:53 (aktualizováno)
  • Hrají Romea a Julii. Právě teď! Na Twitteru

    A nemá v tom prsty nikdo jiný než Královská shakespearovská společnost, která se rozhodla uspořádat veřejné představení na méně obvyklém jevišti – na Twitteru. Více říká web Such Tweet Sorrow, kde se píše: Two families in the same town have loathed one another for years. But a boy from one and a girl from the other fall in love – deep, sweet and destructive. You know the tale of Romeo and Juliet but now you can see it happening live and in real time – in modern Britain and on Twitter…
    4. 3. 2011 0:43 (aktualizováno)
  • Já bych všechny ty letní časy zakázala

    Zase se nám to překulilo a lidi mají každoroční problémy. Nestíhají nebo se nemůžou dospat. Co s tím? Není na čase to zrušit? Letní čas je zvláštní úprava hodin, která obvykle posune ručičku na určité období (duben až říjen) o hodinu vpřed. Poprvé byl v Česku (tehdy ještě Rakousko-Uhersko) zaveden v roce 1916. Pokud jste si mysleli, že je to starší záležitost, asi jsem vás překvapil. Je to pořád ještě „novinka“, které není ani sto let.
    31. 3. 2010 0:24 (aktualizováno)
  • Nokia N900 v plném provozu 2. - Plochy a ovládání.

    V předchozím zápisku jsem vás seznámil s telefonní aplikací na N900 a dnes si něco povíme o prostředí Maemo 5. Základem jsou čtyři plochy (na což jsme my linuxáci zvyklí :-), na které je možné umisťovat widgety aplikací, jako například kalendář, nebo přehrávač, dále zástupce aplikací pro rychlejší spouštění, kontakty a také bookmarky z prohlížeče. Počet ploch lze nastavit, ale čtyři jsou maximum. Objekty na plochách lze libovolně posouvat, i přesunovat mezi plochami…
  • Nokia N900 v plném provozu 1. - Telefonování.

    Článků a zápisků o Nokia N900 je už celkem dost, i přesto si dovolím přidat další, a to z pohledu uživatele, který si s ní přes měsíc intenzivně hraje. Nebudu se rozepisovat o technické specifikaci, toho se po webu válí spousty a snadno si to najdete (třeba tady). Pokusím se spíš projít jednotlivé aplikace, jak se s nimi pracuje a vlastnosti telefonu.
    21. 2. 2010 13:24 (aktualizováno)
  • Nejmenší autorské dílo? Tři slova...

    Dnes jsem se dočetl o posunu v soudním případu o „Upeč… třeba zeď“. Zdeněk Svěrák vysoudil 200 000 Kč za zneužití autorského díla. Soudní případ Svěrák vs. Bauhaus se táhne už několik let, konkrétně šest. Sleduji ho už velkou část této doby a celé mi to přijde strašlivě absurdní. Navíc soudy tomu nasazují korunu, protože potvrzují, že je to naprosto v pořádku.
    10. 10. 2011 11:29 (aktualizováno)
  • Jamendo má potíže

    O Jamendu ve svých zápiscích hovořím docela často. Ve svém profilu na Jamendu jsem si však všiml malé zprávy o tom, abych podepsal petici „Save Jamendo“ (tedy Zachraňte Jamendo) a to vzbudilo můj zájem. Co se asi děje? Všechno způsobil poměrně podrobný článek, který vyšel na serveru TechCrunch. Dozvíte se v něm, že CEO projektu Jamendo Laurent Kratz potvrdil zvěsti, které se nějakou dobu objevují. Jamendu prostě došly peníze. Hlavní investor odešel…
    20. 1. 2010 21:40 (aktualizováno)
  • Umíte najít dobré knihy k tématu? A zkusili jste možnosti Amazonu?

    Jsem knižní fanda a dokážu trávit čas procházením knihkupectví, e-shopů a hledáním knižních skvostů. Nedávno jsem objevil netradiční způsob, jak prostřednictvím Amazonu najít zajímavé knihy k tématu. Není třeba si nic objednávat, stačí na Amazonu mít účet. Amazon si totiž trochu hraje i na sociální síť. Jakmile jsem si vytvořil profil, mohl jsem přidávat přátele, vytvářet seznamy, udržovat kalendář akcí atd.
    16. 2. 2010 11:30 (aktualizováno)
  • Má malá knižní bilance roku 2009

    Nový rok bývá ve znamení bilancí. Pojďme na malou bilanci knih, které jsem loni přečetl, a které vám (víceméně) mohu doporučit. Nezahrnuji knihy, které čtu v elektronické podobě, a jsem přesvědčen, že na několik knih si prostě nemůžu vzpomenout. Klikněte pro plnou velikost. Planeta Google je téměř povinná kniha pro všechny, kdo se zabývají Googlem, už jen protože komentuje jeho vývoj v posledních letech v míře, kterou jsem nikde jinde nenašel – má recenze.
    28. 1. 2010 20:59 (aktualizováno)
  • Můj TOP 10 za rok 2009

    Rok se s rokem sešel a já hodnotil, které články tohoto blogu vás loni nejvíc zaujaly. Pojďme si je připomenout. Tři mocné chvaty počítačové sebeobrany pro začátečníky Někdy se dostanete do situace, kterou je třeba vyřešit rychle. Na řadu přichází ty nejdrsnější prostředky. Nepřítele musíte zpracovat ideálně jedním úderem. Jste připraveni? Znáte všechny potřebné chvaty?
    6. 1. 2010 11:26 (aktualizováno)