Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ostatní

  • Náš zákazník, náš pán...

    Loni jsme spustili projekt LinuxMarket, který i přes počáteční těžkosti v rozjezdu, našel svoje místo. Ovšem, bylo před Vánoci a na těch dvou měsících v loňském roce, kdy e-shop fungoval na redakčním systému WordPress s pluginem e-Commerce, to bylo znát. Nebudu zde uvádět konkrétní čísla, ale já i majitel linuxsoft.cz, pan Pavel Kysilka jsme byli mile překvapeni.
    18. 2. 2013 4:51 (aktualizováno)
  • Programovací jazyky na středních školách

    Uplynulo skoro pět let a já jsem tak v posledním ročníku vysoké školy (studuji učitelství pro střední školy se zaměřením na ICT na PedF UK), ale to všechno už na mě patrně prozradila stručná informace v pravém sloupci. Protože mě velmi zajímá problematika výuky algoritmizace a programování na (primárně, ale nejen) středních školách, míří i moje diplomová práce tímto směrem (téma je Výuka algoritmizace a programování se zaměřením na programovací jazyk Python).
  • Již brzy na našem e-shopu

    Chystáme rozšíření triček o černé tričko s Tuxem na levé přední straně a bílými nápisy – linuxové hlášky, hesla ap. Trička budou ve velikostech: S. M. L. XL a XXL a velikost Tuxe bude cca 12cm na výšku. Předběžná podoba je tato…
    19. 2. 2013 17:06 (aktualizováno)
  • Open, nebo Libre?

    Název příspěvku asi hodně napovídá. V průběhu posledních pár měsíců a let se nám z OpenOffice.org vytvořily dva nezávislé projekty, jak přímý pokračovatel Apache OpenOffice, tak fork LibreOffice zaštítěný The Document Foundation. Oba dva si získaly (nebo získávají) významné sponzory a podporovatele. IBM patrně u prvého, Red Hat a další u druhého zmíněného projektu. Pro čtenáře Roota asi nic překvapivého a nového, stejně jako okolnosti tohoto rozštěpení.
  • Novinky na LinuxMarketu

    Přátelé Linuxu, připravil jsem pro Vás na našem e-shopu zboží na zakázku. Konkrétně se jedná o trička s logem a spodní prádlo s logem. Trička si můžete vybírat v šesti barvách a klasických velikostech S, M, L, XL a XXL a spodní prádlo (dámské kalhotky a pánské boxerky) ve dvou barvách a po třech velikostech.
    19. 2. 2013 17:05 (aktualizováno)
  • Tak se to rozjíždí...

    Nedávno jsem tady informoval o tom, že jsme rozjeli nový linuxový e-shop LinuxMarket. Ano – vše už běží jak má, přidali jsme první hardware – mini PC s Androidem za akční cenu 1.400,–Kč (na Alza.cz ho mají za 2.600,–Kč!!!). Dále zavádíme službu Trička na zakázku, kde si sami vyberete barvu trička, velikost a logo Vaší oblíbené distribuce. Jde o zakázkovou výrobu na kusy, takže cena bude o něco vyšší než u triček, které máme skladem.
    31. 10. 2012 12:14 (aktualizováno)
  • LinuxDays mají být nové české LinuxExpo

    Už tento víkend se koná konference LinuxDays. Byl jsem u jejího stvoření, vymýšlení a přípravě. Rozhodl jsem se vysvětlit historii téhle akce a ideový záměr. Nápad na novou konferenci vznikl v březnu na letošním InstallFestu. Na večerní seanci (čti: v hospodě) nás vytáhl ven Petr Hodač a vyřkl myšlenku, že LinuxExpo je mrtvé a chce to nějakou náhradu…
    19. 10. 2012 16:39 (aktualizováno)
  • LinuxMarket

    Koukám, že jsem zde naposledy přispíval v roce 2008. A celé čtyři roky nic… Ale to neznamená, že jsem se po celou tu dobu nevěnoval Linuxu ;) Samozřejmě – už jsem u Ubuntu 12.10, u Fedory 17 a čekám na Fedoru 18. Jinak jsem nelelkoval a ve spolupráci se serverem Linuxsoft.cz jsem připravil malý e-shop s předměty s tématikou Linuxu.
    1. 10. 2012 21:42 (aktualizováno)
  • Reklamština mé banky

    Včera jsem byl naplno zasažen reklamštinou a vůbec jsem to nečekal. Moje banka včera vydala tiskovou zprávu o tom, že rozšiřuje portfolio svých platebních karet o karty standardu PayPass. To jsou takové ty karty, které vám umožní ve speciálním terminálu zaplatit pouze jejím přiložením bez nutnosti zadávání PIN. Chtěl jsem jít s dobou a kartu si pořídit. Ale se zlou jsem se potázal.
    4. 9. 2012 13:47 (aktualizováno)
  • Knižní pirátství - nebezpečí pro literaturu nebo její šance?

    Ve čtvrtek 8. března v 17:00 se ve Výstavním sále Galerie Klementinum (Národní knihovna ČR, Klementinum 190, Praha 1, vstup z Mariánského náměstí vchod B2) koná panelová diskuse na výše uvedené téma. Mají elektronické knihy budoucnost, když se na internetu šíří tisíce knih zdarma? Kdo jsou vlastně knižní piráti a co chtějí? Je třeba s nimi bojovat?
    29. 2. 2012 17:39 (aktualizováno)