Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ostatní

  • Úsměvné, praktické, k zamyšlení

    Tak jsem se jednou kouknul na mapy, abych jako zjistil, v kterém tom átriu si to jistý státní úřad zřídil nové tiskové středisko...... a zjistil jsem že na tom úřadě disponují bankomatem, jak praktické, vybrat si hotovost na místě jednání, že? :-D Update: Škoda jen, že změnili vedoucího :-)
    22. 8. 2009 21:49 (aktualizováno)
  • Tak trochu myšlenkový zmatek...

     aneb, mají ti dva pánové vůbec nějaké elementární znalosti matematické statistiky? Původně jsem chtěl nechat jejich komentáře bez odezvy, ale nakonec jsem se přeci jen odhodlal a shrnul základní nedostatky, které mi v tomto jejich loňském projevu vadí. Za prvé statistika, jakákoliv, je jen měření, a každé měření obsahuje chyby, to mě osobně naučili už na průmyslovce…
    8. 1. 2009 14:34 (aktualizováno)
  • Horor jménem Google

    Horory – příběhy, které nás děsí. The Googling je série několikaminutových filmečků, které se pokouší o téma hororu (a v zásadě se jim to i docela daří). Spojuje je jeden ústřední motiv – Google. Na rozdíl od jiných filmů, ve kterých se Google také objevuje (např. předposlední Bondovka), zde nehraje roli křoví, ale je ústředním motivem.
    6. 2. 2009 23:01 (aktualizováno)
  • Výsměch BFU je jen přenesený pocit viny z vlastní neschopnosti

    Nedá mi to a musím tenhle moudrý výrok odkázat. Moc se mi totiž líbí. Je obecný a pravdivý. Určitě ho budu ještě někdy citovat.
    22. 12. 2008 17:46 (aktualizováno)
  • Slova, slova, slova nejen v mraku dánském

    Wordle je takový roztomilý projekt, jenž vám ze sady slov, která mu zadáte, nebo která najde na odkázaném webu, sestaví tag cloud, abyste poznali, o čem to vlastně píšete. Co to čtete princi? Pustil jsem ho i na Zdroják a výsledek není vůbec mimo: Řadu další vygenerovaných obrázků najdete na Google nebo si můžete vygenerovat vlastní.
    17. 4. 2009 8:56 (aktualizováno)
  • Ekologie, aneb plno keců a mírný pokrok v mezích zákona

    Tak jsem zase jednou mohl zhodnotit jak je to s ekologii.Pokud jde o spalování uhlí na tepelnou a elektrickou energii, tak žádný pokrok, dokonce energetici obviňují vládu, že pokud nezruší těžební limity, nebudou mít za pár let let co spalovat. No úsměvné je, že když se ty limity zruší, stejně nakonec dojde k tomu, že i po spálení všech zásob uhlí nebude možné tyto zdroje nahradit. A pak že trh funguje. :-(
    14. 11. 2008 12:48
  • Lynette Sheridan Burns: Žurnalistika

    Právě jsem dočetl další zajímavou knihu ze své knihovničky. Tentokrát se zabývá klíčovými prvky práce každého novináře. Autorka sama byla čtvrt století novinářkou a je to znát. Lynette Sheridan Burns byla pětadvacet let australskou novinářkou a nyní učí na University of Newcastle. Své zkušenosti z obou těchto oblastí (praxe i pedagogiky) shrnula právě v knize Žurnalistika.
    2. 2. 2009 14:46 (aktualizováno)
  • Jsou televizní poplatky za PC správné?

    Internet vře, lidé křičí, diskuse se prohýbají pod obrovským tlakem ječících diskutérů. ČT chce poplatky za počítače s internetem! Jaký škandál! Pojďme na to trochu s chladnou hlavou. Na světlo světa se dostala informace o tom, že Česká televize opět uvažuje o zavedení poplatků za počítač připojený k internetu. Proč? Protože ČT24. Samozřejmě se rozpoutalo obrovské diskusní peklo, pod naší zprávičkou je více než stovka názorů, drtivá většina je jich nenávistných.
    7. 11. 2008 13:25 (aktualizováno)
  • Neil Gaiman: The Graveyard Book

    Nedávno vyšla nová kniha Neil Gaimana The Graveyard Book. Jako správný fanoušek jsem nečekal a knihu si pořídil. „Hřbitovní kniha“ vypráví příběh maličkého chlapce, kterého osud z teplého domova, krátce po té, co dojde k vyvraždění zbytku jeho rodiny, zavede na starý hřbitov. Na hřbitově opuštěné miminko najdou místní obyvatelé (rozuměj duchové, nemrtví apod.) a ujmou se jeho výchovy…
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Scott Berkun: The myths of Innovation (recenze)

    Mýty inovací (resp. mýty o inovacích) je rok stará kniha nakladatelství O'Reilly. Nenechte se zmýlit její obálkou; ačkoliv není bílá, ale v odstínech černé, ačkoliv na ní nenajdete zvířátko, nýbrž telefon, je to skutečně kniha od O'Reilly. Na knihu jsem narazil skrze jejího autora. Jeho jméno je ve světě vývojářů a webdesignerů sice neznámé,  nikoliv však jeho činy. Scott Berkun pracoval v Microsoftu jako manager Internet Exploreru od jeho zcela prvních verzí až po (tuším) verzi 5. Dodnes na svo
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)