Hlavní navigace

Můj TOP 10 za rok 2009

6. 1. 2010 11:26 (aktualizováno) Martin Hassman

Rok se s rokem sešel a já hodnotil, které články tohoto blogu vás loni nejvíc zaujaly. Pojďme si je připomenout.

Tři mocné chvaty počítačové sebeobrany pro začátečníky

Někdy se dostanete do situace, kterou je třeba vyřešit rychle. Na řadu přichází ty nejdrsnější prostředky. Nepřítele musíte zpracovat ideálně jedním úderem. Jste připraveni? Znáte všechny potřebné chvaty?

IE paradox aned co se děje u prohlížečů

Jeden jde nahoru, jiný zase dolů. Podíly prohlížečů se mění každým rokem a web designeři je sledují podobně pečlivě, jako jsou sledovány burzovní kurzy. Není divu. Jejich podíly můžou rozhodnout o tom, jakým stylem budou příští rok pracovat.

Ježíšek někdy překvapí aneb vánoční stavové kódy HTTP

Letos to máme za sebou. Jaký vánoční stavový kód nejlíp platí pro vás? Je to 200 OK nebo 400 Bad Request či snad 412 Precondition Failed? Ať tak či tak či tak, doufám, že výsledek stál za to.

Dobrý software nemůže být Free Software

O tom, že zdánlivě nevinná věta „The Software shall be used for Good, not Evil“ v licenci může mít větší důsledky, než bychom předpokládali. I o tom, že Free Software nemůže být dobrý ani zlý a pokud jste firma velká jako IBM, potřebujete zvláštní povolení na všechno.

Opera Mini 5 – nešikovný skok správným směrem?

Některé prohlížeče svou tvář již dávno našly, jiné ji stále hledají. Opera patří k těm, co  hledají a nevyhne se při tom hledání problémům. Článek o kompletně předělaném rozhraní Opery Mini.

Hillary o přechodu. O tom z IE na Firefox

Nejen u nás řešíme, jaký mohou zaměstnanci státní správy používat software. Krátké video s Hillary Clintonovou odpovídající na otázku, zda dovolí zaměstnancům používat prohlížeč zvaný Firefox.

Nebohá Tracy Turkish Brooks, špatný boxík a vyzrazený účet

Nastává doba, kdy hacknutí účtu může mít nemilé společenské důsledky větší než kdy dřív.  Toto je příběh Tracy, která se stala terčem vtipu po nabourání jejího účtu na Facebooku.  Stanou se podobné příhody pravidlem?

Google Chrome Frame – už nemusíte rušit IE, stačí přidat jeden plugin

Google přišel s prohlížečem Chrome spouštějícím se uvnitř Internet Exploreru. Jedná se o moc pěknou technologickou onanii, která je po všech stránkách zajímavá, ale na vývoj trhu prohlížečů nejspíš nebude mít velký význam.

Kdo brzdí český internet? No ten v tom novém triku

Někdo může tvrdit, že český internet je pozadu. Může také tvrdit, že náprava závisí na vizonářích. Omyl, vše závisí na brzdách. Pokud se chcete stát oficiální brzdou českého internetu, je tu pro vás jedno tričko.

Tahle píseň je věnována všem systémovým administrátorům

Další z povedených geekovských songů, tenhle od DeadTroll.com je o systémových administrátorech. Pozor, přístupné jen pro geeky od 18 let. Obsahuje totiž i jedno geekovské porno.

A to je všechno.  Díky vám všem za přízeň a hodně štěstí a zdaru do nového roku.

Sdílet