Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ostatní

  • První hackathon pro vývojáře a knihovníky v Brně

    Vyvíjíte webové či mobilní aplikace? (Nezáleží, zda jste ostřílený profík nebo vytváříte své první aplikace.) Chcete si během jednodenního hackathonu jednu takovou aplikaci vyvinout? Navíc takovou, která bude užitečná? Registrujte se a přijďte na první vývojářsko-knihovnický hackathon v Brně. O co jde?
    7. 11. 2011 12:17 (aktualizováno)
  • Kindle přišel, trvalo mu to tři dny

    Právě dorazil Kindle, který jsem v neděli objednával pro svou známou. Kupodivu to proběhlo naprosto hladce a bez problémů. O nových čtečkách Amazon Kindle jsem tu nedávno psal. Stěžoval jsem si taky trochu na českou novinku v podobě cla a DPH u levnějších balíčků než dříve. V neděli jsem byl u známých a ti se mě na Kindle ptali s tím, že známá ráda čte, její syn už Kindle nějakou dobu má a jí se to taky líbí…
    19. 10. 2011 15:33 (aktualizováno)
  • Tvůrčí psaní pro každého 3

    O předchozích dílech Tvůrčího psaní Markéty Dočekalové jsem se tu už kdysi zmiňoval. Oba dva díly se líbily, tak jsem se začetl i do třetího. Třetí díl se z celkové série poněkud vymyká. Soustředí se na specifickou formu psaní – psaní scénářů pro televizi. Oproti předchozím dílům se prakticky nevěnuje psaní jako takovému, ale problematice, kterou psaní pro televizi přináší počínaje složením typické televizní redakce a konče autorským zákoníkem.
    12. 10. 2011 0:51
  • Kindle za pár (sto)korun

    Stále si vnitřně pohrávám s ideou, že si pořídím čtečku Amazon Kindle. Zatím jsem se nerozhoupal (a nenašetřil), ale zcela náhodou jsem narazil na poměrně zajímavou nabídku od subjektu, který to má v náplni práce, ale rozhodně bych to od něj asi nečekal. Předplaťte si nás a Kindle je váš. Tento článek určitě není reklamní, ale informační. Narazil jsem na stránku, kde je k mání roční předplatné novin a k němu dostanete čtečku Amazon Kindle 3 (Wi-Fi). Nabídka vypadá docela dost lákavě…
    28. 6. 2011 9:22 (aktualizováno)
  • Český pohled na Švédsko

    V rámci svých pracovních aktivit jsem minulý týden pobýval na území švédského království. Byl pátek, slunečné počasí a na obědě jsme seděli v malé restauraci na břehu moře. Kolem nás bublal stockholmský provoz a moc jsme mu nevěnovali pozornost. A pak jsme uviděli první nákladní automobil s korbou naložený mladými lidmi. Logicky jsme začali vznášet dotazy, co se děje?
    20. 6. 2011 7:56 (aktualizováno)
  • Přijďte si popovídat o elektronizaci médií

    Zítra budu hostem v knihkupectví Jaroslava Fryče v Liberci. Povedu besedu o elektronizaci médií a rád bych vás pozval. Byl jsem pozván do knihkupectví Jaroslava Fryče v Liberci, abych pohovořil o elektronizaci knih a novin a jejich důsledcích pro celý mediální trh. Koná se to zítra, tedy ve čtvrtek 14. dubna od 19 hodin v centru Liberce (pozvánka). Celé se to bude jmenovat „Od papíru k internetu“.
    13. 4. 2011 10:11
  • Když se člověk čte slovensky

    V nejnovějším čísle slovenského PC REVUE se se mnou objevil rozhovor. Zjistil jsem, že umím plynně slovensky. Už jsem docela zvyklý psát do různých novin i časopisů, ale přesto je pro mně vždycky svátkem, když mi někde vyjde něco zajímavého. Tentokrát ale nejsem autorem já, ale Stano Hoferek, který se rozhodl pro slovenské vydání PC REVUE napsat článek o Debianu. Záslužná to činnost, chválím ho za to.
    11. 3. 2011 11:58
  • Univerzální ovladač Logitech Harmony 700

    Jistě jste se s tím také setkali, máte doma televizi, satelitní nebo DVB-T přijímač, DVD přehrávač a případně i další zařízení a každé to zařízení má vlastní dálkový ovladač a jak je dnes zvykem, bez něj zařízení maximálně zapnete a přepnete program, ale to je asi tak vše. Nejspíš budete souhlasit, že i když se v každé té krabičce perfektně vyznáte, je to minimálně nepohodlné a nedej bože, že nejste jediným uživatelem takové sestavy…
    30. 12. 2010 10:11 (aktualizováno)
  • Šok! Karel Čapek roboty nevymyslel

    Nemusí se to zrovna každému líbit, ovšem k takovému výsledku dospějeme, použijeme-li nově spuštěný nástroj Googlu pro vyhledávání v zdigitalizovaných knihách. Jmenuje se Books Ngram Viewer a při hledání slova robot bychom očekávali, že se první výskyty objeví až ve dvacátém století, ovšem není tomu tak, jak se můžete sami přesvědčit, první výsledky se objeví daleko dřív. Jak je to možné?
    19. 12. 2010 16:05 (aktualizováno)
  • Můj milý Ježíšku, prosil bych mistra Yodu s plyší

    Můj milý Ježíšku, Ty jediný víš, že jsem byl celý rok hodný, ač všichni ostatní tvrdí pravý opak. Ty jediný taky víš, jak moc jsem celý ten rok čekal, až Ti budu moct zase napsat a Ty jediný víš, jak  moc bych toho plyšového mistra Yodu chtěl. Tak mě hlavně nezklam, protože to bys mě už jako vážně nasral.
    13. 12. 2010 21:27