Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Software

  • Dropbox v Debianu a Ubuntu

    S balíčkem Dropbox jsem měl dlouho různé problémy, ten oficiální je totiž balený špatně. Naštěstí si toho správci balíčků všimli. Začátkem roku jsem tu psal, jak si upravit balíček Dropbox, aby byl nainstalovatelný do Debianu. Různé problémy se závislostmi bohužel přetrvaly a občas se objevují další.
    2. 12. 2011 12:41 (aktualizováno)
  • Z androidího dna na samotný vrchol

    Před rokem a půl jsem se dostal k mobilnímu telefonu vybavenému operačním systémem Google Android. Prováděl jsem s ním psí kusy, celý ho softwarově upravil a byl jsem s ním velmi spokojený. I když to byl ten (v té době) nejlevnější stroj tohoto typu, vyhovoval mi. Jenže znáte to -  něco se zvrtne jinak a rázem změníte názor.
  • Google Talk si sám nastavuje citlivost mikrofonu

    Nemám rád automatické věci, které se snaží být chytřejší než uživatel. Naposledy jsem měl problém s Google Talkem. Občas telefonujeme s některými kolegy pomocí Google Talk. Je to velmi jednoduché, stačí stáhnout jeden balíček, nainstalovat plugin do prohlížeče a už to funguje. Krásně běží audio i video, kvalita je perfektní a umí to i videokonference s více lidmi. Mám to vyzkoušené a je to moc šikovné.
    13. 10. 2011 22:13 (aktualizováno)
  • Krotíme telefon s Androidem

    Lidé, kteří používají chytré telefony převážně na práci, často řeší, jak svůj telefon také spravovat. Pokud máte značku HTC, používáte HTC sync. Pokud Samsung, existuje software Kies. Často se ale stává, že dodávaný software nefunguje jak by měl či nemáte ten správný a jediný podporovaný OS. Je čas se poohlédnout po univerzálnějším řešení. To existuje a navíc se objevila nová, funkcemi ještě nabitější verze.
    12. 10. 2011 9:55 (aktualizováno)
  • Najal jsem kondičního trenéra za pár korun. Doživotně.

    Homo sapiens je tvor líný a Homo sapiens informatica je přímo nepřítel pohybu. To jsou ty koly a probděné noci a to se musí projevit. Navíc jsem minulý týden oslavil narozeniny a rodina mne zaskočila otázkou, co si prý přeji. Sednul jsem si k počítači a začal hledat, co bych tak asi chtěl. A přál jsem si kondičního trenéra. A bylo to hodně stylové. Cvičím a zároveň si hraju. Propadnul jsem kouzlu počítačové hry.
  • Odinstalační program, který neodinstalovává

    V rámci firemního prostředí používáme jeden specializovaný program. Došlo na to, že jej bylo nutné nahradit novější verzí. Obnáší to samo sebou odinstalaci původní verze a nainstalování verze nové. Musel jsem se však celkem hlasitě smát. Přišly mi instrukce, jak novou verzi nainstalovat. Firemní prostředí běhá na Windows, takže pro ty, kteří jej neznají nebo nepoužívají jen drobné shrnutí …
  • Scribus a krátká slova

    Začal jsem teď trošku pracovat s programem Scribus, který jsem již pro své potřeby ovládl. Mám vytvořený dokument a dělám finální úpravy. jednou z věcí je i odstraňování krátkých slov (typicky spojky a předložky) z konců řádek, respektive nahrazování mezer mezerou nedělitelnou. Scribus dispouje automatickým skriptem, který funguje obdobně jako Vlna pro Openoffice.org. jenže při práci jsem narazil na to, že skript je pro češtinu chudý a neobsahuje vše, co bych chtěl z konců řádků „odstranit“…
  • Skoroplagiát

    Jel jsem dnes metrem a do očí mi padl reklamní leták na novou loterii. Ani jsem nevěděl proč, ale užasle jsem na ní zíral. A pak jsem to pochopil. Tvůrce reklamní kampaně společnosti Fortuna jen „projevil“ mnoho invence a zcela zjevně se inspiroval jednou jinou konkrétní reklamní kampaní firmy z oblasti IT.
    9. 8. 2011 20:34
  • Tribler - decentralizovaný bittorrent klient

    Dal jsem si na Googlu hledat „Tribler root.cz“ a není tu jediná zmínka o tomto softwaru. Root.cz jako odborný server by měl být mezi prvními, kdo o tom píše. První zmínka je na diit.cz 8. července a PC World 18. července. V zahraničí se o Tribleru psalo už v prosinci 2010 na Slashdotu. Tento klient pro bittorrent mi přijde docela převratný. Samotné torrenty je možné vyhledávat přímo v klientu a není nutný žádný prostředník a vyhledávač torrentů, vše je plně decentralizované…
    29. 7. 2011 18:34 (aktualizováno)
  • Mých 6 důvodů proč mám rád ROM CyanogenMod

    Několikrát jsem zmínil, že vlastním telefon HTC Tattoo, což je jeden z lowendových modelů s OS Google Android. Vzal jsem si ho víceméně na zkoušku a jsem s ním velmi spokojen. Jenže má spokojenost úplně tak nesouvisí se sériovým modelem. Musel jsem ho trochu „poštelovat“. Když jsem telefon pořídil, byl jsem nadšen. Běhal v nem Android, byl počeštěný a vypadal tak nezvykle. A jako správný geek jsem ho začal zkoumat…