Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Byznys

  • Má smysl dělat komerční hry pro Linux?

    Proč nevznikají velké komerční herní tituly ve verzi pro Linux? Má vůbec takový vývoj smysl? Vývojářská firma Wolfire tvrdí, že jí podpora alternativních platforem zvyšuje příjem o 122 %. Dnes mě zaujal blogpost na blogu firmy Wolfire. Zápis s výmluvným názvem Proč byste měli podporovat Mac OS X a Linux rozebírá smysl podpory minoritních platforem z hlediska vývoje počítačových her.
    31. 12. 2008 12:21 (aktualizováno)
  • O2, T-Mobile, Vodafone a ďalší zlodeji

    Tak dnes zase. Znova po roku sa nám do médií vrátila téma regulácie mobilných operátorov. EU sa nepáči že za poslanie SMS správy zo zahraničia sa platia nehorázne sumy. V prípade ČR bezmála 12 Kč. A tak sa mobilný operátori dočkajú ďalšej regulácie. Tento krát je tu návrh stlačiť cenu SMS na normálnych 3Kč.
    24. 9. 2008 20:07 (aktualizováno)
  • Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS)

    V diskusiách sa stretávam s rôznymi krikľúnmi a hejkalmi ktorí plamenno diskutujú o tom aky je linux nekonformný, neužitočný, nepoužiteľný. Čím to je? Myslím že týto ľudia proste začínajú zisťovať že nasadli do zlého vlaku. Viezli sa v tom svojom krásnom MS vlaku a boli spokojní. Pekná práca v manažovaní serverov, inštalovaní nových záplat a novejších antivírových programov (zabudol som na firewall). Ale čoto. V diaľke sa objavil vlak iný…
    3. 9. 2008 10:54 (aktualizováno)
  • Kam kráčaš Borland?

    Mnohí pri prečítaní nadpisu možno namietnu aký Borland veď je to Inspire. Tí viac informovanejší sa začnú smiať a vravieť: „Ale kdeže odvtedy sa už stihol premenovať spať na Borland a potom na CodeGear“. No a tí čo sú najviac informovaný vedia že ani to časom nebude pravda. Takže ako? No pravda je že firmu Borland (Inspire (CodeGear (Borland))) kúpila firma Embarcadero (www.embarcadero.com). Informácia je aktuálna od 12. mája 2008.
    13. 6. 2008 13:37 (aktualizováno)
  • Legální Windows za pajdu? Máme.

    Microsoft opět nepřekvapil: bude dodávat MS Windows do OLPC. Firma musela kvůli protlačení do malých notebooků prokázat skutečně neuvěřitelnou pružnost. Systém bude malé děti stát jen 50 Kč. Microsoft je obecně znám tím, že se cpe uživatelům už od malička – typické jsou levné školní multilicence, které například umožňují studentům a žákům získat kopii systému zdarma.
    10. 10. 2011 11:30 (aktualizováno)
  • Blogy: Publikuj a prosperuj

    Před pár týdny vydalo nakladatelství Grada knihu Blogy: Publikuj a prosperuj, Blogování pro váš business. Autory knihy jsou blogeři DL Byron a Steve Broback. Knihu jsem si koupil hlavně ze zvědavosti. Ačkoliv je kniha o blogování, není to kniha pro autory a autorky osobních blogů a blogýsků, jak ostatně poznáte již z názvu. Kniha je zaměřena na blogy firemní.
    19. 1. 2010 0:40 (aktualizováno)
  • Microsoft a ti ostatní

    K napsání tohoto zamyšlení (a založení tohoto blogu) mě přimělo posledních několik diskusí, které se většinou dají shrnout do nesmiřitelného flame na téma Microsoft versus ti ostatní, s užitečností podobnou debatě o Spartě s Slávistou. Asi tím vyvolám reakce v podobném konstruktivním duchu, ale to je asi v důsledku jedno. Kazdopádně, proč je to skoro vždy Microsoft versus Ostatní? Neobhajuji tuto firmu (MS), rozhodně netvrdím, že se vždy chovala korektně, to rozhodně ne…
    11. 4. 2008 17:45 (aktualizováno)
  • Myšlení hek-ra(www)

    Můj předchozí blábol mě dovedl k myšlence napsat tento blekot. Jediný a absolutní problém, který se rovná nalezení smyslu života, je „VYŘEŠIT PROBLÉM“. Je jedno, jestli to je jedna řádka v SHELLu nebo jedna řádka v SHELLu, která vydělá milióny a díky níž je možnost založit BSD licencsed projekt s tisíci vývojáři v jazyce C. Problém může být nedostatek toaletního papíru v kabince na WC. Jak to kdo z Vás pání h4×0r programátoři vyřešíte?
    25. 2. 2008 8:19 (aktualizováno)
  • Master Foo and the Ten Thousand Lines

    Master Foo and the Ten Thousand Lines Pobavilo mě, že do absolutně dokonalé nadnarodní PR článkové spolčnosti SLUNCE chtějí POUZE A JEDINĚ někoho, kdo píše skripty, které nemají jeden řádek. Jejich druhé slunce (solaris – nemyslím teď film) asi potřebuje lidi, kteří umí v programovacím jazyce C napsat velice kvalitní program o tisíci řádcích (průmyslový standard bez komentářů je 100 řádků na osobu a den) – debugovat ho (to je funny) – dat ho OPEN (daily from 8 a.m. – 9 p.m.) – opálit se a pak si
    25. 2. 2008 8:27 (aktualizováno)
  • SCO je Kostěj nesmrtelný

    Narazil jsem na zprávu, která by mě před lety vyděsila, ale dnes jsem se jí, nebo spíše její absurditě, jen nechápavě zasmál: SCO opět ožívá a opět mává s poměrně slušným kapitálem. Dá se ta firma vůbec zabít? SCO je firma, která před lety strašila celou linuxovou komunitu. Hrozila žalobami na všechny strany, mávala intelektuálním vlastnicvím a zákonem a zdálo se, že má skutečně potenciál ohrozit rostoucí linuxový trh…
    15. 2. 2008 11:45 (aktualizováno)