Hlavní navigace

Master Foo and the Ten Thousand Lines

25. 2. 2008 8:27 (aktualizováno) ego

Master Foo and the Ten Thousand Lines

Pobavilo mě, že do absolutně dokonalé nadnarodní PR článkové spolčnosti SLUNCE
chtějí POUZE A JEDINĚ někoho, kdo píše skripty, které nemají jeden řádek.

Jejich druhé slunce (solaris – nemyslím teď film) asi potřebuje lidi, kteří umí v programovacím jazyce C napsat velice kvalitní program o tisíci řádcích (průmyslový standard bez komentářů je 100 řádků na osobu a den) – debugovat ho (to je funny) – dat ho OPEN (daily from 8 a.m. – 9 p.m.) – opálit se a pak si zahrát ping pong. To tak za 20 dnů usilovné práce. Jak dlouho by jim tak asi trvalo implementovat:

echo „Ping ? Pong? Tong?“ > ping_or_pong && /
wget seznam.cz/katalog/sun_corp_emails > sun_corp_emails && cat sun_corp_emails | sed „p/gimme_emails“ > mail_addresses && /
cat mail_addresses | while read f; do cat ping_or_pong | mutt -x -s „I am TING TONG“ $f; done

http://catb.org/~esr/writings/unix-koans/ten-thousand.html

Je to funny – jsou tam asi chyby (to je debug na těch zbývajících 19 dní a 23 hodin 59 minut) a vůbec nepohrdám autoritami.

Ještě potřebuji zprovoznit mod_dosevasive. Nějak mi nefunguje a ten časopis ABC (nebo je to ab -c ?) už raději přenechám dětem.

Chtěl bych si s PANEM ADMINISTRÁTOREM ze SLUNCE popovídat osobně (až se opálí, zahraje si ping pong, dunu2 na playstation a nebude dělat binec na náměstí).

Já se odreagovávám pivem …

Děkuji

ego@easy.cz

PS: generalista umí využívat nespočet nástrojů, které pro něj hodní specialisté vyvíjejí a implementuje je na jednom řádku, pokud možno bez fajfy (bajby, pajpy, bejby etc. – čti pipe). Občas si přečte BSD licenci před spaním, zapíše si uptime svého BSD stroje a zhasne lampičku.

PSS: Mám radost, že pan kolega používá VIM a dělá reklamu své firmě pomocí promo fotek s indexem OPEN SOLARISu.

A toto je ono:

„And who better understands the Unix-nature?“ Master Foo asked. „Is it he who writes the ten thousand lines, or he who, perceiving the emptiness of the task, gains merit by not coding?“

Sdílet