Hlavní navigace

Kindle přišel, trvalo mu to tři dny

19. 10. 2011 15:33 (aktualizováno) Petr Krčmář

Právě dorazil Kindle, který jsem v neděli objednával pro svou známou. Kupodivu to proběhlo naprosto hladce a bez problémů.

O nových čtečkách Amazon Kindle jsem tu nedávno psal. Stěžoval jsem si taky trochu na českou novinku v podobě cla a DPH u levnějších balíčků než dříve.

V neděli jsem byl u známých a ti se mě na Kindle ptali s tím, že známá ráda čte, její syn už Kindle nějakou dobu má a jí se to taky líbí. Tak jsme probírali jednotlivé možnosti, jestli Kindle Keyboard, Kindle Touch nebo ten nejjednodušší, který jsem v minulém blogpostu doporučoval. Po chvíli debaty jsme došli k tomu, že na co čekat, že to můžeme hned objednat. Vybrala si nejjednodušší Kindle za 109 dolarů + nějaké další poplatky kolem.

Objednávka proběhla jako vždycky hladce, použili jsme rovnou její kartu, aby to bylo jednodušší. Při placení částka vyskočila o poštovné a o celní poplatky. Byl jsem tím mile překvapen, ale varoval jsem je, že ani přesto netuším, jak to na české celnici projde a jak dlouho to může trvat. V březnu to trvalo pár dní, ale teď to můžou být i tři týdny.

Nakonec se všechno povedlo a čtečka přišla už dnes – tedy tři dny po objednávce. Amazon všechno proclil a zařídil, takže doručovatel z DHL už po známé vůbec nic nechtěl, jen předal balík proti podpisu a tradá. Tady máte celý itinerář cesty a zároveň důkaz, že balík putoval opravdu z USA a opravdu tři dny.

Asi vás bude zajímat i finální cena, z karty se známé odečetlo přesně 2815 Kč. Zatím jsem Kindle v ruce nedržel, ale už se těším, až si ho prohlédnu a prozkoumám rozdíly proti svojí Keyboard verzi.

Sdílet