Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Internet

  • Linux a viry

    Jednou za několik let se světem prožene zpráva, že už nejen pro Windows, ale i pro Linux je tu opravdový virus. V linuxovém světě je to samozřejmě událost o které se všude píše, opravují se chyby v jádře, aby ona potvůrka mohla vůbec fungovat a i tak stejně brzy upadne v zapomnění. Antiviry pro Linux tu sice jsou a sám jsem na několik serverů Esetí Antivirus Protection for Linux, BSD, and Solaris instaloval, ale spíš jen proto, že to tak nějak vyplynulo z licenční politiky…
    15. 3. 2009 18:26 (aktualizováno)
  • Už je to tu zase, ICQ nejede

    Po dlouhé době zase ICQ nejede. Původně jsem si myslel, že se jedná o změnu protokolu, že je problém v tom, že můj alternativní klient ještě tuto změnu nezachytil a nedošlo k upgrade. Tak jsem nainstaloval poslední verzi, trošku opožděně, přiznávám, a ejhle, stejný problém. Zkouším jiného klienta, zase nic, zkouším ve Windows Mirandu a QIPa, nic. Přihlašuji se na web ICQ, spouštím webového klienta, nic, nelze se přihlásit, zkouším Meebo, nic…
    13. 3. 2009 11:02 (aktualizováno)
  • Užívatelia slovenského internetu majú deň smútku (Ladislav Mikuš je spať)

    Užívatelia slovenského internetu majú deň smútku. Takto asi reagovali moji známy na správu že Novým predsedom Telekomunikačného úradu je Ladislav Mikuš. Mnohí si možno nepamatajú na jeho posobenie v kresle riaditeľa Slovenských telekomunikácií. Ja teda veľmi dobre. V čase keď sme sedeli na dial-up linkách a ISDN stálo nekresťanské peniaze (ADSL byl jenom námetem diskusií v anarchistickým spolcích) nám tento „obdnorník“ oznámil, že rozvoj slovenského internetu brzdí nedostatočný obsah…
    11. 2. 2009 20:18 (aktualizováno)
  • iVysilání archiv ČT a Ubuntu

    Nedávno jsem tady na Rootu vydal článek o přehrávání archivu České televize v Linuxu. Dnes jsem narazil na další zajímavý postup, který jsem právě vyzkoušel na dvou počítačích s Ubuntu. Můj původní článek se jmenuje Archiv pořadů ČT a Linux a k rozchození archivu jsem využil rozšíření MediaPlayerConnectivity. Postup je samozřejmě funkční a používám jej.
    10. 10. 2011 11:43 (aktualizováno)
  • Přečtěte si online moji knihu o sítích

    Právě jsem objevil velmi zajímavou věc, která bude pravděpodobně zajímat i vás: na Google Books je k dispozici kompletní text mojí knihy o počítačových sítí. Pokud máte zájem, můžete si počíst. Sedím si tak v redakci a kolega Karel Wolf (Lupa.cz) se mě ptá: „Googluješ se někdy?“ Tak jsem to zkusil a kromě jiných běžných věcí jsem narazil na jednu podstatnou novinku – celou svou knihu Linux: postavte si počítačovou síť na Google Books.
    6. 2. 2009 10:49 (aktualizováno)
  • Jak stahovat celá alba z Google Picasa v Linuxu

    Tento problém trápí většinu linuxových uživatelů webového alba Google Picasa. Nikde jsem ale nenarazil na řešení, které je přitom poměrně snadné. Jak stáhnout zpět do počítače celé album? Začal jsem na třídění fotek používat Google Picasa. O možnostech této služby se mi zmínil Patrick Zandl jednou v redakci a mě to natolik zaujalo, že jsem vyzkoušel a zůstal. Nainstaloval jsem si betaverzi třetí Picasy a jsem naprosto spokojen.
    3. 2. 2009 9:51 (aktualizováno)
  • Komentuji sám sebe?

    Nebo to nechám jiným? Ale dál komentovat svůj článek asi není třeba, už to nepřímo učinili jiní, víc k tomu asi opravdu netřeba dodávat.
    9. 1. 2009 16:35 (aktualizováno)
  • Úsměvné, praktické, k zamyšlení

    Tak jsem se jednou kouknul na mapy, abych jako zjistil, v kterém tom átriu si to jistý státní úřad zřídil nové tiskové středisko...... a zjistil jsem že na tom úřadě disponují bankomatem, jak praktické, vybrat si hotovost na místě jednání, že? :-D Update: Škoda jen, že změnili vedoucího :-)
    22. 8. 2009 21:49 (aktualizováno)
  • Tak trochu myšlenkový zmatek...

     aneb, mají ti dva pánové vůbec nějaké elementární znalosti matematické statistiky? Původně jsem chtěl nechat jejich komentáře bez odezvy, ale nakonec jsem se přeci jen odhodlal a shrnul základní nedostatky, které mi v tomto jejich loňském projevu vadí. Za prvé statistika, jakákoliv, je jen měření, a každé měření obsahuje chyby, to mě osobně naučili už na průmyslovce…
    8. 1. 2009 14:34 (aktualizováno)
  • Keď sa banka správa amatérsky - slsp.sk, vub.sk (phishing welcome)

    Asi takýto text mi prebehol hlavou keď som dnes pozrel stránku www.naj.sk. Táto stránka je slovenským klonom www.navrcholu.cz (alebo naopak) a kladnie si za úlohu merať návštevnosť stránok. Ak chcete vedieť koľko máte návštevníkov denne/mesačne/ročne, tak si na stránku vložíte kód a poskytovateľ Vám meria návštevnosť. Ďalej to nebudem rozoberať nesúvisí to z témou (možno neskor).