Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Vánoce

  • Helpdesk pro Ježíška

    Častým tématem hovorů s kolegy po právě proběhnuvších svátcích bylo to, jak naše malé děti vnímají Ježíška a jak k nám přišel, tedy z technického pohledu na věc. Vyslechl jsem si několik verzí řešení a představím vám i svou verzi. Jak jsem zjistil, není to úplně jednoduché. Dá se vůbec moderní technika do celého procesu zapojit? Ano a vše výrazně zjednodušuje!
  • Hromadná vánoční korespondence

    Ať si to někteří z nás nechtějí připustit, stejně jako já, opět se sešel rok s rokem a jsou tu další Vánoce. Období, kdy si lidé občas ještě pošlou pohled, vánoční přání či jen prostý dopis s přáním k Vánocům. Potkáme se i s modernou dnešní doby, a tím je SMS či MMS. Lidé si stále ještě ale posílají e-maily, a jak to tak bývá, vhodně se využívá možnosti hromadné korespondence. V tuto chvíli je velmi důležité bránit soukromí adresátů – z tohoto důvodu řadit adresáty jako Skrytá kopie…
    18. 12. 2009 13:48 (aktualizováno)
  • Ježíšek někdy překvapí aneb vánoční stavové kódy HTTP

    Celé to začala Eliška, když si na svůj web dala vánoční wishlist. Ovšem přišel s tím vlastně Michal Špaček, který na Eliščině wishlistu objevil poněkud neobvyklé přání: Pak jsem se přidal já a Honza Tichý a začali jsme sestavovat vánoční kódy pro HTTP, abychom v tom Elišku nenechali. Níže jsem sepsal ty základní, které jsme dnes vymysleli. Pro srovnání viz přehled stavových kódů HTTP, který platí po zbytek roku mimo Vánoce.
    16. 12. 2009 22:11 (aktualizováno)