Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Thunderbird

  • Proč uživatelé preferují webové emaily?

    Proč uživatelé preferují webové emaily? V diskuzích tu padaly názory, proč uživatelé osobní elektronické pošty hromadně dávají přednost webovému rozhraní před externími klienty jako je Thunderbird, které nabízí větší komfort, neotravují s reklamou, jsou rychlejší. Místo teoretizování nabídnu reálný příklad. Aktuální. Píšu to ještě za tepla. Příklad z dneška.
    28. 1. 2012 15:17 (aktualizováno)
  • Jak čtou uživatelé obvykle poštu?

    Možná jste už přemýšleli nad tím, jak se asi chovají uživatelé při čtení pošty? Používají raději webové rozhraní nebo klienta? A jakého nejčastěji? Pavel Cvrček na Twitteru upozornil na zajímavou statistiku „mailových klientů“ používaných uživateli. V uvozovkách proto, protože za klienty jsou považována i webová rozhraní. Je to logické, někdo čte poštu přes desktopovou a někdo přes webovu aplikaci.
    10. 10. 2011 11:35 (aktualizováno)
  • Jak Thunderbird v Xfce spojit s Chrome

    Další návod pro děravou hlavu. Trápil jsem se s tím celý den a povedlo se. Jak vyřešit na pohled triviální věc: spárování Thunderbirdu s jiným prohlížečem než Firefox. Pokusně jsem přešel na Google Chrome. Protože používám Thunderbird (TB), samozřejmě jsem chtěl, aby se mi linky z TB otevíraly v novém prohlížeči. Triviální záležitost se ukázala být extrémně problematická.
    10. 10. 2011 11:35 (aktualizováno)
  • Hromopták tři a jedna setina

    Od softwaru chci aby fungoval, abych v něm mohl udělat to, co chci a jak chci.  Můj poštovní klient Mozilla Thunderbird mi plně vyhovuje. Nějak jsem si nedokázal představit, co mi v něm tak ještě chybí. Dostal jsem názornou lekci. Spustím svou Mandrivu a ta mi vypíše hlášku o tom, že „Pro váš systém jsou nové aktualizace“. V duchu si řeknu, co zase chce. V seznamu jsem našel i aktualizaci Thunderbirda na verzi 3.0.1. Dvojková řada mi plně dostačovala a když jsem četl četl články o trojce, říkal
    26. 1. 2010 10:26 (aktualizováno)
  • Když zdarma není zdarma

    Minulý týden mne zaskočily dvě celkem nenápadné zprávy. A to tak, že jsem o nich dokonce bavil i s lidmi, kteří se primárně nepohybují v počítačovém světě. Takže tento problém začíná pronikat i do světa „obyčejných“ lidí. Řeč je o Skype a Thunderbirdu. Všichni to známe. Internet používáme s mnoha aplikacemi, ale asi se shodneme, že je nás hodně, kteří skypujeme. Je to levný a rychlý zdroj komunikace…
    28. 4. 2008 13:40 (aktualizováno)
  • Den, kdy nám zabily Thunderbird? - 2. část

    Je to již víc jak dva měsíce od mého příspěvku Den, kdy nám zabily Thunderbird? Problematika se mezitím probírala na mnoha místech i zde na Rootu v článku Jak si povede Thunderbird bez Mozilly? Tento týden nastal zajímavý zvrat, když oba placení vývojáři Thunderbirdu nejprve Scott MacGregor a později i David Bienvenu prohlásili, že příští týden v Mozilla Corporation končí.
    24. 4. 2008 15:22 (aktualizováno)
  • Přebrodit Jordán? Nebo Thunderbird?

    Přebrodit Thunderbird je auto vyráběné ve Spojených státech Ford motorovou společností. To přihlásilo výrobu do 1955 modelového roku jako dvousedadlový automobil sportovní auto; unlike povrchně podobný (a lehce dříve) Chevrolet korveta, Thunderbird byl nikdy prodáván jako plnohodnotný sportovní vůz. Ford popsal to jako osobní luxusní automobil, popis, který jmenoval nový tržní segment.
    24. 4. 2008 15:34 (aktualizováno)
  • Den, kdy nám zabily Thunderbird?

    Ne nebojte, ten den ještě nenastal, ale přijít může a to brzy. Jelikož teď nemám moc času na psaní (zasvěcení ví proč 8-) a protože mne Adam s Pavlem už stejně předběhli, jen odkážu: Pavel Cvrček: Debata nad budoucností Thunderbirdu a Debata nad budoucností Thunderbirdu II Adam Hauner: Mozilla se chce zbavit Thunderbirdu a Leť, Thunderbirde, leť
    24. 4. 2008 15:35 (aktualizováno)