Hlavní navigace

Témata označená nálepkou mozilla

  • Jak si zkrotit Australis snadno a rychle

    Nejsem z uživatelů, kteří by se apriori bránili změnám ve svých oblíbených programech. Spíše naopak. Mám rád inovace a nebojím se dát šanci novinkám přesvědčit mě v praxi o jejich smyslu či kvalitě. Nemám však rád změnu pro změnu, která mi nepřináší žádná pozitiva. Přirozeně pak nesnáším změny k horšímu.
    2. 5. 2014 17:58 (aktualizováno)
  • Vytváření schémat ve Firefoxu

    Opět zaúřadovala náhoda. Pro jeden svůj pracovní projekt potřebuji nakreslit nějaké schéma (organizační) a Visio není k dispozici. Samozřejmě mi v hlavě hned naskočí Dia, ale ta je příliš jednoduchá a grafika, která je dodávaná ve výchozí instalaci)  nevypadá úplně profesionálně. Začal jsem hledat nějakou kolekci právě do Dia a při té příležitosti objevil něco úplně jiného.
  • Vývojář jde hlavou proti zdi

    Rozhodl jsem se, že otestuji nový Firefox 4 ve třetí betaverzi. Příjemně se používá, je tu však plno drobností, které jsou oproti jiným verzím jinak. Dá se s tím žít, ale aspoň ze začátku vám to řádně zamotá hlavu. Když se pokusíte vývojářům sdělit, že byste to chtěli jinak (lépe řečeno tak, jak to doposud bylo), dostane se vám pouze ujištění, že takhle je to přece lepší. Je to ten správný způsob?
    19. 8. 2010 11:34 (aktualizováno)
  • Přešel jsem na IE8

    Ne, nelekejte se. Na Internet Explorer jsem přešel, ale jen v rámci mého pracovního zařazení. Jsme totiž jedna z těch velkých firem s mnoha interními projekty postavenými na Microsoft technologiích, které korektně fungují jen v IE6. nyní jsem se dostal do stavu, kdy některé využívané stránky prostě odmítají s IE6 pracovat, proto mi byl nainstalován a povolen IE8.  Jak obstojí v konkurenci s Firefoxem?
  • Mozilla Firefox 3.6 a IE Tab

    Při příchodu nové verze Mozilla Firefoxu obvykle vyčkávám několik dnů, protože používám řadu doplňků, které ne vždy fungují. Jedním z nich je i IE Tab, který ve verzi 3.6 prostě přestal fungovat. Zjistil jsem, že řada uživatelů si bez něj přijde jako bezruká. Do té řady patřím i já. Na úvod snad jen to, že doplněk IE Tab slouží ve Firefoxu k tomu,  aby i stránky optimalizované pro IE dokázaly běžet ve FF. Jedná se o doplněk. který integruje IE engine do FF…
  • Hromopták tři a jedna setina

    Od softwaru chci aby fungoval, abych v něm mohl udělat to, co chci a jak chci.  Můj poštovní klient Mozilla Thunderbird mi plně vyhovuje. Nějak jsem si nedokázal představit, co mi v něm tak ještě chybí. Dostal jsem názornou lekci. Spustím svou Mandrivu a ta mi vypíše hlášku o tom, že „Pro váš systém jsou nové aktualizace“. V duchu si řeknu, co zase chce. V seznamu jsem našel i aktualizaci Thunderbirda na verzi 3.0.1. Dvojková řada mi plně dostačovala a když jsem četl četl články o trojce, říkal
    26. 1. 2010 10:26 (aktualizováno)
  • Záběry a poznámky z DevDay a Mozilla Campu v Praze

    Jak už nejspíš víte z Mozilla.cz nebo Twitteru, o víkendu jsme měli v Praze návštěvu. Proběhly dvě podobné akce: Prague DevDay 2009 a EU MozCamp 2009. První byla určena hlavně pro místní veřejnost (přišla řada lidí, potkal jsem např. zástupce Red Hatu, Českého rozhlasu a dokonce i českého Microsoftu), druhá byla hlavně pro zahraniční hosty. O průběhu akce se dočtete na odkazech výše, sem už jen přikládám pár fotografií.
    9. 10. 2009 7:33 (aktualizováno)
  • Chtěli byste pracovat v Netscape?

    Narazil jsem na zajímavé historické video, které se promítalo nováčkům v Netscape Corporation. Pochází z doby, kdy Netscape Corp. už dávno nebyla malým startupem, ale pěkně rostoucí firmou (nechtěl jsem říci molochem 8-) a pěkně o tehdejší době vypovídá. Ve videu spatříte nejen zakladatele Marc Andreessena, ale i zeleného maskota Mozillu a famózní historické akvárium. Enjoy!
    16. 7. 2008 19:11 (aktualizováno)
  • Kampaň za blokování Firefoxu

    Čas od času se objeví názory, že uživatelé, kteří si blokují zobrazování reklamy na webu (podle někoho neplatiči nebo dokonce zloději), by neměli mít na daný webový server přístup. Nedávno jsem narazil na kampaň Why Firefox is Blocked, která v tomto duchu blokuje uživatele Firefoxu. Weby, které se do kampaně zapojí, místo zobrazení obsahu přesměrují uživatele Firefoxu na stránku kampaně.
    24. 4. 2008 15:26 (aktualizováno)
  • Aby Firefox nevypadal jako Popelka

    Ať se na to dívám, jak se na to dívám, zleva či zprava, Firefox na mém Macbooku moc pěkně nevypadá. Pěst na oko, pod očima monokl a tvář zkřivená kyselým výrazem (to není popelka po kocovině, to je prohlížeč, děti). Nedávno jsem ale na FirefoxFacts objevil téma vzhledu iAqua. Hurá, na to jsem čekal (kromě tabů v předvolbách, ty se jim ještě úplně nepovedly). A když k tomu připočtu, že Firefox brzy bude mít pod Macem konečně nativní vzhled formulářů, kry na severním pólu se hýbají.
    24. 4. 2008 15:31 (aktualizováno)