Hlavní navigace

Témata označená nálepkou WWW

  • Google DNS... co ještě Google nemá?

    Sleduji Google co všechno nabízí a tohle mě docela překvapilo, i když to při troše zamyšlení překvapující ani není. Google rozjel vlastní free DNS. Používám už dlouho OpenDNS a nemůžu si ho vynachválit. Chodím na relativně obskurní weby (které se týkají linuxu) a muj provider je v keši prostě nemá a po pár neúspěšných pokusech typu: „web nenalezen“ jsem skončil u OpenDNS. Providerovo DNS to našlo vždy až na druhý pokus, kdy se sám providerův DNS dotázal někde jinde.
  • Něco pro standardisty: blíží se mezinárodní Den Modrých čepic

    V pondělí 30. 11. proběhne v pořadí již třetí mezinárodní Den Modrých Čepic – v originále Blue Beanie Day. Je to den v roce, kdy si lidé, kteří (ať již formálně nebo i fyzicky) podporují webové standardy, nasadí modré čepice a obrazně tak vyjádří podporu webovým standardům. Proč zrovna modré čepice?
    16. 12. 2009 9:26 (aktualizováno)
  • OneWebDay - dnešek je mezinárodním dnem Webu

    Pokud to ještě nevíte, tak dnes 22. září je mezinárodní den Webu, tzv. OneWebDay. Pořádá se již od roku 2006 (zdroj: Wikipedia). [youtube arPhsuCVYuM] Co dělat na OneWebDay? Slavit a rušit IE6 Tak rozhodně můžete slavit, máte pro to dnes speciální důvod 8-) Krom toho můžete zkusit udělat i něco prospěšného pro web, např. upgradovat alespoň jeden počítač s IE6 na nějaký lepší prohlížeč. Neberte to na lehkou váhu. TADY JDE PŘECI O ZDRAVÍ SAMOTNÉHO INTERNETU! Viz Internet Health Check.
    22. 9. 2009 22:48 (aktualizováno)
  • CSS layout z flexibilních boxů

    S layoutem pomocí kaskádových stylů je to složité. Ujal se ještě dřív, než stihl být dokončen, dodnes dokončen není a tak, abychom jej mohli vůbec používat, si na mnoha místech vypomáháme rozličnými hacky, u kterých jsme navíc už dávno zapomněli, že se jedná o hacky a považujeme je často za standardní řešení.
    27. 8. 2009 12:06 (aktualizováno)
  • CSS po 50 letech? Anebo ne?

    Je možné, že CSS tu nebude 50 let a budeme potřebovat nový stylovací jazyk, který bude jednoduchý z uživatelské stránky a zároveň mocnější a rozšiřitelnější z pohledu designu a implementace. Pravděpodobně odvozený od CSS. Ovšem nikoliv CSS jako takové. Dan Glazman, tohoto času předseda CSS WG v Why (some) standards fail.
    5. 8. 2009 8:00 (aktualizováno)
  • CSS3 rozšíří možnosti obrázků, přidá podporu pro sprity

    Od příchodu nových předsedů CSS WG jsme si již mohli zvyknout, že se CSS3 rozšiřuje o další moduly (odhadem rychlostí 1 modul za čtvrt roku). Nedávno zveřejněný modul CSS Image Values má název vhodný spíše pro zmatení nepřítele, ovšem nejedná se v zásadě o nic jiného, než o zavedení podpory spritů do CSS.
    5. 8. 2009 8:00 (aktualizováno)
  • Na začátku byl jenom Web

    Na začátky byl jenom Web, a proto se jednalo o přirozenou cestu k publikování zpráv. Potom ovšem… [youtube PoNlEZopQyA] Pro zájemce o původu tohoto videa.
    16. 7. 2009 14:37 (aktualizováno)
  • Mocný AJAX nebo Ajax mocný?

    Říká se, že o AJAXu se prvně zmínil ve svém článku Jesse James Garrett v roce 2005. Mnozí z vás s tím jistě budou souhlasit, ovšem řecký básník Homér by nejspíš protestoval. Oháněl by se svým eposem Illias popisujícím Trojskou válku, mezi jejíž hlavní hrdiny vedle Heleny, Parida a Hectora na jedné straně, stál na druhé straně vedle mocného bojovníka Achillea i jeho přítel Ajax, král ostrova Salamis. (V nedávném filmovém zpracování jej ztvárnil Tyler Mane.)
    16. 7. 2009 14:36 (aktualizováno)
  • Kdo způsobí zlom v historii mikroformátů? Microsoft aneb penetrace začíná

    Omlouvám se čtenářům, ale článek byl přesunut na následující adresu. Doufám, že to nikoho příliš nezmátlo, pokud ano, tak se ještě jednou omlouvám.
    23. 10. 2008 10:46 (aktualizováno)
  • Canvas - Wolfenstein jako netradiční fotogalerie

    Dnes si ukážeme některé netradiční fotogalerie, knihovnu pro panoramatické zobrazování a malou ukázku izometrického zobrazení. Jak již název napovídá, vše se týká nové HTML značky canvas. Wolfenstein jako fotogalerie Jacob Seidelin upravil svojí implementaci Wolfensteina pomocí JavaScriptu a canvasu a vyrobil z ní fotogalerii. Po nahrání levelu zadejte dole klíčové slovo (např. dog) a počkejte, až se natáhne a zpracuje několik fotografií s Flickeru (chvíli to trvá)…
    27. 8. 2008 19:53 (aktualizováno)