Hlavní navigace

Témata označená nálepkou ajax

  • HTML report v jazyce Java na pár řádků

    Dnes vám představím jednoduchý tabulkový HTML report vytvořený pomocí pouhých třinácti řádků zdrojového kódu zapsaných do jediného příkazu jazyka Java. Předpokládejme přitom, že služba pro získání dat už existuje. Pokud budeme chtít uživatelům nabídnout také jednoduché (sekvenční) filtrování obsahu tabulky s řazením sloupců, implementace vezme ještě pár řádků navíc. Pro případnou optimalizaci filtrování však bude třeba sáhnout hlouběji do backendu…
    25. 6. 2021 17:03 (aktualizováno)
  • Jednoduché webové stránky s AJAX v jazyce Java

    V době kolem covidového Silvestra roku 2020 jsem vytvořil prototyp jednoduché webové stránky s podporou AJAX s cílem eliminovat Java vývojáře od Javascriptu a ideálně také od textových HTML šablon. Vývojář se však neobejde bez znalosti struktury HTML stránky ani bez znalosti CSS selektorů. Původní řešení jsem trochu zobecnil, vybrané části přenesl do frameworku Ujorm a výsledek předkládám zde pro vaši další inspiraci. 
    4. 4. 2021 14:08 (aktualizováno)
  • Mocný AJAX nebo Ajax mocný?

    Říká se, že o AJAXu se prvně zmínil ve svém článku Jesse James Garrett v roce 2005. Mnozí z vás s tím jistě budou souhlasit, ovšem řecký básník Homér by nejspíš protestoval. Oháněl by se svým eposem Illias popisujícím Trojskou válku, mezi jejíž hlavní hrdiny vedle Heleny, Parida a Hectora na jedné straně, stál na druhé straně vedle mocného bojovníka Achillea i jeho přítel Ajax, král ostrova Salamis. (V nedávném filmovém zpracování jej ztvárnil Tyler Mane.)
    16. 7. 2009 14:36 (aktualizováno)