Hlavní navigace

Témata označená nálepkou KDE

  • KDE Connect, prostě geniální

    Pokud jste majitelem smartphonu s Androidem a Váš desktop je KDE 4.xx, pak neváhejte a čtěte dál. KDE Connect je poměrně mladý projekt a stále se vyvíjí, ale už nyní se Vám může stát cenným pomocníkem, zvlášť když se jedná o svobodný software, takže nic nestojí. Tento malý, ale šikovný program jednoduše udělá z Vašeho Android smartphonu (nejen) dálkové ovládání pro Váš počítač s KDE.
  • KMaile, proč?

    Milý KMaile, používám tě již od dob KDE 2.x, s tvým mateřským prostředím jsem začínal před nějakými 12 lety u Red Hatu 7.0. Z něj se pak stal Red Hat 7.3 a chvíli po něm Gentoo, se kterým jsem vcelku spokojen dodnes. Za těch dlouhých 12 let s tebou nikdy nebyly problémy. Je pravda, že jsem nenáročný. Stačilo mi, abys uměl stahovat a odesílat maily, občas s přílohou, abys uměl pracovat s několika identitami a třídit maily do složek. Tohle všechno jsi zvládal a já byl spokojený.
    18. 4. 2012 18:05 (aktualizováno)
  • Co tomu Linuxu chybí? Dotaženost a smysl pro detail.

    Je to jednoduchý jako facka. Linux je tu s námi už téměř 20 let a už 15 let se intenzivně mluví o tom, že letos, maximálně příští rok nastane masívní nástup Linuxu na desktop. No, letos to asi zase nebude. Ale proč se Linuxu na desktop tak hrozitánsky nechce? Protože ho tam nechtějí uživatelé. Ano… jsem připraven, že za tenhle názor dostanu pěkně přes držku (virtuálně samozřejmě, v realitě si na 100 kilovýho chlapa zase hned tak někdo netroufne).
    3. 4. 2010 18:36 (aktualizováno)
  • Activity v KDE 4.3

    Domnívám se, že článků o KDE 4.x není nikdy dost, proto si dovolím přispět svou troškou do mlýna. Chtěl bych se v tomto zápisku zaměřit na Activity. Ti z vás, kdo o aktivitách v KDE ještě neslyšeli si možná představí nějaké činnosti, ti kdo už něco zaslechli, ale třeba nevědí jak na to právě zbystřili.
    19. 10. 2009 9:01 (aktualizováno)
  • KDE 4.2 - LiveCD

    Jediná, jednoduchá anketa – je záujem o KDE 4.2 v bootovateľnom Kubuntu? O čo by išlo… tu Elven by zobral Kubuntu 8.10, aktualizoval to a nahodil na internet. Hocikto by si tak mohol KDE 4.2 vyskúšať vo virtuálnej mašine alebo ako Live CD. Takže… Je tu záujem o zaktualizované Kubuntu 8.10 tak, aby obsahovalo KDE 4.2?
  • Grafické prostredia (nie len) pre bežných používateľov

    Houston, máme problém! Aktívne sa zamýšľam nad prostrediami, okrem iného aj pre Greenie. Ale predtým než vysvetlím o čo presne ide, prvá anketka. Prosím, odpovedzte predtým, ako si prečítate moje poznámky ku každému prostrediu. Aké prostredie by ste vybrali, keby Vaša distribúcia mala na médiu všetky a mali by ste dostatočne výkonný počítač?
  • Ovládnu Linux kolieska?

    Kolieska, alebo česky „kolečka“ (teda aspoň dúfam), sa nachádzajú napríklad v znakoch Kubuntu. A keďže je to také bežné jednoduché hravé slovíčko, tak prečo tak nepomenovať distribúciu? Nebojte sa, žiadna nová distribúcia nevzniká… len trochu nebol potešený jeden účastník fóra forum.kubuntu.sk, kde som rozoberal moje neoficiálne Kubuntu. A keďže je už 6. mesiac a urobil som nejaké zmeny, chcel som dať nové iso na internet…