Hlavní navigace

Video: Google Android v praxi

10. 10. 2011 11:42 (aktualizováno) Petr Krčmář

O novém operačním systému Google Android jsme už četli všichni. Spíš než plané sliby nás ale zajímá, jak to bude vypadat a co to bude umět. Podívejte se na video, které Androida představuje.

Pokud netušíte, co je to Google Android, pak vězte, že se jedná o novou linuxovou platformu pro kapesní počítače a mobilní telefony, kterou vyvíjí Google a asi čtyřicet dalších firem. Nedávno jsme na Rootu psali také o tom, jak Google do Androida přidal vlastní implementaci Javy a nezaplatil při tom poplatky Sunu. Pokud nevíte co a jak, doporučuji články k přečtení.

Na velmi zajímavé video jsem narazil na serveru TechIQ. Má přes šest minut a předvádí platformu Android na dvou reálných přístrojích. Kromě jiného na něm můžete vidět, jak se na Androidu telefonuje a používají se některé už existující aplikace: mapy od Google včetně street view, pěkně integrovaný IM klient a prohlížeč postavený na jádře WebKit. Ten vypadá obzvlášť dobře a umí plynule zoomovat a zobrazovat pěknou historii navštívených stránek. Nakonec uvidíte, jak dokáže Android pracovat s 3D – je předvedena rotující 3D Zemička a 3D hra, zřejmě Quake.

Vypadá to opravdu všechno velmi dobře, prostředí je docela kompaktní a aplikace umí dobře spolupracovat. V oznamovací oblasti na vás například vyskakuje IM, případně je možno jedním klikem z vizitky spustit mapy a podívat se, kde je zadaná adresa. Rychlá data (3G) na předváděném přístroji s dotykovým displejem ještě příjemný pocit umocňují.

Tady to je, příjemnou zábavu:

<!--

This is alternative content.

<!--

Líbí se vám Android?

Sdílet