Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Webové prohlížeče

  • IE paradox aned co se děje u prohlížečů

    Vypadá to, že na podzim bude mít IE6 znovu větší podíl na trhu prohlížečů než IE7. Vzniká tak malý prohlížečový paradox, který co má paměť sahá, nikde jinde nenajdeme a kdo ví, možná se v historii prohlížečů již nebude opakovat. Pokud se podíváme i na další prohlížeče, je vidět, že nejpoužívanějším je Firefox řady 3 (pokud počítáme na verze – v globálním součtu je nejpoužívanějším pochopitelně IE). Časem by jej mohl předehnat IE8, ale nejdříve tak začátkem příštího roku.
    16. 7. 2009 19:33 (aktualizováno)
  • Jak vyčistit databáze a urychlit si Firefox

    Pavel Cvrček na svém blogu publikoval informace o tom, jak pročistit databáze Firefoxu a tím jej výrazně urychlit. Vyzkoušel jsem a funguje výborně. Jak na to? Už před časem jsem se Pavla ‚JasnáPáka‘ Cvrčka ptal, jestli neexistuje nějaký způsob, jak pročistit databáze Firefoxu. Ten od jisté doby ukládá svá data do databáze SQLite, která je určena právě pro takového využití v lokálních aplikacích. Pavel mi tehdy řekl, že o ničem takovém neví.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Proč není internetová reklama totéž co letáky

    Často čítávám různé diskuse týkající se problematiky internetové reklamy a jejího blokování. Bohužel jsou plné nesprávných informací a jednostranných postojů. Vyvraťme některé mýty. Poměrně často se v různých diskusích naráží na problém internetové reklamy, načež někdo rychle napíše „nejlepším rozšířením pro Firefox je AdBlock“. A už jede flame plný nepochopení, špatné informovanosti a nesmyslů…
    8. 6. 2009 15:52 (aktualizováno)
  • Vyzkoušejte Google Chrome (Chromium) pro Linux

    Právě jsem si nainstaloval nejnovější build prohlížeče Chromium (Google Chrome) pro Linux. Výsledek mě velmi mile překvapil. Chcete ho taky? Kdo nevěří, ať tam běží! Už dlouho čekáme na vydání prohlížeče Google Chrome pro Linux. Rozhodl jsem se po čase zkontrolovat stav celého projektu Chromium, který jej vyvíjí a byl jsem velmi mile překvapen. Pokud máte zájem získat aktuální verzi, můžete si ji stáhnout z repositáře projektu Chromium. Úplně dole je nejnovější build.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Jak je to s IE tričky Deana Hachamovitche

    Když byl loni na jaře prvně představen Internet Explorer 8, řada lidí si všimla zajímavého trička, které měl Dean Hachamovitch (přezdívaný také Mr. IE) na sobě. A nejednalo se jen o příznivce IE. Dokonce přední český evangelizátor Firefoxu (kterého nebudu jmenovat) měl o zmíněné tričko zájem. A když zjistil, že se letos v březnu zúčastním konference MIX09, na které měla být definitivní verze IE8 představena, musel jsem mu slíbit, že se mu po tričku podívám.
    17. 4. 2009 8:57 (aktualizováno)
  • Jak stahovat celá alba z Google Picasa v Linuxu

    Tento problém trápí většinu linuxových uživatelů webového alba Google Picasa. Nikde jsem ale nenarazil na řešení, které je přitom poměrně snadné. Jak stáhnout zpět do počítače celé album? Začal jsem na třídění fotek používat Google Picasa. O možnostech této služby se mi zmínil Patrick Zandl jednou v redakci a mě to natolik zaujalo, že jsem vyzkoušel a zůstal. Nainstaloval jsem si betaverzi třetí Picasy a jsem naprosto spokojen.
    3. 2. 2009 9:51 (aktualizováno)
  • Proč Google Chrome neroste jako kdysi Firefox aneb jak to tenkrát bylo

    Poslední dobou se objevují zprávy, že prohlížeč Google Chrome roste velmi pomalu. S Markem Prokopem jsme vedli debatu, zda je zmíněný nástup opravdu tak pomalý, nebo je to jen zdání a jiné rozšířené prohlížeče, např. Firefox na tom byly na začátku úplně stejně. Našel jsem si k tomu pár zajímavých čísel a napsal jsem Markovi malý report o tom, jak to tenkrát s Firefoxem bylo. Myslím, že by bylo škoda jej nezveřejnit, proto jej přikládám…
    5. 3. 2010 19:14 (aktualizováno)
  • google chrome pod gentoo?

    developeri google se snazi co muzou a makaj… kluci od google a dalsi fest makaj, takze uz maji i malicky renderer, aby bylo videt, co se deje nad webkitem. zatim to nevypada moc vabne, ale neco uz to zobrazuje. pro potechu oka prikladam screeny ;) pro kompilaci jsem pouzil gentoo s gcc-4.3.2 a malicko si pohral s fontama, protoze develove to delaji na ubuntu.
  • Zrychlete si Firefox

    Zkusil jsem změnit pár nastavení ve Firefoxu a vřele doporučuji. Po změně nastavení je Firefox na první pohled svižnější. Do adresního řádku napište about:config. Změňte položky network.http.pipelining a network.http.proxy.pipelining na True a nastavte network.http.pipelining.maxrequests na 15. Přidejte numerickou položku nglayout.initialpaint.delay s hodnotou 0.
  • Apple v iPhone blokuje Operu Mini

    Apple iPhone i Opera Mini jsou dva velmi podařené produkty dvou různých firem. Nabízí se proto myšlenka obojí propojit. To by to ovšem nesměl být Apple, který si houževnatě chrání své teritorium. iPhone se mi docela líbí, jak jsem psal už dříve. Bohužel velmi nepříjemná je jeho uzavřenost a přístup Apple, který diktuje, kdo a co smí pro iPhone naprogramovat a připravit.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)