Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Webové prohlížeče

  • Podpora videa míří do Firefoxu

    Chris Double pracuje na podpoře elementu video ve Firefoxu. Jeho patch (bug #382267) se do hlavního stromu zatím nedostal, ale v sobotu Chris zveřejnil návod, jak si zájemci o novinky HTML5 mohou Firefox s podporou videa zkompilovat sami. Firefox se tak zařadil k prohlížečům Safari a Opera, kteří již na podpoře elementu pracují (taková trojka prohlížečů S. O. F. neboli Save Our Fear).
    24. 4. 2008 15:37 (aktualizováno)
  • Jak na web i pro iPhone

    Apple vydalo návod Optimizing Web Applications and Content for iPhone. Mezi hlavními zásadami, které v něm najdete je psát stránky podle webových standardů, dokument dále upozorňuje na některé odlišnosti mobilního surfování oproti tomu desktopovému. Uvedu jen několik citací. UAstring /---pre The Safari user agent string for iPhone is similar to the user agent string for Safari on the other platforms except for two differences: it contains an iPhone platform name and the mobile version number…
    24. 4. 2008 15:38 (aktualizováno)
  • Jaké je Safari na iPhone?

    Před několika hodinami se začal prodávat iPhone a již se objevují zprávy, jak mobilní verze Safari vlastně vypadá a co všechno umí či neumí. Přirozeně vývojáře zajímá, zda jejich stránky a webové aplikace budou na iPhone fungovat bez problémů. Včera jsem psal obecně o Safari a WebKitu. Dnes tedy, co vše je již známo o Safari a WebKitu na iPhone. Berte tento spot s rezervou, během krátké doby po vydání iPhone nemusí být informace úplně přesné.
    24. 4. 2008 15:40 (aktualizováno)
  • Safari jde pro nás

    Nedávno dorazil prohlížeč Safari v podobě betaverze i na Windows. Ačkoliv první betaverze spíš jen padala, brzo se vše opravilo a nyní již můžeme spokojeně testovat. Překvapivě v češtině nevyšla žádná zajímavá recenze, našel jsem jen jednu úvahu stojící za přečtení Browser Wars II.: Útok Maců. Já se pokusím jen o několik postřehů.
    29. 4. 2008 18:55 (aktualizováno)
  • Seamonkey? To opravdu existuje?

    Opakovaně se setkávám s lidmi, kteří si mi stěžují, proč se Mozilla Suite již nevyvíjí a jak je to škoda, jelikož jim vyhovovala. Vždy se ptám, proč nepoužívají Seamonkey? Problém je, že o Seamonkey neslyšeli. Mozilla.com převedla uživatele Mozilla Suite na Firefox a Thunderbird. Převod se povedl skvěle a většině uživatelů skutečně vyhovoval. Přesto vidím jako škodu, že při něm téměř zanikly informace o alternativních cestách. Mám na mysli právě Seamonkey.
    24. 4. 2008 16:00 (aktualizováno)
  • Logo Seamonkey má autora

    Většina z vás asi zná Seamonkey, nástupce balíku Mozilla Suite (kdo ne, pečtěte si jaký je Seamonkey 1.1). A možná i víte, že předloni proběla soutež o nové logo. Nebo dokonce i to, že soutěž skončila a nové logo je na světě. Nedávno jsem učinil malý objev. Logo Seamonkey má i svého autora. Že vám to nepřipadá zvláštní? Mě také ne, ovšem co mě překvapilo, autorem je náš, podle všeho krajan, Alexandr Butin alias purporte[X].
    24. 4. 2008 16:02 (aktualizováno)