Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Webové prohlížeče

  • Jak odchází document.all

    Jsou to tři roky, co Mozilla začala podporovat document.all. Vývojáři Mozilly se koncem roku 2004 rozhodli implementovat document.all, ale pouze ve quirk módu a navíc zajímavým způsobem. Ačkoliv document.all v Mozille funguje stejně jako v Internet Exploreru, je nedetekovatelný (Boolean(document.all) vrací false). Důvodem je nemotivovat vývojáře v používání této historické relikvie.
    24. 4. 2008 13:12 (aktualizováno)
  • Tři plakáty s mapou webových prohlížečů

    Ač se to nezdá, světlo světa spatřily už desítky webových prohlíčežů. A protože si je všechny nepamatuju (ostatně jediný člověk na světě, který si je zaručeně pamatuje je AHA), mám rád jejich přehledné mapy. K základní a největší mapě Timeline of web browsers z Wikipedie se má sbírka nedávno rozrostla o další dvě, tentokrát z japonského serveru foxkeh.com.
    31. 1. 2008 11:07 (aktualizováno)
  • IE8 a jeho zcela nový mód jako vypraný v Perwollu

    To, co se šuškalo téměř rok od loňské zpovědi Chrise Wilsona, vyšlo najevo: Internet Explorer 8 získá další renderovací mód. A nejen on, podle všeho osmá verze prohlížeče nastartuje novou historii IE, kdy každá nová verze s sebou přinese další renderovací mód a při tom zachová renderovací módy předchozích verzí.
    24. 4. 2008 13:14 (aktualizováno)
  • Odpočívej v pokoji Netscape

    AOL oznámila datum ukončení podpory prohlížeče Netscape na 2. února 2008. Další verze prohlížeče již nebudou následovat. Milí přátelé, važení pozůstalí, sešli jsme se zde, abychom uctili památku prohlížeče, jenž se na věky zapsal do historie webu. Prohlížeče, který nás provázel prvními webovými stránkami. Prohlížeče, s jehož pomocí jsme objevovali krásy pravého surfování.
    24. 4. 2008 13:16 (aktualizováno)
  • Internet Explorer 8 zvládá Acid test

    Nedávno jsem psal, že „prvních informací o IE8 se dočkáme nejspíše brzy, snad ještě letos“. Tak a je to tu! Microsoft po relativním PR neúspěchu IE7 nás zřejmě chce s IE8 šokovat. A je třeba uznat, že se mu to nadmíru daří. Dnes se totiž na oficiálním blogu tvůrců Internet Exploreru objevila zpráva, na kterou řada webdesignerů čekala již dlouhé roky…
    24. 4. 2008 13:17 (aktualizováno)
  • Opera Mini a tipy pro webdesignéry

    Až do pátku jsem byl mobilním internetem nepoznamenaný. V pátek jsem se konečně stal majitelem telefonu, se kterým jsem se mohl pokusit o své první krůčky. Stal jsem se takovým batoletem mobilního webu. Zklamání z Czech Internet Forum 2007 Mám ještě v živé paměti Czech Internet Forum 2007, kde jsem se těšil zejména na debatu o mobilním internetu. Byl jsem však zklamán. Zástupci mobilních operátorů se snažili, aby neřekli vůbec nic a pan moderátor byl slabý na to, aby tuto situaci zlomil…
    24. 4. 2008 13:18 (aktualizováno)
  • Hraje Opera čestnou hru nebo podvádí?

    Firma Opera Software se rozhodla, že už má dost malých čísel a je na čase s tím něco udělat. Zavolala proto silnějšího kamaráda v podobě Evropské komise a ten by měl Microsoftu ukázat, kdo je tu pánem. Situace je poměrně jednoduchá. Opeře se prostě dlouhodobě nedaří a mezi ostatními obry je jen vyfešákovaným trpaslíkem. Už léta se snaží dostat do běžných počítačů, ale zatím to na úspěch nevypadá.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Firefox stále roste

    Vypadá to, že podíl Firefoxu mezi webovými prohlížeči se stále zvyšuje. Musím příznat, že mě to mile překvapuje. Čekal jsem, že růst podílu Firefoxu bude zpomalovat, až se v podstatě zastaví. Ti uživatelé, kterým záleží na tom, jaký používají prohlížeč, a jsou ochotni si případně sami aktivně nainstalovat jiný, jsou určitě v menšině. Po nasycení této skupiny by měl být růstový potenciál vyčerpán…
    31. 12. 2007 14:52 (aktualizováno)
  • Firefox: nový panel z jiné aplikace

    Konečně se mi podařilo úspěšně vyřešit problém, který mě trápil už dlouho. Jak správně otevírat ve Firefoxu nové panely z jiné aplikace. Jistě uznáte, že panely v prohlížeči jsou skvělá věc, pokud potřebujete otevřít více stránek zároveň. Můžete to udělat buďto přímo v prohlížeči nebo zavoláním z jiné aplikace.
    10. 10. 2011 11:37 (aktualizováno)
  • Aby Firefox nevypadal jako Popelka

    Ať se na to dívám, jak se na to dívám, zleva či zprava, Firefox na mém Macbooku moc pěkně nevypadá. Pěst na oko, pod očima monokl a tvář zkřivená kyselým výrazem (to není popelka po kocovině, to je prohlížeč, děti). Nedávno jsem ale na FirefoxFacts objevil téma vzhledu iAqua. Hurá, na to jsem čekal (kromě tabů v předvolbách, ty se jim ještě úplně nepovedly). A když k tomu připočtu, že Firefox brzy bude mít pod Macem konečně nativní vzhled formulářů, kry na severním pólu se hýbají.
    24. 4. 2008 15:31 (aktualizováno)