Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Root.cz

  • Připravujeme mobilního Roota

    Konečně je to tady, podařilo se nám prosadit mobilní verze našich webů. Testovacím prostředím bude zřejmě Root. Jak mobilní verzi chcete? O mobilní verzi našich serverů (viz proužek úplně nahoře) se mluví už asi rok a půl. Původně tu byl nápad, že pro nás bude weby „mobilizovat“ nějaká externí firma. Po velmi dlouhých průtazích, velmi špatné komunikaci z druhé strany, jsme my šéfredaktoři zatlačili a plán byl změněn – udělá se to v interní režii. Jásal jsem a pořád ještě jásám…
    26. 6. 2010 19:43
  • Svobodná kultura pro mobilní čtení

    Kniha Svobodná kultura byla zatím k dispozici jen ve formátu PDF. Ten se ale příliš nehodí pro čtení na různých čtečkách, PDA a mobilech. Připravil jsem proto vhodné formáty. Před několika málo dny byl dokončen tříletý projekt překladu knihy Svobodná kultura, jejímž autorem je Lawrence Lessig. Vše je hotovo a dokompilováno a PDF si můžete stáhnout v naší knihovně.
    18. 5. 2010 11:16 (aktualizováno)
  • Internet Info se brání a odvolalo se proti firmě Prolux

    Určitě víte, že firma Prolux úspěšně zažalovala naše vydavatelství, které podle výroku soudu musí smazat diskusi proti této podivné realitce. Firma se ale nedala a odvolává se. Nedávno jsem tady na blogu psal o tom, že společnost Prolux zažalovala naše vydavatelství a nutí server Měšec.cz smazat nepohodlnou diskusi. Podle diskuse pod předchozím blogpostem je zřejmé, že vás to zajímá a mám pro vás další informace o tomto případu.
    10. 10. 2011 11:24 (aktualizováno)
  • Ve kterých městech se koncentrují čeští linuxáci?

    Malá páteční statistika. Rozhodl jsem se zjistit, ve kterých městech je nejvíce linuxáků v Česku. Výsledek je i není překvapivý. Před časem jsem tady na blogu psal o tom, jaké prohlížeče a systémy používají naši čtenáři. Někdo se mě nedávno ptal na to, ze kterých měst pocházejí. Zjistil jsem to a přišlo mi to natolik zajímavé, že jsem se rozhodl to zveřejnit. Tady to je…
    23. 4. 2010 11:04
  • Libí se vám nové názory pod články?

    Nové názory pod články a zprávičkami konečně fungují tak, jak mají. Lupa to má ale pořád „postaru“. Který ze způsobů se vám líbí víc? Po mnoha různých úpravách a problémech jsme se dostali konečně do fáze (uff), kdy nám názory pod články fungují dle očekávání. Tedy tak, že po kliknutí na „(10 nových)“ se dostanete na kompletní výpis názorů a ty nové jsou barevně označené a je možné mezi nimi skákat pomocí kotev.
    3. 3. 2010 19:40
  • Přešli jsme na WordPress 2.9.1

    Po delší době jsme opět přešli na vyšší verzi blogovacího systému WordPress, tentokrát na 2.9.1. Berte to spíš jako oznámení: přešli jsme na nejnovější verzi WordPress MU. Změn je hodně hlavně pro autory, změnilo se kompletně administrační rozhraní a hlavně přibylo API pro aplikace třetích stran. Takže například aplikace WordPress pro iPhone nyní umožňuje plnohodnotnou správu blogu na dálku…
    24. 2. 2010 12:45
  • Chystáme nové fórum - přidejte se

    Už nějakou dobu pracujeme na tom, abychom na našich serverech nasadili nové diskusní fórum. Přidejte své náměty i vy. Už nějakou dobu pracujeme na výměně fór na našich serverech. Potřebujeme moderní, komplexní fórum s možností pořádné administrace a moderace, lepší rozdělení do sekcí, pořádné vyhledávání, více různých RSS kanálů a podobně. Začalo to tedy výběrem samotného systému a po dlouhém zvažování jsme nakonec skončili u SMF neboli Simplemachines fóru.
    19. 2. 2010 15:50
  • Je Android životný nebo neživotný?

    Dnes se nám díky jedné zprávičce v redakci rozjela zajímavá debata o tom, jak skloňovat operační systém Android. Co vy na to? Adam dnes napsal zprávičku Spojení české android komunity, pod kterou mu někdo vytýká, že špatně skloňuje slovo Android. Uživatelé Androida nebo Androidu? Androidu mi jde úplně proti srsti, psal mi dopoledne Adam.
    13. 1. 2010 21:38 (aktualizováno)
  • Dnes mám malé výročí: 4 roky, 8 měsíců a 19 dnů

    Zdá se vám takové výročí opravdu podivné? To jen proto, protože netušíte, co se stalo před touto dobou – stal jsem se šéfredaktorem Root.cz. Přesně před 4 roky, 8 měsíci a 19 dny (celkem 1723 dnů) jsem se stal šéfredaktorem. Pokud se vám to nechce počítat, bylo to 1. dubna 2005. Nevím jak to letí vám, ale mě hrozně.
    20. 12. 2009 9:00
  • Soutěž: vymyslete tričko a oblékněte kamarády

    Podzim je skoro tady a Vánoce tu budou cobydup. Rozhodli jsme se, že doplníme naše zásoby v butiku. Chceme také sortiment doplnit. Vymyslíte si svůj námět? Pravidla soutěže jsou jednoduchá: vymyslete svůj námět na tričko, napište ho, namalujte, jakkoliv a pošlete jej na soutez (zavináč) root.cz. Čas na to máte do neděle 20. září. Poté z vašich nápadů vybereme ten nejlepší (nebo dva?) a ten použijeme. Jako autor nápadu dostanete pět triček s tímto námětem zdarma…
    14. 9. 2009 10:56 (aktualizováno)