Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Root.cz

  • Ivan Bíbr : Ubuntu - po polčase 8 : 10

    V tomto článku sa nachádza moja krátka recenzia na knihu Ubuntu 8.10 CZ od autora Ivana Bíbra. Tento autor a jeho kolektív napísal tiež knihu Mandriva 2009 CZ, ktorú tu rozoberať nebudem. Rozobral ju (a myslím veľmi dobre) Svatopluk Vít. Ten len tak medzi rečou, urobil aj porovnanie kníh o Ubuntu a Mandrive. Dodám už asi len to, že s jeho názorom súhlasím.
  • Máme 5000 článků a 18 000 zpráviček

    Do pondělního článku jsem zjišťoval nějaké statistiky obsahu, který jsme vydali. A zjistil jsem, že jsme se právě přesně trefili do 5000 článků a 18 000 zpráviček. Přesně za 10 let. Právě připravujeme pondělní článek k desátému výročí serveru a dost mě překvapila kulatá čísla, která jsem objevil. Bude se to dobře pamatovat: za deset let Root vydal 5000 článků a 18 000 zpráviček.
    23. 1. 2009 12:16
  • Blogy přejdou na WordPress 2.7

    Během dnešního dne proběhne na blozích přechod na novou verzi blogovacího systému WordPress. Mohou se proto objevit drobné potíže, o kterých bychom rádi věděli. Ať už od blogerů či čtenářů. Už nějakou dobu testujeme nový WordPress MU, na kterém běží naše blogy. Během dnešního dne by mělo dojít k aktualizaci. Verze 2.7 nabízí mnoho novinek a přepracované administrační rozhraní. Pro čtenáře se toho příliš nemění, ale i je bychom rádi požádali o spolupráci…
    14. 1. 2009 10:13 (aktualizováno)
  • Hledáme zprávičkáře

    Opět rozšiřujeme náš tým redaktorů a hledáme člověka, který nám pomůže s tvorbou zpráviček a dalšího obsahu. Rozumíte tématu? Umíte psát? Chcete se podílet na tvorbě obsahu na Root.cz? Hledáme stálého spolupracovníka, který nám na Root.cz pomůže tvořit zprávičky ze světa. Jedná se o stabilní práci na částečný úvazek, která je ideální třeba pro studenta žurnalistiky, který se zabývá Linuxem a open-source prostředím obecně.
    12. 11. 2008 21:48 (aktualizováno)
  • Tešíte sa na LinuxALT?

    o tejto akcii sa popísalo už niečo, napríklad v nasledovnej správičke. Rozhodne sa teším. A čo vy? Pre mňa to bude niečo nové, zvláštne, niečo čo môj život možno aj zmení. Samozrejme, nie je každý expert na všetko.  A tak každého zaujíma niečo iné. Niekto by rád niečo o programovaní, inému by viac sadlo niečo o hrách.
    23. 10. 2008 10:17 (aktualizováno)
  • Žebříček nejdiskutovanějších blogů změněn

    Právě byl vyměněn kód pro zobrazení nejdiskutovanějších blogů na Rootu. Nyní je řazení logičtější a jsou zobrazovány jen skutečně aktivně diskutované blogposty. O chystané úpravě jsme psali v poslední redakční schránce, takže jen doplním, že byla metodika změněna právě teď. Do dnešního dne se v žebříčku vyskytovaly posty, které měly celkově nejvíc reakcí v historii a navíc poslední reakce musela být novější než 30 dní…
    16. 9. 2008 16:56
  • Aké hlavičky sídlia na týchto blogoch?

    Mám okrem tohoto blogu aj taký jeden súkromný… kde sú ľudia úplne iný… miestami používajú dokonca Internet Explorer :P   Ale teraz vážnejšie. Na slovenský Atlas som dal pre blogerov a všetkých, ktorý píšu komentáre, jednoduchý testík. A ten dopadol… no… nie je to až taká veľká sláva. Neuverejňoval som ešte správne odpovede. Napadlo ma porovnať ten Altas s týmto blogom na Roote. Takže ak máte chvíľu času, tak si to skúste :)  
  • Hledáme nového parťáka do redakce

    Hledáme nového kolegu či kolegyni, který by doplnil náš redakční tým a pomohl nám s tvorbou serveru Root.cz. Pokud umíte psát a chcete být součástí mladého kolektivu naší redakce, ozvěte se nám. Jakub ‚Botanicus‘ Šťastný (blog) se rozhodl věnovat svůj pracovní čas jiné práci a naplno se tak ponořit do Ruby a Rails. Samozřejmě s námi bude i nadále spolupracovat, ale jen na externí autorské bázi.
    2. 2. 2009 14:46 (aktualizováno)
  • Hrátky z řádky v krizi

    Oblíbený pondělní seriál Hrátky z řádky se dostal do nepříjemné situace, kdy oběma autorům docházejí nápady a uvítali by proměnu dua na trio. Máte tipy nebo chcete sami zkusit něco napsat? Seriál Hrátky z řádky pravděpodobně znáte. Připravují jej společně dva naši autoři: Petr Macek (autor námětu) a Ondřej Bojar. Po sedmnácti naprosto pravidelných dílech se ale dostali oba autoři do nepříjemné situace: docházejí jim nápady.
    12. 5. 2008 14:32
  • Máme nový blogovací systém (beta)!

    Konečně je to tady. Po několika měsících usilovné práce se konečně podařila ostrá migrace na nový blogovací systém. Toto je první blogpost, který je napsán přímo v něm. Co je nového? Původní blogy jsme spustili v říjnu 2006 a až do této chvíle běžely na systému Jyxo, který můžete vidět třeba na Blog.cz. Stejný systém běžel i na našem sesterském serveru Lupa.cz. Výhody jsou zřejmé: rychle nasazený funkční systém s outsourcovanou podporou cizí firmy.
    23. 4. 2008 10:44 (aktualizováno)