Hlavní navigace

Dnes mám malé výročí: 4 roky, 8 měsíců a 19 dnů

20. 12. 2009 9:00 Petr Krčmář

Zdá se vám takové výročí opravdu podivné? To jen proto, protože netušíte, co se stalo před touto dobou – stal jsem se šéfredaktorem Root.cz.

Přesně před 4 roky, 8 měsíci a 19 dny (celkem 1723 dnů) jsem se stal šéfredaktorem. Pokud se vám to nechce počítat, bylo to 1. dubna 2005. Nevím jak to letí vám, ale mě hrozně.

Ale teď proč je to výročí: první šéfredaktor Root.cz, Michal Krause, byl šéfredaktorem přesně 4 roky, 8 měsíců a 18 dnů (pche, jenom 1722 dnů). Z toho plyne, že jsem se dnešním dnem stal nejdéle úřadujícím šéfredaktorem tohoto téměř jedenáctiletého serveru. A co je nejlepší: mám jistotu, že jím budu ještě nejméně příští 4 roky a 9 měsíců. To je totiž nejkratší doba, za kterou mě někdo další může předběhnout.

Utíká to, jen co je pravda. Je to jako před půl rokem, co jsem posílal do vnitrofiremní konference mail, kde jsem líčil své překvapení z prvního roku práce ve vydavatelství Internet Info. Našel jsem ho v mail archivu:

1. dubna 2006: Koukám na kalendář a nestačím se divit. Je to sice neuvěřitelné, ale je to právě rok, co jsem poprvé vkročil do Internet Infa a začal ve firmě pracovat. Díky všem za první skvělý rok!

Mimochodem kdysi mě překvapilo, že nejvýraznější šéfredaktor(ka) Root.cz, Johanka, byla ve funkci jen 1 rok, 5 měsíců a 16 dnů. Podle toho, jaké to bylo zajímavé období a jak bylo o Johance slyšet by se zdálo, že to dělala půl života.

No nic, zase do práce!

Sdílet