Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Instant messaging, chat

  • Jabbim se mění na placenou službu

    Po dlouhé době velkých finančních problémů přichází změna. Změna možná nepříjemná pro uživatele, ale rozhodně potřebná. Na začátku musím přiznat, že Pinkyho osobně znám a považuji ho za velmi schopného a šikovného člověka. Navíc je mi sympatický i lidsky, i když většina lidí, kteří ho znají jen po internetu si o něm myslí různé věci. Tak už prostě neosobní komunikace funguje.
    16. 9. 2010 14:17 (aktualizováno)
  • Přestal jsem psát na Jabberu „cesky“

    Po mnoha letech používání IM služeb jsem se rozhodl, že konečně nastal čas přestat „psat cesky“ a užít si konečně plnohodnotné češtiny s nabodeníčky. Jabber byl posledním zbývajícím ostrovem. O Jabberu jsem na stránkách svého blogu psal už mnohokrát, zmiňoval jsem tu především poměry svých kontaktů a jejich postupné přelévání právě směrem k Jabberu. Mimochodem aktuální poměr v mém kontakt listu je 75:66 (Jabber:ICQ)…
    10. 12. 2008 0:08 (aktualizováno)
  • Jabber konečně 50:50

    Tak je to konečně tady, přihlásil se ke mě další jabberista, což způsobilo, že jsem se dostal do stavu, kdy mám polovinu lidí přímo na Jabberu a polovinu v ICQ transportu. Před rokem a půl jsem tady psal, že čtvrtina mých IM známých má Jabber. Od té doby se situace dost posunula k lepšímu a před rokem jsem už hlásil, že jsem na třetině jabberistů.
  • Už bych se na ICQ vykašlal...

    Instant Messaging je velmi důležitou součástí mé práce. Už delší dobu u mě vše spěje k plnému přechodu od ICQ na Jabber. Bohužel stále jsou tu jisté důvody, které mu brání. Proč jsem ještě nepřešel? O Jabberu tu rozhodně nepíšu poprvé. Dříve jsem tu publikoval důvody pro používání Jabberu, před rokem jsem se radoval, že čtvrtina mých kontaktů používá Jabber a letos v létě jsem se dostal na třetinu.
    4. 12. 2007 12:23 (aktualizováno)
  • Proč mám Jabber?

    Diskuse pod mým předchozím zápisem mě inspirovala k volnému pokračování. Kolegové se mě po zveřejnění původní zprávy ptali, jaké má Jabber výhody. Jako obvykle záleží na konkrétním uživateli, ale pokusím se sepsat, co přivedlo k přechodu mě. Projdu to postupně podle důležitosti a ke každému bodu se pokusím napsat krátké vysvětlení.
    2. 2. 2009 14:48 (aktualizováno)
  • Čtvrtina mých známých má Jabber!

    Dnešní zápisek bude trochu kratší, ale o to pozitivnější. Právě jsem si přepočítal lidi, které mám v Jabber rosteru a jsem mile překvapen výsledkem. Vyšlo mi, že 18 jich má přímo Jabber a 77 mám připojených přes ICQ transport. Znamená to, že 23,3 % lidí, které mám v kontakt listu, už používá Jabber. To je skoro čtvrtina všech lidí, které mám v IM. Neskromně přiznávám, že osm těch jabberistů jsem od ICQ přetáhl já, ale to je jen další plus. Má to takový příjemný pyramidový efekt…
    2. 2. 2009 14:48 (aktualizováno)