Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Firefox

  • Firefox teroristou aneb Nejvyšší stránka na světě v troskách

    Zprávy ze zahraničí: Nejvyšší webová stránka na světě se včera v pozdních hodinách zřítila. K útoku se nepřihlásila žádná ze známých teroristických organizací, ovšem podle ověřených zdrojů je za celou akci zodpovědná nová verze prohlížeče Firefox. Dnes je tomu už rok, co byla Nejvyšší webová stránka na světě přeložena do češtiny a následně se dostala až do našeho televizního zpravodajství. Stránka měřila neuvěřitelných necelých 19 kilometrů! Alespoň tak tomu donedávna bylo…
    20. 6. 2008 20:26 (aktualizováno)
  • Přesun Firefoxu na aktivní plochu Xfce

    Poměrně nedávno jsem přešel na prostředí Xfce. Zatím jsem velmi spokojen, ale setkal jsem se s nepříjemným problémem: Když třeba z Thunderbirdu otevřu URL ve Firefoxu, okno přeskočí na aktivní plochu. Vím o tom, že tenhle problém trápí mnoho uživatelů. Stěžovali si na to i někteří mí kolegové z firmy. Můj obvyklý ranní postup je takový, že na druhé ploše pustím Thunderbird, procházím RSS čtečku a klikám na odkazy…
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Webmail GMail 2.0 - moucha, ne-li masařka

    Nevím kdy, nestihl jsem si přesně všimnout, ani jsem po tom nepátral, ale Google spustil GMail v novější verzi. Zaregistroval jsem částečně i nějaká ta zlepšení, některé funkce jsou lépe umístěné, nebo lépe zvýrazněné. Popravdě, nejdřív jsem se divil co se to děje, a nejprve dokonce ukončil browser z podezření, že se děje něco nekalého, až pak jsem si všiml v záhlaví možnost přepnout na starší verzi, ale stále jsem využíval verzi novou…
  • Firefox už nebude tak ošklivý

    Tedy na Macu, na tom totiž donedávna Firefox nevypadal zrovna přívětivě (čti jako pěst na oko). Někdy trochu dopomohla témata vzhledu, ale ušmudlaný vzhled všechen pod čistý kabát neschováš. To se ale s příchodem Firefoxu 3 změní. Vývojáři se totiž definitivně rozhodli opustit mnoho let dodržovanou premisu, aby program vypadal na každé platformě pokud možno stejně, což jim otevřelo možnost upravit Firefox 3 do přijatelné podoby…
    14. 5. 2008 13:00 (aktualizováno)
  • Přešel jsem na Firefox 3

    Hlavní vývojový cyklus je téměř u konce a nastal pro mě čas přejít na Firefox 3. Přechod byl téměř bezbolestný a zkušenost je zatím velmi dobrá. Co se mi na nové verzi líbí a co mě naopak štve? Někteří mí kolegové z vývojového oddělení už Firefox 3 používají delší dobu a pochvalují si ho. Chvíli jsem sice váhal, ale protože se beta kolečko blíží ke konci, rozhodl jsem se, že už je čas. Navíc všichni kolegové tvrdili, že vše funguje a nezaznamenali žádné pády.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Opera už má v Acid3 testu 106 bodů!

    Firefox zasahuje Pokořit test Acid3 se dosud nikomu nepodařilo, proto se prohlížeče stále usilovně snaží. Poněkud překvapivá byla dnešní ranní zpráva o dosažení celých 101 bodů v experimentální verzi připravovaného Firefoxu 4. Poznámka pro nezasvěcené: Pokoření Acid3 nekončí získáním sta bodů, jak si mnozí často myslí (to jsem ostatně nedávno vysvětloval v článku Acid3: bitva prohlížečů vrcholí právě dnes). Výsledek větší než 100 bodů je teoreticky skutečně možný.
    24. 4. 2008 11:43 (aktualizováno)
  • Firefox: nový panel z jiné aplikace

    Konečně se mi podařilo úspěšně vyřešit problém, který mě trápil už dlouho. Jak správně otevírat ve Firefoxu nové panely z jiné aplikace. Jistě uznáte, že panely v prohlížeči jsou skvělá věc, pokud potřebujete otevřít více stránek zároveň. Můžete to udělat buďto přímo v prohlížeči nebo zavoláním z jiné aplikace.
    10. 10. 2011 11:37 (aktualizováno)
  • Kampaň za blokování Firefoxu

    Čas od času se objeví názory, že uživatelé, kteří si blokují zobrazování reklamy na webu (podle někoho neplatiči nebo dokonce zloději), by neměli mít na daný webový server přístup. Nedávno jsem narazil na kampaň Why Firefox is Blocked, která v tomto duchu blokuje uživatele Firefoxu. Weby, které se do kampaně zapojí, místo zobrazení obsahu přesměrují uživatele Firefoxu na stránku kampaně.
    24. 4. 2008 15:26 (aktualizováno)
  • Aby Firefox nevypadal jako Popelka

    Ať se na to dívám, jak se na to dívám, zleva či zprava, Firefox na mém Macbooku moc pěkně nevypadá. Pěst na oko, pod očima monokl a tvář zkřivená kyselým výrazem (to není popelka po kocovině, to je prohlížeč, děti). Nedávno jsem ale na FirefoxFacts objevil téma vzhledu iAqua. Hurá, na to jsem čekal (kromě tabů v předvolbách, ty se jim ještě úplně nepovedly). A když k tomu připočtu, že Firefox brzy bude mít pod Macem konečně nativní vzhled formulářů, kry na severním pólu se hýbají.
    24. 4. 2008 15:31 (aktualizováno)
  • Podpora videa míří do Firefoxu

    Chris Double pracuje na podpoře elementu video ve Firefoxu. Jeho patch (bug #382267) se do hlavního stromu zatím nedostal, ale v sobotu Chris zveřejnil návod, jak si zájemci o novinky HTML5 mohou Firefox s podporou videa zkompilovat sami. Firefox se tak zařadil k prohlížečům Safari a Opera, kteří již na podpoře elementu pracují (taková trojka prohlížečů S. O. F. neboli Save Our Fear).
    24. 4. 2008 15:37 (aktualizováno)