Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Firefox

  • Zrychlete si Firefox

    Zkusil jsem změnit pár nastavení ve Firefoxu a vřele doporučuji. Po změně nastavení je Firefox na první pohled svižnější. Do adresního řádku napište about:config. Změňte položky network.http.pipelining a network.http.proxy.pipelining na True a nastavte network.http.pipelining.maxrequests na 15. Přidejte numerickou položku nglayout.initialpaint.delay s hodnotou 0.
  • Nejlepší tričko nejen pro fandy Firefoxu

    Od úterka jsem hrdým nositelem toho trička. Obsahuje narážku na jedno z nejhezčích velikonočních vajíček Firefoxu a také skrytý hold jedné naší osobnosti. Pokud nechcete být úplně out, zkuste si o tričko požádat. Ale sami musíte zjistit komu (to je malý vstupní test, takový filtr). Malá nápověda: přes den většinou pobývá ve vzdálenosti několika metrů od Pavla Cvrčka (tím jsem vyloučil sebe, mně o tričko nepište). Ale víc vám už neřeknu.
    3. 10. 2008 20:23 (aktualizováno)
  • Ubiquity pro Jdem za deset minut

    Experimentuji s rozšířením Ubiquity prohlížeče Firefox (více v Ubiquity – největší revoluce prohlížečů od dob Greasemonkey) a chyběl mi příkaz pro Jdem.cz. Abych si vyzkoušel psaní vlastních příkazů (a abych udělal Malému Martinovi radost) vytvořil jsem si vlastní. Napřed jsem začal číst tutoriál na vytváření nových příkazů. Je prima, Ubiquity má totiž integrovaný testovací nástroj, proto můžete příkazy z tutoriálu kopírovat a rovnou zkoušet (není při tom třeba restart prohlížeče).
    19. 9. 2008 0:00 (aktualizováno)
  • JavaScript ve Firefoxu 3.1 trhne všechny rekordy

    Jestli se za poslední roky něco v prohlížečích zlepšilo nade všechna očekávání, tak je to rychlost JavaScriptu. A tím myslím ve všech prohlížečích. I když ačkoliv se jak Opera tak Internet Explorer (ve svém osmičkové verzi) rovněž dost snaží, k největšímu souboji dochází zdá se mezi WebKitem (Safari) a Geckem (Firefoxem). Na jaře jsem se ptal, jak dlouho tenhle trend prohlížečů vydrží.
    8. 9. 2008 18:35 (aktualizováno)
  • Jak se léčit ze závislosti na Firefoxu

    Najdete je i ve svém okolí. Snadno je poznáte. Mají totiž Firefox všude: na počítači, na tričku a někteří údajně i na spodním prádle. Řada lidí je dnes na Firefoxu skutečně závislých (zpravidla psychicky, někteří ale i fyzicky) a hrozí jim nevratné zdravotní poškození. Léčba je možná jen za odborné pomoci (pouhá odinstalace Firefoxu ze všech počítačů v dosahu tedy nestačí). Projevy postižených jsou rozmanité…
    2. 7. 2008 17:17 (aktualizováno)
  • Acid test - Firefox 3.0, MSIE 7.0, Opera 9.5 a Konqueror

    Nějak mi to nedalo, a chtěl jsem vyzkoušet Acid testy v jednotlivých prohlížečích pod Linuxem a Windows. Postupně si ukážeme výsledky testů následujících prohlížečů: Windows Firefox 3.0 MSIE 7.0 Opera 9.5 Linux Firefox 2.0 Konqueror Windows Acid1 Test Acid1 dopadl ve všech prohlížečích dobře, vše je zobrazeno tak, jak má, jak Acid1 test předpokládá.
  • Activities aneb kam se poděly mikroformáty v IE 8

    Posledně jsme si ukázali, jak používat aktivity (activities) ve Firefoxu a v beta verzi Internet Exploreru 8 a předvedli jsme si aktivitu pro otevírání webových stránek v mobilních prohlížečích. Dnes si vysvětlíme, co jsou aktivity zač a jak si vytvořit své vlastní. Vysvětlím, proč se mi koncept aktivit líbí a proč by v některých případech mohly (nebo dokonce měly) nahradit stávající rozšíření Firefoxu.
  • Z Firefoxu do mobilu aneb používáme activities

    Jeden z problémů Webu na mobilech je neohrabaná klávesnice a tím i zadávání adres. Což o to,  zadávání urychlíme pomocí mobilních kódů a mobilu s foťákem, ovšem mobilní kódy musíme napřed nějak vytvořit. A nejlépe, aby to šlo hodně snadno. Třeba jen si tak kliknout přímo v prohlížeči, ten by rovnou zobrazil mobilní kód stránky a ta se nám mohla už za chvilku načítat v mobilu.
    30. 6. 2008 21:56 (aktualizováno)
  • Velikonoční vajíčka Firefoxu 3 (pozor spoiler)

    V nových verzích programů se objevují i nová velikonoční vajíčka (tzv. easter eggs) a Firefox 3 nezůstává pozadu. Obsahuje jich přesně – no hádejte kolik? – přesně tři. Tento článek je spoiler, takže pokud chcete velikonoční vajíčka objevit sami, NEPOKRAČUJTE VE ČTENÍ! Byli jste varováni. A která že vajíčka to jsou?
    25. 9. 2008 11:08 (aktualizováno)
  • Firefox vstupuje na plátna kin a umí kung-fu

    Firefox v červnu nedostane jen svou trojkovou verzi, ale stane se z něj i filmová hvězda. Tedy nakreslená filmová hvězda, ovšem ne tak ledajaká. František Fuka si ve své recenzi všiml, že se ve filmu Kung Fu Panda, který právě vstupuje na plátna kin (v Americe měl před pár dny premiéru, u nás se zatím ještě promítat nezačal), objevuje zajímavá postava mistra kung-fu Shifu (mluví ho Dustin Hoffman), který je ve skutečnosti pandou červenou, čili maskotem prohlížeče Firefox…
    20. 6. 2008 20:27 (aktualizováno)